Klađenje na kartone – vodič kroz najbolje opcije u hrvatskim kladionicama

Klađenje na kartone

Klađenje na kartone spada među standardne opcije na nogometnim utakmicama u online kladionicama. Otkrivamo kako koristiti ovu okladu s ciljem dolaska do dobitka.

Nogomet je sport broj 1 za klađenje u gotovo cijelom svijetu. To vrijedi i za Hrvatsku, u kojoj online kladionice posebnu pažnju pridaju upravo razradi nogometnih utakmica.

Kladiti se možete na gotovo svaki segment nogometnog okršaja. To uključuje oklade na zbroj golova, poluvrijeme/kraj, točan rezultat i oba tima daju gol. Dostupno je i tipovanje na prvo ili drugo poluvrijeme, kao i kombinacijske oklade koje dodatno povećavaju vaš tečaj.

Uz sve to, postoji i nekoliko specifičnih oklada koje također izazivaju interes hrvatskih igrača. Pa se tako možete kladiti na dosuđeni penal i autogol, a tu je još klađenje na kartone i na kornere.

Posebno zanimljivo je klađenje na kartone, jer povremeno nudi odlične kvote na onim okladama koje imaju dobre izglede donijeti vam dobitak. Zato vam donosimo pregled opcija za ovaj tip klađenja, s posebnim fokusom na kladionice koje nude tipovanje na kartone na popularnim nogometnim utakmicama…

Što sve spada pod klađenje na kartone?

Klađenje na kartone javlja se u nekoliko različitih oblika. Online kladionice u pravilu vam nude ovu opciju s postavljenom granicom broja kartona na utakmici. Na vama je odabrati hoće li biti više kartona od postavljene margine ili manje. To može biti odlična oklada, pod uvjetom da je bookmaker krivo procijenio hoće li dvoboj biti grub ili korektan.

Kako se kladiti na kartone

Kladiti se možete i hoće li biti crvenog kartona na utakmici ili neće. Kvote su prilično velike, od 5.00 na više, a neki suparnici imaju toliko žestoko rivalstvo da ima smisla tipovati na isključenje.

Kladionice vam također nude prognoziranje koja će od momčadi dobiti više kartona na utakmici. Tu postoje tri znaka, s neriješenim kao opcijom koja je zaslužna za visoke kvote na jedinici i dvojci.

Kladiti se između ostalog možete na kartone svake od uključenih momčadi pa čak i na hendikep kartona. Tu su i oklade tko će prvi na susretu zaraditi karton pa i prognoziranje koji će igrač završiti u sučevoj bilježnici tijekom utakmice.

Oklade na kartone

Naravno, osim prije početka utakmica klađenje na kartone dostupno je i uživo. Kvote su visoke u početnim minutama, a kasnije budu skromnije. No, ima smisla pogledati kako se razvija dvoboj i zatim doći do zaključka hoće li biti grubosti na travnjaku kroz 90 minuta ili će se igrati sasvim korektno…

Kako i gdje se u Hrvatskoj možemo kladiti na kartone?

Strategija za klađenje na kartone sasvim je jednostavna. Na vama je procijeniti jesu li uključene momčadi sklone nesportskim potezima i grubim startovima ili nisu. U obzir morate uzeti i rivalitet između klubova kao i pritisak navijača s tribina.

Zatim pogledate koeficijente i granicu koju je postavio bookmaker. Ako smatrate da je ponudio isplativ tečaj na ono opciji za koju vjerujete da će proći, tada je svakako odigrajte.

U Hrvatskoj je klađenje na kartone odavno prisutno u sportskim kladionicama. Trenutno u tome prednjači Favbet kladionica. Ako u njoj kliknete na link “Kartoni” uz razradu utakmice, pred vama će se pojaviti pregršt različitih opcija za igru.

Izdvajamo hendikep kartona, odnosno klađenje hoće li jedna momčad imati značajno veći broj sučevih opomena na utakmici. Kladiti se uz Favbet može i hoće li obje ekipe dobiti crveni karton, što ide uz zaista visoke koeficijente. Dodajmo tome oklade na prvi karton i broj kartona svake od ekipa pa je jasno da je pred vama pregršt zanimljivih opcija za igru.

Germania kladionica također vam nudi klađenje na kornere na popularnim utakmicama, poput Premiershipa ili La Lige. Možete pritom koristiti i bonus dobrodošlice koji ide uz Kotač sreće do čak 1000 eura. Na raspolaganju vam je margina broja kartona na utakmici, a na vama je pogoditi hoće li biti više ili manje opomena.

Dodajmo tome još Prvu Sportsku Kladionicu koja omogućuje klađenje na kartone čak i u prvom ili drugom poluvremenu. Možete se ovdje kladiti i na momčad koja bi trebala dobiti crveni, s koeficijentima koji se kreću između 8 i 10.

U svakom slučaju, klađenje na kartone zanimljiva je opcija u online kladionicama. Ima smisla ponekad to odigrati, no samo ako bookmaker krivo procijeni razinu grubosti na utakmici i ponudi veću kvotu nego što je realna…

Okreni kotač sreće