Klađenje na Oscar – usporedba kvota i opcije za igrače

Klađenje na Oscar

I ove godine klađenje na Oscar dostupno je u hrvatskim internetskim kladionicama, s nekoliko zanimljivih koeficijenata na koje će zaljubljenici u filmove zasigurno poželjeti uplatiti pokoji euro.

U hrvatskim online kladionicama možete se kladiti na sport, politiku, glazbu pa čak i na vremensku prognozu. A posebna kategorija oklada definitivno su filmske nagrade, od kojih najviše pažnje privlači klađenje na Oscar.

Riječ je o najvažnijoj filmskoj nagradi koja se svake godine dodjeljuje u veljači ili u ožujku, s ciljem proglasiti najbolje filmove i glumce iz prethodne godine. Dodjeljuje je AMPAS (eng. “Academy of Motion Picture Arts and Sciences”) iliti Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, a kipić koji se predaje pobjednicima dobro je poznat čak i onima koji ne znaju mnogo o filmovima.

Ove godine nagrade će biti dodijeljene 13. ožujka u Los Angelesu, a domaće sportske kladionice već su vam omogućile klađenje na ishod gala večeri, što fanovi filmske umjetnosti itekako cijene…

Klađenje na Oscar i njegovi glavni favoriti

Klađenje na Oscar ima izrazitog favorita u konkurenciji najboljeg filma 2022. godine, jer ćete na film “Everything Everywhere All at Once” dobiti koeficijent tek 1.05, što znači da su bookmakeri apsolutno uvjereni kako će baš ovaj filmski uradak uzeti najprestižniju nagradu.

Klađenje na Oskar

Autsajder je pak “Top Gun: Maverick” s koeficijentom 20, dok “All Quiet on the Western Front” ima kvotu 12 i smatra ga se jedinim koji bi eventualno mogao ugroziti spomenutog favorita.

U izboru za najbolju glumicu situacija je puno zanimljivija, jer kladionice se ne mogu odlučiti tko je najveći favorit. Pa ćete tako dobiti tečaj 1.85 na Cate Blanchett iz filma “TAR”, dok je ista kvota i na Michelle Yeoh koja je zablistala u filmu “Everything Everywhere All At Once”.

Brendan Fraser iz filma “The Whale” je s 1.55 glavni favorit za osvajanje nagrade za najboljeg glumca, dok ga s 2.40 slijedi Austin Butler koji je odlično odglumio Elvisa.

Oscar Academy klađenje

Što se pak najboljeg redatelja tiče, Steven Spielberg tek je drugi favorit s filmom “The Febelmans”, jer kladionice vide dvojac kojeg čine Daniel Kwan i Daniel Scheinert kao apsolutne favorite za osvajanje ove nagrade, sa svojim filmom “Everything Everywhere All At Once” o kojem se definitivno najviše priča…

Kako se kladiti na dodjelu Oscara?

Kad je u pitanju Oscar kladionica će vam ponuditi brojne opcije za slaganje listića. Klađenje na Oscar dozvoljeno je sve do 13. ožujka i dodjele nagrada, a neke sportske kladionice omogućit će svojim igračima čak i igru uživo tijekom ceremonije, na one nagrade koje još uvijek nisu proglašene.

Oskar klađenje

Treba reći sa klađenje na Oskar kladionica ne fokusira isključivo na glumce. Kladiti se možete na brojne različite nagrade, od filma godine i najboljeg redatelja, do nagrada za glavne i sporedne glumce i glumice pa sve do montaže, vizualnih efekata, adaptacije, kostima, šminke i zvuka.

Ukupno je u ponudi kladionica 25 različitih nagrada, a mnogi se igrači pitaju mogu li se prognoze međusobno kombinirati, s obzirom na to da je 2019. godine jedan domaći kladitelj upravo takvom kombinacijom došao do impresivnog dobitka od 13 tisuća eura.

Većina europskih i hrvatskih kladionica ne dopušta takve kombinacije, ali ako nanjušite iznenađenje do izdašnog dobitka možete doći i klađenjem na pojedinačne oklade, jer kvote su na autsajdere od 2.50 do 50, a znamo da dodjela Oscara uvijek ide uz pokoji neočekivani ishod.

Posebno atraktivno izgledaju klađenje na Oscar uz kvote koje nudi kladionica Favbet, u kojoj se možete kladiti baš na svaku nagradu koja će biti dodijeljena. Ako tamo imate otvoren račun, isplati se definitivno tražiti put do dobitka pogađanjem većih tečajeva, jer kod ovog priređivača igara na sreću su prilično izdašni, što filmofil s dobrim osjećajem za Oscar svakako može iskoristiti.

U svakom slučaju, bilo da je u pitanju Oscar 2023 klađenje ili bilo koje drugo izdanje, kvote su zanimljive na brojnim dostupnim opcijama.

Klađenje na Oscar ono je na što zaljubljenici u filmove čekaju cijele godine, ali domaće online kladionice daju vam priliku kladiti se i na druge prestižne nagrade, poput BAFTA-e ili nagrada na festivalu u Cannesu, što znači da ćete priliku prognozirati filmske laureate imati i kasnije tijekom ove kalendarske godine…

Isplati li se klađenje na Oscar?

Klađenje na Oscar može biti profitabilno, pod uvjetom da se zaista dobro razumijete u filmsku umjetnost i shvaćate kako Akademija dodjeljuje svoje nagrade.

Kada se u kladionicama možemo kladiti na dodjelu Oscara?

Nagrada Oscar obično se dodjeljuje u prvim tjednima ožujka. U kladionicama je klađenje na ovu filmsku nagradu dostupno u prvim mjesecima kalendarske godine, nakon što postane poznato tko je među nominiranima.

Koju nagradu je najlakše pogoditi na dodjeli Oscara?

Sve ovisi o filmovima koji su u konkurenciji. Često je najlakše pogoditi tko će dobiti Oscara za montažu i filmske efekte. No, zna biti izvjesno i klađenje na glumce i redatelje.

Okreni kotač sreće