Je li klađenje na temperaturu i dalje dostupno u Hrvatskoj?

Klađenje na temperaturu

Klađenje na temperaturu izazvalo je prije dvije godine kontroverze u našoj zemlji. Pa iako Hrvatska lutrija više ne nudi ovaj tip prognoze, u Bitcoin kladionicama ova opcija još uvijek je dostupna.

U svijetu klađenja sport nije jedina opcija kojoj imate pravo prognozirati ishod. Tu su još različite muzičke i filmske nagrade, kao i oklade na ishod političkih izbora pa i specijalne oklade poput one hoće li Zagreb dobiti metro do 2026. godine, na što ste se u prošlosti mogli kladiti.

A posebna kategorija je klađenje na temperaturu. Radi se prognoziranju koliko će vruće, odnosno hladno biti u nekom gradu, s okladama “više/manje” od postavljene granice, ali i drugim zanimljivim opcijama na koje ste mogli naići.

S obzirom na to da bookmakeri definitivno nisu eksperti za klađenje na temperaturu, dio igrača upravo je u tome vidio priliku za dolazak do profita. Kruže priče da su neki otišli toliko daleko da su pokušali manipulirati ishodom.

U svakom slučaju, oklade na temperaturu u Hrvatskoj su dobile više publiciteta nego što su kladionice očekivale, a mi vam donosimo detaljnu analizu svega vezanog uz ovaj specifični tip klađenja…

Lutrija i klađenje na temperaturu

U Hrvatskoj se klađenje na temperaturu prvi put pojavilo u listopadu 2020. godine. Cro Bet je bombastično najavio da ekskluzivno donosi oklade na temperaturu u različitim hrvatskim gradovima, ne znajući da će kasnije to postati tema napisa brojnih medija.

U ponudi su bili Zagreb, Osijek, Rijeka i Split, a vi ste se mogli kladiti na duele gradova, odnosno u kojem će biti viša temperatura.

Kako se računa porez na kladionice

Hrvatska lutrija otišla je još korak dalje pada je ponudila igračima klasično “over/under” klađenje na temperaturu, pri čemu je bila postavljena granica, a vi ste morali odlučiti hoće li biti prebačena. Što je najbolje, Cro Bet je tome svemu dodao i hendikep na temperature, što znači da su u duelu gradova oni na sjeveru imali prednost, kako bi se izjednačili izgledi za pobjedu.

Tako su igrači dobili jednu sasvim novu mogućnost u svijetu online klađenja, no već sljedeće godine pojavili su se napisi da je bilo manipulacija. Naime, navodno je jedan igrač u Splitu upao u meteorološku stanicu i hladio mjerač, kako bi zgrabio veliku kvotu koju je Rijeka imala u duelu s njegovim gradom.

Mediji su se zbog toga raspisali o klađenju na temperature, a Hrvatska lutrija kasnije je maknula ovu opciju iz ponude. Pa iako su iz HL-a demantirali priču da ih je netko nadmudrio, iz straha da se nešto slično zaista ne realizira oklade na temperaturu prestale su biti dostupne kod ovog priređivača igara na sreću…

Bitcoin oklade na temperaturu

Iako se Hrvatska lutrija povukla, domaći igrači još uvijek imaju mogućnost za klađenje na temperaturu. Doduše, neće to više naći kod domaćih kladionica, no zato je još uvijek dio ponude Bitcoin kladionica.

Gotovo sve kladionice koje primaju kriptovalute, uključujući 22bet i 1xBit i dalje nude ovaj tip oklada, po nešto drukčijem principu. Uglavnom se imate priliku kladiti na temperaturu izmjerenu u zračnim lukama diljem svijeta.

22bet - klađenje na temperaturu

Među njima je i Zagreb pa recimo možete igrati na temperaturu u zračnoj luci Franjo Tuđman između 21 i 22 stupnja u 14 sati, uz kvotu 1.85. U ponudi su i druge temperature, točno 23, točno 24 i između 25 i 26, svaka sa svojom kvotom. Ako pak odigrate da će temperatura biti između 14 i 20 stupnjeva, smiješi vam se koeficijent 4.70, a sličan je tečaj i ako odigrate na temperature od 27 do 32 te od 33 do 35.

Dueli gradova iz Hrvatske lutrije ovdje ne postoje, no zato se može kladiti na točnu temperaturu na gotovo svakom aerodromu koji operira trenutno u svijetu.

Drugim riječima, klađenje na temperaturu još uvijek živi na Internetu. Doduše, ono što je nudila Hrvatska lutrija ipak je bilo lakše pogoditi. No, stručnjaci za meteorologiju vjerojatno i u kripto kladionicama mogu pronaći pogreške bookmakera i iskoristiti ih, pod uvjetom da imaju na raspolaganju kripto imovinu za ulaganje.

Sve u svemu, zanimljivo je što sve online kladionice nude za prognoziranje. No, sport je ipak bio i ostao najbolja opcija za uplatu listića, pogotovo ako dobro poznajete suparnike, kao i matematičku vjerojatnost za ostvarenje neke od ponuđenih oklada…

Okreni kotač sreće