Kako se kladiti na Euro 2024 u nogometu?

Kako se kladiti na Euro 2024

Nogomet će ponovo biti glavni sport za klađenje u lipnju i srpnju u Hrvatskoj. Ako vas zanima kako se kladiti na Euro 2024, donosimo za vas nekoliko vrijednih savjeta.

Nema sporta popularnijeg za online klađenje od nogometa. Pogotovo u Hrvatskoj. Domaći kladitelji svakog vikenda prognoziraju ishod utakmica nacionalnih liga, a preko tjedna međunarodnih natjecanja. Još veći interes izazivaju dvoboji reprezentacija, pogotovo oni na velikim turnirima.

Ovog ljeta ponovo nam je na rasporedu važna reprezentativna nogometna smotra. Igra se Europsko prvenstvo u Njemačkoj, s Hrvatskom kao vrlo bitnim faktorom na natjecanju.

Zato će mnogi poželjeti uplatiti svoju prognozu Europskog prvenstva, od 14. lipnja do 14. srpnja. No, istina je da tek manji broj hrvatskih igrača zna kako se kladiti na Euro 2024, s ciljem dolaska do zadovoljavajuće zarade.

Baš zato donosimo mali vodič kako se kladiti na Euro 2024, s fokusom na najbolje oklade, ali i na one opcije koje prosječnog kladitelju prolaze ispod radara…

Kako se kladiti na Euro 2024 dugoročno?

Europsko prvenstvo u nogometu prilika je za igranje dugoročnih oklada. Naravno, govorimo o prognozi pobjednika turnira, kao i o tipovanju na momčadi koje će daleko dogurati tijekom natjecanja.

Klađenje na prekid serije

Ako vas zanima kako se kladiti na Euro 2024 koristeći dugoročne oklade, morate odmah znati da se najviše isplati odigrati ovakav listić nakon prvog kruga utakmica grupne faze. Tada će kvote još uvijek biti krupne, a već ćete imati uvid u formu pojedinih reprezentacija.

Online kladionice već su ponudile kvote za prognoziranje pobjednika turnira. Na vrhu su Engleska i Francuska, dvije reprezentacije izuzetno moćnih sastava. Prva Sportska Kladionica daje malu prednost Southgateovoj družini, no obje kvote su iznad 4, što djeluje primamljivo.

Slijede Njemačka, Portugal i Španjolska, a tek nakon njih Italija koja je osvojila titulu na prethodnom turniru. Hrvatska je tek na devetom mjestu među favoritima, s koeficijentom koji se kreće oko 40. No, znamo da je Dalićeva vrsta uvijek spremna iznenaditi iz drugog plana pa će mnogi u našoj zemlji staviti novac na uspjeh hrvatske reprezentacije.

Među dugoročnim okladama je i opcija prognoziranja tko će dogurati do finala, polufinala, četvrtfinala i osmine finala. Kvote su nešto manje, ali ima smisla odigrati takvu okladu, pogotovo u onom trenutku kad osjetite da se nekoj momčadi otvorio ždrijeb.

Kladiti se možete čak i na pobjednike skupina pa i drugoplasirane, što je još jedna opcija kako se kladiti na Euro 2024. Takve oklade trebalo bi odigrati prije početka turnira, jer nakon prvog kola koeficijenti na onima koji su pokazali najviše drastično će pasti.

Tvrde utakmice i malo golijada

Ako pogledamo ponudu kladionice Favbet, možemo reći da se već u prvom kolu turnira može naći mnogo zanimljivih kvota. Neke reprezentacije poput Njemačke su precijenjene, dok se na drugim favoritima poput Turske može uloviti odličan tečaj.

Klađenje na golove

Oni koji znaju kako se kladiti na Euro 2024 potvrdit će vam da se radi o natjecanju na kojem je teško nekog pregaziti. Male su razlike među momčadima i uglavnom se pobjeđuje s jedan razlike ili čak u produžetku.

Zato ima smisla koristiti okladu na zbroj golova, na manje od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmica. Kvote na ovu opciju bit će manje nego kad igraju klubovi, ali češće će prolaziti. Ako pak želite još veći tečaj, opcija prvo poluvrijeme X iliti neriješeno tu je kao alternativno rješenje. Nudi ju Germania kladionica, kao i mnogi drugi.

Treba spomenuti i dvoznak na autsajdera, u situacijama kada je tečaj 1.80 ili veći. To posebno vrijedi za nokaut fazu turnira, u kojoj će biti jako teško slomiti čak i one reprezentacije koje nitko ne vidi da prolaze dalje.

Oklade pak na hendikep i poluvrijeme/kraj nešto slabije prolaze uz Europsko nogometno prvenstvo. Nisu optimalne za podizanje tečaja na vašem favoritu. Možda je čak bolja opcija igrati da autsajder neće postići pogodak.

Dodajmo tome još okladu na točan rezultat. U klupskom nogometu pogoditi rezultat utakmice postala je gotovo nemoguća misija. No, reprezentacije igraju tvrdo pa rezultati 0:0, 1:0, 0:1 i 1:1 imaju dobre izglede donijeti vam dobitak.

U svakom slučaju, nije problem naučiti kako se kladiti na Euro 2024 poput iskusnih kladitelja. Samo se držite krupnih kvota i očekujte neizvjesne utakmice. Pred vama je ukupno 51 utakmica i sigurno nećete uspješno pogoditi ishod svih njih. No, sustavna igra na obećavajuće ishode trebala bi vam donijeti profit, pod uvjetom da ravnomjerno raspoređujete svoj ulog i ne dopuštate da emocije upravljaju vašim odlukama prilikom slaganja listića…

Okreni kotač sreće