Što je SuperMaraton i kako ga zapravo uspješno igrati?

SuperMaraton SuperSport kladionice

SuperMaraton je natjecanje u sportskom klađenju koje priređuje SuperSport kladionica. Donosimo pregled pravila, ali i strategija koje su u prošlosti davale rezultate.

Klađenje je izuzetno zabavno, pogotovo ako zaredate s nekoliko uzastopnih dobitaka. Još je bolji osjećaj ako se natječete s drugima i pobjeđujete ih. Zato su domaće online kladionice počele priređivati vlastite turnire u sportskoj prognozi.

Jedan takav zove se SuperMaraton. Organizira ga SuperSport kladionica više puta godišnje, s nagradnim fondom u vrijednosti između 20 i 140 tisuća eura. Radi se o natjecanju u klađenju u kojem najbolje isplate čekaju najuspješnije igrače, no dio novca dijeli se i onima koji su izdržali do samog kraja.

SuperMaraton obično traje dva tjedna. No, za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva SuperSport ga je produžio na punih mjesec dana, uz još bolje nagrade igračima. U svakom slučaju, riječ je o turniru koji zabavlja njegove sudionike, a mi smo odlučili predstaviti sve ono najvažnije što morate znati o maratonu u klađenju…

Kako funkcionira SuperMaraton?

SuperMaraton od vas traži da za vrijeme turnira svaki dan uplatite listić u minimalnoj vrijednosti od 2.70 eura. Imate pravo dvaput propustiti klađenje, no ako se to dogodi više od dva puta ispadate iz natjecanja.

SuperMaraton fond

Otprilike pola nagradnog fonda dobivaju najuspješniji igrači, dok ostatak dijele svi koji su stigli do kraja maratona. No, radi se o desetak tisuća korisnika pa zapravo na kraju svaki od njih dobije 2 do 4 eura.

Zato je bitno pobijediti konkurenciju i uzeti neku od nagrada na najbolje kladitelje. Nagrade mogu biti u punoj vrijednosti isplaćene na kraju natjecanja, ali i postepeno kroz faze. Pa se tako na Europskom prvenstvu dijeli 30 tisuća eura najuspješnijima u grupnoj fazi, a isto toliko i u nokaut fazi, s tim da najuspješnijih 500 u finalu uzima čak 20 tisuća eura.

Igrači pritom cijelo vrijeme skupljaju bodove. Za listiće s tečajem iznad 50 dobivate 10 bodova. Za listiće s kvotom iznad 20 dobivate 9 bodova, a 8 ako je ukupni koeficijent iznad 12. S manjim odigranim tečajem na listiću osvojeni bodovi dodatno padaju, sve do jednog boda kojeg ćete dobiti za listiće s tečajem većim od 1.20, što je i minimalna kvota koja se priznaje u ovoj promociji.

Maraton SuperSport kladionice

Što se pojedinačnih nagrada tiče, najuspješniji igrač uz SuperMaraton obično može računati na isplatu od oko 1000 eura. No, uz nogometni Euro SuperSport je odlučio podebljati svoju nagradu pa igrač koji bude najuspješniji u finalnom dijelu turnira osvojit će automobil Range Rover Velar.

Koja je najbolja strategija za SuperMaraton?

SuperMaraton je moguće igrati s nekoliko različitih strategija. Pokazalo se da najviše uspjeha imaju igrači koji igraju svakog dana na ukupni koeficijent oko 5, za što dobivaju 5 osvojenih bodova ako pogode svoju prognozu. Neki se pak zadovoljavaju i manjim kvotama, od 2 do 4, kako bi iz dana u dan dobivali nove vrijedne bodove i tako se penjali na ljestvici.

Ako ste u stanju odabrati parove koji će vam donositi redovite dobitke uz spomenute tečajeve između 2 i 5, tada definitivno možete računati da ćete se naći među 50 ili 100 korisnika koji dijele značajne novčane nagrade.

Međutim, ako vam je cilj osvojiti automobil ili maksimalnu nagradu u tisućama eura, tada ćete morati više riskirati. Nužan je bar jedan ozbiljan pogođeni listić s velikom kvotom, pogotovo u finalnom dijelu turnira. Tome svakako treba dodati i još pregršt njih s 5 ili više osvojenih bodova, kako biste držali korak s vodećima.

Treba svakako naglasiti da vam se računa isključivo prvi odigrani listić svakog dana, s ulogom 2.70 eura ili većim. Sve što kasnije odigrate tog dana i pogodite neće biti uključeno u SuperMaraton.

U svakom slučaju, SuperMaraton je dao korisnicima SuperSport kladionice nešto s čime se mogu nekoliko puta godišnje zabavljati. Ako i inače igrate listić s ulogom 2.70 € ili većim te ste korisnik ovog priređivača igara na sreću, nema ništa loše u tome da se uključite.

Naravno, zanimljive turnire i izazove nude i drugi. Pa tako Favbet ima Tjedne Trke, s besplatnim okladama kao redovitom nagradom. Germania je također pripremila pregršt promocija za vrijeme Eura, s dodatnim bonusom na depozit te različitim stimulacijama za postojeće igrače.

Natjecanje u klađenju dostupno je i uz Cro Bet za vrijeme velikih nogometnih natjecanja pa možemo reći da u Hrvatskoj definitivno nije problem pronaći web lokaciju za nadmetanje u znanju i vještini s drugim strastvenim kladiteljima…

Okreni kotač sreće