Nogomet

Tip tjedna: Rijeka – Gorica, Prva HNL (31.7.2022.)

Rijeka - Gorica tipovi za klađenje

Nakon dvije utakmice protiv švedskog Djurgardena nogometaši Rijeke vraćaju se ove nedjelje klupskim obavezama, gdje će pokušati svladati Goricu na domaćem terenu i tako zadržati korak s vodećima.

Prošlog vikenda Riječani su uspješno odgodili utakmicu s Hajdukom, što možda i nije bila najbolja odluka, jer fali im utakmica, no odmaranje momčadi označeno je kao prioritet dok se igraju kvalifikacije u Europskoj konferencijskoj ligi.

Rijeka definitivno nema moć koju je imala prošle sezone, s Josipom Drmićem, Domagojem Pavičićem i Robertom Murićem, ali Fausto BudicinDragan Tadić, dvojac koji je preuzeo ovog ljeta brigu o momčadi nema vremena za žaljenje, već pokušavaju s onim što imaju na raspolaganju izvući maksimum.

Pa će se tako Rijeka uzdati u svog kapetana Harisa Vučkića koji je najopasniji pojedinac u napadu, a čeka se i povratak u natjecateljski ritam Alena Halilovića, koji se nakon mnogo godina provedenih u inozemstvu vratio u domaći nogomet.

Prince Ampem i Jorge Obregon dva su inozemna igrača koja još vrijedi izdvojiti u momčad s Rujevice, koja definitivno ima moć prema naprijed, samo mora uigrati ekipu koja ovog ljeta još uvijek djeluje pomalo izvan forme.

S druge strane, Gorica pod vodstvom Samira Toplaka predstavlja ozbiljnog protivnika svakome, a ove nedjelje imat će se prilike pokazati na velikoj sceni, nakon što je za dlaku ostala bez bodova u sličnom dvoboju protiv Osijeka.

Gorica se pojačala bivšim napadačem Dinama Denijem Jurićem, a tu je i Anthony Kalik u veznoj liniji, kao najkvalitetniji pojedinac ovog kolektiva. Kongoanac Merveil Ndockyt predvodi pak pojačanja iz Afrike, igrače koji su mnogo dali ovom klubu prethodnih sezona, a sada je na Toplaku da uigra ekipu s individualcima iz cijelog svijeta i pokuša se uključiti u borbu za pozicije koje vode u Europu.

Na Rujevici vjerujemo da neće biti kalkulacija ove nedjelje i obje momčadi tražit će pobjedu, u utakmici u kojoj golovi ne bi smjeli izostati, jer ofenziva i jednih i drugih bolja je od njihovih obrana. Zbog toga se koeficijent 1.90 da će pasti više od 2.5 gola kojeg nudi Favbet čini odličnim i naša je preporuka za ovu utakmicu.

Utakmica: Rijeka – Gorica
Datum odigravanja: 31.7.2022.
Vrijeme odigravanja: 21:00
Oklada: Zbroj golova
Tip: Više od 2.5 gola
Koeficijent: 1.90 (Favbet)

Okreni kotač sreće