Hendikep značenje i što je hendikep u klađenju?

Hendikep značenje u sportskom klađenju - kako dobiti na kladionici

Hendikep je ništa drugo nego klađenje na pobjedu vašeg favorita s više razlike od postavljene granice, što će vam značajno uvećati kvotu u odnosu na klađenje na čistu pobjedu.

Kad početnici započnu sa sportskim klađenjem jedan od prvih pojmova na koje će naići definitivno je hendikep. Ako niste s njim upoznati, a zanima vas hendikep značenje, morate znati da se možda ipak malo razlikuje od upotrebe ove riječi u svakodnevnom životu.

Znamo da se u hrvatskom jeziku definira hendikep značenje kao nedostatak koji netko ima u odnosu na druge. Obično je to neki fizički nedostatak, ali može se raditi i o izostanku pravog obrazovanja ili iskustva.

U svijetu klađenja situacija je nešto drukčija, jer onaj na kojeg ste odlučili tipovati nije ni limitiran ni hendikepiran u klasičnom smislu ovog izraza, već se od njega očekuje potpuna premoć, što vi želite iskoristiti kako biste se dokopali još većeg koeficijenta…

Hendikep značenje u sportskom klađenju

Hendikep oklada dostupna je u online kladionicama na onim utakmicama u kojima se vjeruje da postoji razlika u kvaliteti između dvije momčadi, zbog čega se za jednu od njih smatra da bi mogla pobijediti s više golova, poena ili gemova razlike.

Pa zašto je onda ta momčad hendikepirana? Zato što joj sportska kladionica pri ovoj okladi u startu oduzima nekoliko bodova i pripisuje na stranu autsajdera, kako bi i jedni i drugi krenuli s ravnopravnih startnih pozicija.

Drugim riječima, hendikep značenje u svijetu online klađenja zapravo je više povezano s autsajderom, nego s favoritom, jer momčad od koje se očekuje da izgubi u startu dobiva dodatne bodove, kako bi nadoknadila vlastiti navodni nedostatak kvalitete.

Oklada hendikep ili poluvrijeme/kraj

Na vama je tada odlučiti hoćete li se kladiti na favorita da će pobijediti s više razlike od postavljene granice ili će autsajder u najmanju ruku pružiti žestok otpor i tijesno izgubiti. I na jednoj i na drugoj opciji obično su kvote oko 1.85, a mogu biti i veće ako se radi o nogometu.

Da, upravo u nogometu je hendikep oklada koju igrači izuzetno cijene, pogotovo njegova najpopularnija opcija F+2. To znači da favorit mora pobijediti s najmanje dva razlike da bi vaša oklada postala dobitna, s koeficijentima koji znaju ići od 1.80 sve do 3.00, što je odličan način kako uvećati vašu potencijalnu zaradu.

Nogomet je jedini sport na kojem vam hrvatske kladionice povremeno nude čak i hendikep s kojim starta autsajder, koji ga stavlja u još težu situaciju, ali ako pobijedi vaš dobitak bude ogroman. To može biti fantastična opcija ako su bookmakeri potpuno krivo procijenili omjer snaga protivnika na terenu…

Što je hendikep u klađenju i kako ga koristiti?

Hendikep je uz klađenje na ishod utakmice, zbroj golova, oba daju gol i poluvrijeme/kraj definitivno najčešće uplaćivana oklada u Hrvatskoj.

Najbolje ju je koristiti kada koeficijent na čistu pobjedu favorita nije dovoljno velik da bi vam takav tip listića donio dugoročni profit. Uz hendikep u klađenju ćete kvotu udvostručiti, a isplati se u situacijama kad znate da se kladite na ekipu koja će prije ili kasnije zavladati terenom i pobijediti s uvjerljivom razlikom.

U nogometu se hendikep isplati igrati na one moćne momčadi koja sporije uđu u utakmicu, no jednom kad slome protivnika počnu trpati gol za golom. Alternativa tome je oklada poluvrijeme/kraj 1/1 ili 2/2, pri kojoj vam je za sličnu kvotu dovoljna pobjeda jedan razlike, pod uvjetom da favorit povede u prvom poluvremenu, što ima smisla kad igraju ekipe koje grizu u visokom tempu od prve do posljednje minute.

Hendikep u klađenju je također koristan u hokeju, košarci, rukometu, bejzbolu i mnogim drugim sportovima, dok je u tenisu povezan s gemovima, ali i setovima. Uglavnom se putem hendikepa igra na favorita, a rjeđe na autsajdera, osim ako kladionice nisu potpuno podcijenile neku momčad ili tenisača i nude vam kvotu oko 1.90 koja može biti dobitna čak i ako vaš predstavnik tijesno izgubi.

U svakom slučaju, hendikep značenje nešto je drukčije u klađenju nego u drugim sferama života, a najvažnije je znati da se radi o okladi koja vam poboljšava izglede da dođete do dugoročnog profita, maksimiziranjem zarade na svakom vašem listiću…

Okreni kotač sreće