Što kada dobijete Eurojackpot – kako do velikog novca?

Što kada dobijete Eurojackpot

Isplata milijunskog dobitka ono je čemu se mnogi nadaju dok igraju lutrijske igre. Zbog toga se sigurno ponekad pitate što kada dobijete Eurojackpot. Evo kako bi izgledala procedura u slučaju da osvojite glavni zgoditak na Eurojackpotu…

Nema sumnje, Eurojackpot je najpopularnija lutrijska igra u Hrvatskoj, u kojoj dobitak nerijetko prelazi vrijednost od 100 milijuna eura, što sretnom dobitniku definitivno okrene život naglavačke,

No, što kada dobijete Eurojackpot, odnosno shvatite da baš vi imate uplaćenu savršenu kombinaciju? Tada ćete prije nego što se isplata Eurojackpota izvrši, morati proći kroz proceduru kroz koju prolaze svi lutrijski milijunaši, određenu pravilima poslovanja Hrvatske lutrije.

Pa iako su nova pravila izvlačenja Eurojackpota malo otežala put do glavne nagrade, jer sada su vam izgledi za pogađanje svih 7 izvučenih brojeva 1 naprema 140 milijuna, svejedno se isplati raspitati kako se dokopati milijunskog dobitka i pobrinuti da se nađe na vašem bankovnom računu, ako vam se jednog nada osmjehne sreća…

Virtualni ili papirnati listić?

Igrači koji se pitaju što kada dobijete Eurojackpot uplaćuju svoje listiće na dva različita načina. Jedan je onaj tradicionalni, u poslovnici Hrvatske lutrije, gdje će vam na papir ispisati vašu kombinaciju i to je dokument potreban da podignete novac, jednom kad osvojite milijunski dobitak.

Drugi način uplate moguć je na Internetu, gdje vam Lutrija daje priliku kreirati korisnički račun, unutar kojeg možete uplatiti novčana sredstva i koristiti pri igranju Eurojackpota.

Igranje preko Interneta svakako je praktičnije, jer ne može vam se dogoditi da izgubite dobitni Eurojackpot papirnati listić, niti vam ga netko može ukrasti, što je scenarij od kojeg strahuju sretni dobitnici nakon svog dobitka, ako su ga uplatili u poslovnici.

Kako se igra Bingo i kakve su šanse za jackpot

Prednost kod Interneta je i taj da dobitak do 133 tisuće eura iliti milijun kuna sjeda izravno na vaš korisnički račun i zatim ga možete elegantno prebaciti na svoj bankovni račun, pod uvjetom da ste ranije verificirali svoj profil, dostavljanjem kopije osobne iskaznice nadležnim HL službama.

No, vi se vjerojatno pitate što kada dobijete Eurojackpot u milijunskom iznosu, većem možda i od 100 milijuna eura. Tada je procedura ista i za uplate listića u poslovnici i za uplate na Internetu.

Loto 7

Dakle, ako se pitate što kada dobijete Eurojackpot, najvažnije je znati da tada imate 60 dana da se javite u glavni ured Hrvatske lutrije u gradu Zagrebu, na adresi Ulica grada Vukovara 72. Tamo imaju posebnu sobu u kojoj isplaćuju milijunske dobitke, a kada im dokažete da ste vi sretni dobitnik iznos jackpota bit će vam prebačen na vaš žiro račun u banci. Naravno, nakon što platite porez na dobitak…

Što kada dobijete Eurojackpot s porezom?

Zakon o igrama na sreću uveo je 2015. godine obavezan porez na dobitak čak i pri sportskom klađenju, a ne samo lutrijskim igrama. No, kad su u pitanju milijunski dobici na lutrijskim igrama situacija se nije promijenila, jer oduvijek ste trebali dio jackpot iznosa dati državi.

Prema aktualnom osvježenom zakonu, porez na dobitak na lutrijskim igrama na sreću plaćate po stopi 10% za dobitke veće od 99,54 eura, a po stopi 15% za dobitke veće od 1327,23 eura. Stopa je 20% za dobitke veće od 3981,86 eura, a 30% na dobitke veće od 66.361,40 eura.

Eurojackpot - nova pravila i najbolje strategije

Drugim riječima, ako zgrabite milijunski dobitak morat ćete državi platiti 30% poreza na dobitak. To u praksi znači da ćete na 100 milijuna eura osvojenih na Eurojackpotu platiti 30 milijuna eura poreza, a na 50 osvojenih milijuna ide 15 milijuna eura poreza.

To su zaista ogromni nameti, no iznos koji vam ostaje i dalje je prilično izdašan i omogućit će vam da ostvarite mnoge snove, pod uvjetom da razumno i racionalno raspolažete osvojenim dobitkom.

U svakom slučaju, ako se pitate što kada dobijete Eurojackpot sada napokon znate kako izgleda procedura koju prolaze sretni dobitnici, jednom kada pobijede izglede stavljene pred njih i dođu do ogromnog dobitka, kojem se nadaju stotine tisuća zaljubljenika u igre na sreću u Hrvatskoj…

Je li moguće isplatiti Eurojackpot s HL računa na Internetu?

Ne, morat ćete podići vaš milijunski dobitak u glavnoj poslovnici Hrvatske lutrije, u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Dužni te to učiniti unutar 60 dana od osvajanja glavne nagrade.

Može li se izbjeći porez na dobitak na Eurojackpot lotu?

Porez je moguće izbjeći samo ako se radi o manjem dobitku. Ako osvojite glavnu nagradu, dužni ste državi platiti čak 30% poreza.

Isplati li se igrati Eurojackpot loto?

Eurojackpot privlači nagradama do 120 milijuna eura. No, šanse da će pripasti baš vama su 1 naprema 140 milijuna. To znači da su vrlo mali izgledi da će se to dogoditi tijekom vašeg života. Ipak, jackpot svejedno pada u Europi nekoliko puta mjesečno. Zato ima smisla opušteno povremeno uplatiti pokoju kombinaciju, bez ikakvih očekivanja. Dok ste u igri, šanse da pogodite 5+2 postoje.

Okreni kotač sreće