Moćni Britanci kupuju SuperSport po cijeni od gotovo milijardu eura

SuperSport dizajn

Britanski Entain, vlasnik nekih od najpoznatijih svjetskih web stranica koje organiziraju igre na sreću dogovorio je kupovinu 75 posto dionica SuperSporta od grupacije EMMA Capital, čime će postati vlasnik vodeće hrvatske sportske kladionice.

Hrvatsko tržište sportskog klađenja i online casina izuzetno je atraktivno stranim investitorima, što je još jednom potvrđeno ovih dana, kada je dogovorena promjena vlasništva SuperSporta.

Naime, Entain Plc, multinacionalna kompanija specijalizirana za sportsko klađenje i internetsko kockanje sa sjedištem u Velikoj Britaniji, odlučila je otkupiti većinski paket dionica SuperSporta od EMMA Capitala, u vrijednosti 920 milijuna eura.

Radi se o tvrtki koja u svoje vlasništvu već ima poznate brendove kao što su bwin, Coral, Ladbrokes, PartyPoker i Sportingbet, a osim SuperSport kladionice i online casina ovim poslom preuzela je vlasništvo i nad tvrtkama minus5 i Puni broj, koje daju tehnološku podršku vodećem hrvatskom priređivaču igara na sreću.

Za SuperSport je ovo odlična vijest, jer ulaskom u Entain obitelj otvaraju se nove prilike za daljnji razvoj i rast. Naime, ovaj brend već puna dva desetljeća drži vodeću poziciju na hrvatskom tržištu, a usko je povezan s domaćim nogometom, nakon što je ove godine postao glavni sponzor HNL-a.

SuperSport bonus za klađenje

Prema podacima kojima raspolaže sama tvrtka, SuperSport u Hrvatskoj kontrolira više od 50 posto tržišta igara na sreću, a može se pohvaliti nekima od najvećih isplaćenih dobitaka, uključujući i progresivni jackpot u vrijednosti od 3 milijuna eura, na igri Eye of Atum u svom online casinu.

Druga promjena vlasništva

SuperSport je počeo s poslovanjem 2000. godine, a uz PSK i Germaniju čini trojac najpoznatijih hrvatskih sportskih kladionica, kojima u eri online klađenja pokušavaju parirati Cro Bet, Favbet, Admiral i Arena Bet.

SuperSport vlasnik u početku je bio Danko Ćorić koji je sa svojom upravom postavio temelje poslovanja i doveo ovu kladionicu na vrh među hrvatskim priređivačima igara na sreću.

Iako je dobit na godišnjoj razini redovito bila u stotinama milijuna kuna, a nerijetko se približavala iznosu od pola milijarde, Ćorić je svejedno odlučio posvetiti se turizmu i prodati svoju kladionicu. Tako je vlasnik SuperSpora postala investicijska tvrtka EMMA Capital 2019. godine.

SuperSport jackpot nagrade

SuperSport je i pod novim vlasnicima nastavio rasti, zahvaljujući odličnoj mobilnoj aplikaciji, ali i internetskoj kockarnici koja je impresivnim jackpot iznosima privukla velik broj korisnika. Zbog toga je privukao pažnju jedne od najvećih tvrtki industrije igara na sreću i ostvario prodaju vrijednu gotovo milijardu eura

Izazovi za nove SuperSport vlasnike

Nema sumnje, Entain SuperSport mogao bi dodatno ojačati i učvrstiti svoju poziciju kao lider među priređivačima igara na sreću u Hrvatskoj, a možda pod ovim brendom napokon izađe i u regiju, kao što su to davno napravili Mozzart i Admiral.

SuperSport casino naslovnica

No, vođenje SuperSporta neće biti bez izazova za nove vlasnike, jer konkurencija poput Favbeta trenutno nudi bolje koeficijente na gotovo svakoj okladi koju možete igrati. Kad je u pitanju pak Prva Sportska Kladionica vlasnik je sada češka Fortuna grupacija koja ne odustaje od svoje ambicije da preuzme primat na domaćem tržištu. Jedino Arena Bet vlasnik čini se da nema ambiciju prodati svoj projekt strancima.

U svakom slučaju, akvizicija najpopularnije domaće kladionice i online casina od strane moćnih Britanaca pokazuje koliko je hrvatsko tržište igara na sreću zapravo atraktivno, zbog više od pola milijuna uključenih igrača koji redovito iskušavaju svoju vještinu i znanje, u želji dokopati se izdašnog dobitka…

Zašto je Entain kupio SuperSport kladionicu?

Entain je postao novi vlasnik SuperSport kladionice zato što je procijenio da se radi o jednoj od najperspektivnijih kompanija u Hrvatskoj. Uložio je velik novac kako bi preuzeo kontrolu nad tvrtkom i nada se velikom profitu u godinama koje dolaze.

Jesu li sve hrvatske kladionice u inozemnom vlasništvu?

SuperSport, PSK, Favbet, Germania i Admiral su u inozemnim vlasništvu. Cro Bet je u državnom vlasništvu, a Arena Bet u privatnom domaćem vlasništvu. No, sve domaće kladionice imaju lokalne podružnice koje nominalno vode poslovanje, što traži Zakon o igrama na sreću.

Isplati li se kupiti kladionicu u Hrvatskoj?

Online kladionice odlično posluju u našoj zemlji. Ako ih vlasnik prodaje po povoljnoj cijeni, definitivno se isplati kupiti neku od njih, jer interes za dobrom ponudom oklada kod nas je zaista velik.

Okreni kotač sreće