Prijenos Jasna (slalom, žene) – gdje gledati, kvote, klađenje

gdje gledati skijanje slalom Flachau

Saznajte gdje gledati prijenos utrke slaloma skijašica sa slovačkog skijališta Jasna.

Siječanj je mjesec koji je izrazito bogat utrkama FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju pa će se tako ove nedjelje voziti još jedna slalomska utrka skijašica u slovačkoj Jasni. Bit će to osma utrka slaloma ove sezone od njih 11 koliko ih je predviđeno.

Trenutna situacija u poretku slalomašica je takva da Amerikanka Mikaela Shiffrin vodi s 530 bodova na kontu, a samo 25 bodova manje ima Slovakinja Petra Vlhova. Nažalost, nećemo gledati zanimljivu borbu za Mali kristalni globus jer je slovačka skijašica u subotu, tijekom utrke veleslaloma, potrgala prednje križne ligamente koljene te je za nju sezona gotova.

Tako je Mikaelina najbliža aktivna pratiteljica Nijemica Lena Duerr koja trenutno ima 366 bodova, dok je i nakon nje velika rupa do Šveđanke Sare Hector koja je skupila 246 bodova. U svakom od sedam dosadašnjih slaloma je pobijedila ili Shiffrin ili Vlhova. Shiffrin je trijumfirala u Leviju, Killingtonu, Lienzu te Flachauu, dok je Vlhova najbrža bila u Leviju, Courchevelu te Kranjskoj Gori.

Jedno postolje je ove sezone ostvarila i hrvatska skijašica Leona Popović koja je u drugom slalomu u Leviju osvojila drugo mjesto. Popović je ove sezone prikupila 163 boda te trenutno zauzima osmo mjesto nakon što u tri od posljednja četiri slaloma nije osvojila bodove. S druge strane, Zrinka Ljutić je sezonu otvorila s tri TOP 10 rezultata, ali nakon toga u četiri uzastopne utrke nije uspjela završiti vožnje pa je to dovelo do pada na 19. mjesto poretka slalomašica s 81 bodom na kontu te više ne skija u drugoj jakosnoj skupini.

Prva vožnja slalomske utrke u Jasni je na rasporedu u nedjelju, 21. siječnja od 9:30, a prijenos je omogućio HRT 2 kao i najbolje kladionice.

Tko su favoriti i koje su kvote?

Svakome tko iole prati alpsko skijanje jasno je da je Mikaela Shiffrin glavna favoritkinja za još jednu pobjedu, naročito nakon ove ozljede Petre Vlhove pa su tako i kvote postavljene. Utrku će sa startnim brojem 1 otvoriti Šveđanka Anna Swenn Larsson, dok će odmah nakon nje krenuti naša Leona Popović. Shiffrin će startati kao peta, a Zrinka Ljutić kao 17.

Posljednji slalom u Jasni je održan 2021. godine kada je Shiffrin slavila ispred Vlhove te Wendy Holdener. U sljedećim redovima donosimo popis pet glavnih favoritkinja za pobjedu prema dvije hrvatske eminentne kladionice uz kvote za to.

PSK: Mikaela Shiffrin (1.25), Sara Hector (10.00), Lena Duerr (15.00), Michelle Gisin (18.00), Anna Swenn-Larsson (20.00)… Leona Popović (50.00), Zrinka Ljutić (100.00)

FAVBET: Mikaela Shiffrin (1.18), Sara Hector (10.00), Lena Duerr (14.00), Paula Moltzan (25.00), Anna Swenn-Larsson (25.00)… Leona Popović (40.00), Zrinka Ljutić (80.00)

U navedenim kladionicama, klikom na poveznicu, možete se okušati u klađenju na pobjednicu duela. U trenutku pisanja teksta kladionice Germania i Mozzart još uvijek nemaju u ponudi opciju klađenja na slalom u Jasni, međutim klikom na poveznicu možete provjeriti jesu li ga u međuvremenu uvrstili u ponudu.

Poredak TOP 10 slalomašica:

  1. Mikaela Shiffrin (SAD) 530
  2. Petra Vlhova (Slovačka) 505
  3. Lena Duerr (Njemačka) 366
  4. Sara Hector (Švedska) 246
  5. Michelle Gisin (Švicarska) 242
  6. Katharina Liensberger (Austrija) 209
  7. Katharina Huber (Austrija) 173
  8. Leona Popović (Hrvatska) 163
  9. Ali Nullmeyer (Kanada) 156
  10. Camille Rast (Švicarska) 141
Okreni kotač sreće