Prijenos veleslalom Adelboden – gdje gledati, kvote i klađenje

gdje gledati adelboden veleslalom

Saznajte gdje gledati prijenos utrke veleslaloma muškaraca iz švicarskog Adelbodena.

Mjesec siječanj je već tradicionalno najbogatiji mjesec Svjetskog kupa u skijanju. Što se tiče muškaraca, sve kreće ovog vikenda veleslalomom i slalomom u švicarskom Adelbodenu.

Za ljubitelje muškog skijanja u Hrvatskoj je upravo veleslalomska utrka ona koja se najviše iščekuje. Naime, nakon nešto slabije prošle sezone, Filip Zubčić ponovno pripada samoj kremi svjetskih veleslalomaša.

Nakon tri odvožene utrke, popularni “Zubo” je trenutno treći u poretku veleslalomaša sa 180 bodova na kontu, 30 manje od drugoplasiranog Marca Schwarza koji je teškom ozljedom u Bormiju završio sezonu te 120 bodova iza vodećeg Švicarca Marca Odermatta koji je slavio u sve tri utrke te je na maksimalnih 300 bodova. Filip je ove sezone bio četvrti u Val d’Iserreu i u Alta Badiji, dok je na istom talijanskom skijalištu ostvario i jedino postolje ove sezone kada je zauzeo drugo mjesto.

Početak prve utrke je na rasporedu u subotu, 6. siječnja od 10:25, a druge od 13:25. Prijenos je omogućio HRT 2, kao i poneka hrvatska online kladionica.

Tko su favoriti i koje su kvote?

Filip Zubčić je u dosadašnjoj karijeri ostvario 11 postolja uključujući tri prva mjesta, šest drugih i dva treća. Sada u Adelbodenu cilja na 12, a upravo na tom skijalištu se najviše puta penjao na postolje – čak tri. Zanimljivo je da je sva tri puta bio drugi.

Zubčić je baš prvo postolje u karijeri u Svjetskom kupu ostvario u Adelbodenu u siječnju 2020. godine, dok je preostala dva ostvario u rasponu od par sati 2021. godine. Kladionica PSK nudi koeficijent od okruglih 2,00 na opciju da će Zubčić u subotu biti na postolju.

Marco Odermatt je uvjerljivi favorit za trijumf, dok su njegovi prvi pratitelji Zubčić i Slovenac Žan Kranjec. Kladionica Favbet nam daje upravo njihov duel, a kvota na to da će hrvatski skijaš biti bolje plasiran je 1.95, a na to da će slovenski skijaš biti bolji je 1.80.

Donosimo popis pet najvećih favorita za pobjedu i kvote prema četiri eminetne hrvatske online kladionice.

Favbet: Marco Odermatt (1.25), Žan Kranjec (8.00), Filip Zubčić (9.00), Henrik Kristoffersen (18.00), Loic Meillard (20.00)

Germania: u trenutku pisanja članka, kvote nisu poznate (klikom na link, možete pogledati je li došlo u ponudu)

PSK: Marco Odermatt (1.30), Filip Zubčić (9.00), Žan Kranjec (10.00), Henrik Kristoffersen (25.00), Alexis Pinturault (30.00)

Mozzart: u trenutku pisanja članka, kvote nisu poznate (klikom na link, možete pogledati je li došlo u ponudu)

Dosadašnji rezultati veleslaloma (TOP 5):

Val d’Iserre: Marco Odermatt, Marco Schwarz, Joan Verdu, Filip Zubčić, Alexis Pinturault

Alta Badia: Marco Odermatt, Filip Zubčić, Žan Kranjec, Marco Schwarz, Joan Verdu

Alta Badia: Marco Odermatt, Marco Schwarz, Žan Kranjec, Filip Zubčić, Alexis Pinturault

Ukupan poredak veleslalomaša:

  1. Marco Odermatt (Švicarska) 300
  2. Marco Schwarz (Austrija) 210
  3. Filip Zubčić (Hrvatska) 180
  4. Žan Kranjec (Slovenija) 156
  5. Alexis Pinturault (Francuska) 130
  6. Joan Verdu (Andora) 105
  7. Henrik Kristoffersen (Norveška) 104
  8. Loic Meillard (Švicarska) 87
  9. Alexander Schmid (Njemačka) 65
  10. Giovanni Borsotti (Italija) 63
Okreni kotač sreće