Hendikep značenje i što je hendikep u klađenju?

Hendikep značenje u sportskom klađenju - kako dobiti na kladionici

Hendikep značenje je ništa drugo nego klađenje na pobjedu vašeg favorita s više razlike od postavljene granice, što će vam značajno uvećati kvotu u odnosu na klađenje na čistu pobjedu.

Kad početnici započnu sa sportskim klađenjem jedan od prvih pojmova na koje će naići definitivno je hendikep.

Upravo hendikep kladionica nudi na gotovo svakom sportu u svojoj ponudi. Ako niste s njim upoznati, a zanima vas hendikep značenje, morate znati da se možda ipak malo razlikuje od upotrebe ove riječi u svakodnevnom životu.

Znamo da se u hrvatskom jeziku definira hendikep značenje kao nedostatak koji netko ima u odnosu na druge. Obično je to neki fizički nedostatak, ali može se raditi i o izostanku pravog obrazovanja ili iskustva.

Ako vas pak zanima što znači hendikep u kladionici, situacija je nešto drukčija. Naime, onaj na kojeg ste odlučili tipovati nije ni limitiran ni hendikepiran u klasičnom smislu ovog izraza. Uz hendikep u kladionici očekuje se potpuna premoć, što vi želite iskoristiti kako biste se dokopali još većeg koeficijenta…

Hendikep značenje u sportskom klađenju

Oni koje zanima što znaci hendikep na kladionici moraju znati da je ova oklada dostupna u online kladionicama na onim utakmicama u kojima se vjeruje da postoji razlika u kvaliteti između dvije momčadi. Zbog toga kladionica hendikep stavlja na stranu favorita i traži da pobijedi s više golova, poena ili gemova razlike.

Pa zašto je onda ta momčad hendikepirana?  Zato što joj sportska kladionica pri ovoj okladi u startu oduzima nekoliko bodova i pripisuje na stranu autsajdera, kako bi i jedni i drugi krenuli s ravnopravnih startnih pozicija. Dakle, kad je u pitanju značenje hendikep u kladionici daje prednost autsajderu kako bi imao bolje izglede protiv favorita.

Drugim riječima, hendikep značenje u svijetu online klađenja zapravo je više povezano sa slabijom ekipom, nego s favoritom, jer momčad od koje se očekuje da izgubi u startu dobiva dodatne bodove, kako bi nadoknadila vlastiti navodni nedostatak kvalitete. To je ono što je ključno ako vam još uvijek nije jasno što je hendikep u kladionici.

Oklada hendikep ili poluvrijeme/kraj

Bilo da je u pitanju hendikep u nogometu ili hendikep u košarci, na vama je odlučiti hoćete li se kladiti na favorita da će pobijediti s više razlike od postavljene granice ili će autsajder u najmanju ruku pružiti žestok otpor i tijesno izgubiti. I na jednoj i na drugoj opciji obično su kvote oko 1.85, a mogu biti i veće ako se radi o nogometu.

Da, upravo u nogometu je hendikep oklada koju igrači izuzetno cijene, pogotovo njegova najpopularnija opcija F+2. Ako vas zanima što znači F+2 kladionica SuperSport tako obilježava okladu na pobjedu s najmanje dva razlike, s koeficijentima koji znaju ići od 1.80 sve do 3.00, što je odličan način kako uvećati vašu potencijalnu zaradu.

Dakle, F+2 značenje je jednostavno, no naiće ćete i na kompleksnije šifre.  Hendikep -1.5 na primjer znači potpuno isto. Hendikep -9,5 košarka pak traži pobjedu favorita barem 10 razlike. Kad je u pitanju kladionica značenje tipova u velikoj mjeri je povezano s plusom i minusom ispod brojke, jer to određuje kome ide prednost dodana na konačni rezultat.

Klađenje na golove

Nogomet je jedini sport na kojem vam hrvatske kladionice povremeno nude čak i hendikep s kojim starta autsajder, koji ga stavlja u još težu situaciju, ali ako pobijedi vaš dobitak bude ogroman. To može biti fantastična opcija ako su bookmakeri potpuno krivo procijenili omjer snaga protivnika na terenu…

Što je hendikep u klađenju i kako ga koristiti?

Hendikep je uz klađenje na ishod utakmice, zbroj golova, oba daju gol i poluvrijeme/kraj definitivno najčešće uplaćivana oklada u Hrvatskoj. Naše hendikep objašnjenje vjerojatno vam je približilo ovu okladu, no moramo vam dati i neke konkretne primjere iz prakse.

Najbolje ju je koristiti kada koeficijent na čistu pobjedu favorita nije dovoljno velik da bi vam takav tip listića donio dugoročni profit. Uz hendikep u klađenju ćete kvotu udvostručiti, a isplati se u situacijama kad znate da se kladite na ekipu koja će prije ili kasnije zavladati terenom i pobijediti s uvjerljivom razlikom.

Košarka klađenje

U nogometu se hendikep isplati igrati na one moćne momčadi koja sporije uđu u utakmicu, no jednom kad slome protivnika počnu trpati gol za golom. Alternativa tome je oklada poluvrijeme/kraj 1/1 ili 2/2, pri kojoj vam je za sličnu kvotu dovoljna pobjeda jedan razlike, pod uvjetom da favorit povede u prvom poluvremenu, što ima smisla kad igraju ekipe koje grizu u visokom tempu od prve do posljednje minute.

Hendikep u klađenju je također koristan u hokeju, košarci, rukometu, bejzbolu i mnogim drugim sportovima, dok je u tenisu povezan s gemovima, ali i setovima. Uglavnom se putem hendikepa igra na favorita, a rjeđe na autsajdera, osim ako kladionice nisu potpuno podcijenile neku momčad ili tenisača i nude vam kvotu oko 1.90 koja može biti dobitna čak i ako vaš predstavnik tijesno izgubi.

U svakom slučaju, hendikep značenje nešto je drukčije u klađenju nego u drugim sferama života, a najvažnije je znati da se radi o okladi koja vam poboljšava izglede da dođete do dugoročnog profita, maksimiziranjem zarade na svakom vašem listiću…

Ima li hendikep više značenja u online klađenju?

Uvijek se svodi na davanje početne prednosti autsajderu, kako bi se izjednačili izgledi između dvije uključene momčadi. Kad je u pitanju hendikep značenje kladionica će vam pokraj oklade dati određeno objašnjenje što ste točno igrali. Ako niste sigurni što znači koja oklada, svakako se obratite korisničkoj podršci.

Isplati li se koristiti hendikep u košarci?

Kad je u pitanju hendikep košarka je jedan od sportova na kojem se najviše koristi ova oklada. Daje vam šansu da ulovite veliku kvotu čak i na momčadima na kojima je inače tečaj 1.05 na pobjedu. To ćete postići pogađanjem razlike s kojom će favorit doći do pobjede. Možete igrati i na autsajdera da će doživjeti u najgorem slučaju podnošljiv poraz.

Nudi li za hendikep kladionica objašnjenje na svojoj stranici?

Hendikep oklada obično ima neko pojašnjenje uz tip koji ste odigrali. Ako niste sigurni o kakvoj se okladi radi, kontaktirajte korisničku službu. Do vrijednih informacija na temu hendikepa možete i na stranicama poput naše.

Okreni kotač sreće