Klađenje na loto – vrijedna alternativa klasičnoj lutriji

Klađenje na loto - strategije

Za sve one koji obožavaju loto, ali žele ga igrati po svojim pravilima, sportske kladionice nude brojna različita izvlačenja brojeva. Klađenje na loto u njima ide uz vrlo povoljne uvjete za korisnike.

Nema sumnje, loto je bila prva igra na sreću koja je uspjela još sedamdesetih godina prošlog stoljeća privući milijune igrača u Hrvatskoj, željne jednim uspješnim predviđanjem budućnosti u potpunosti promijeniti kvalitetu svog života.

San o osvajanju milijunskog jackpota još i danas živi u našim građanima, koji redovito igraju Eurojackpot, kao i druga lota koja priređuje Hrvatska Lutrija. No, uz HL klađenje na loto pojavio se također i alternativni put do dobitka, kojeg nude sportske kladionice.

Klađenje na loto - loto kluglice

U pitanju je klađenje na loto po vlastitim pravilima, prognoziranjem onoliko brojeva koliko vi želite, u sistemu kojeg smatrate najpogodnijim za vas. Baš takvo klađenje na loto tema je ove naše analize, u kojoj ćemo hrvatskim igračima otkriti najveće prednosti i nedostatke ovakvog predviđanja ishoda izvlačenja kuglica

Razlika između lota u lutriji i kladionici

Nema sumnje, loto kojeg priređuju lutrije, uključujući i ono što nudi HL, značajno se razlikuje od onog što ćete dobiti igrajući ga u online kladionicama.

Ako sanjate o ogromnom milijunskom dobitku, koji će vam promijeniti život, tada je ispisivanje lutrijskog listića prava odluka za vas. Smiješi vam se dobitak veći od stotinu milijuna kuna, ako složite savršenu kombinaciju za Eurojackpot, dok ćete izdašni zgoditak uloviti i na Lotu 7.

Međutim, kad je u pitanju Lutrija klađenje na ishod izvlačenja nije nimalo jednostavno. Morate znati i kakvi su vam izgledi za dolazak do jackpota u svakoj od loto igara, a oni i nisu baš sjajni. Radi se u teoriji o milijunima listića koje biste trebali uplatiti da biste imali realnu šansu skinuti jackpot:

Loto Izgledi za jackpot

Eurojackpot

1 naprema 95.000.000

EuroMillions

1 naprema 139.000.000

Loto 7

1 naprema 6.700.000

Loto 6

1 naprema 8.100.000

Bingo

1 naprema 295.000.000

 

Dakle, od dostupnih igara, Hrvatska Lutrija loto klađenje daje vam najbolje izglede doći do jackpota na Lotu 7, a najgori vjerovali li ne na Bingu, na kojem izgleda jednostavno dokopati se ultimativne kombinacije, a zapravo je gotovo nemoguće.

Istina je da lutrijske igre nude dobitak i na kombinaciju s manje pogođenih brojeva, no tu se dijele zaista skromne cifre, koje dugoročno definitivno nisu pretjerano isplative.

Kladionice vam pak nude uz klađenje na loto puno veće dobitke na takvim kombinacijama i zato mnogi igrači vole igrati alternativni tip lota. Najvažnija razlika je ta da su vam uz PSK loto i slične ponuđene lutrijske igre uvijek dostupni sistemski listići po razumnoj cijeni, dok ćete u lutriji platiti suludu cifru ako se želite osigurati s dodatnim brojem ili dva, pri slaganju kombinacije.

Klađenje na loto - loto listić

Također su vam u kladionicama dostupne brojne različite loto igre, od izvlačenja 7 do čak 20 različitih brojeva, što otvara neke sasvim nove mogućnosti. U svakom slučaju, ako ciljate na dobitak uz klađenje na loto u tisućama ili desecima tisuća eura, a ne u milijunima, onda je ono što ćete dobiti u internetskim kladionicama svakako bolja opcija od onog što nudi Hrvatska Lutrija.

Koje igre su dostupne za klađenje na loto u kladionicama?

Hrvatske kladionice nude vam zaista širok izbor europskih i svjetskih loto igara. U nekima je prilično teško pogoditi izvučeni broj, ali su koeficijenti ogromni ako uspijete u tome, dok je kod nekih lota relativno lako ga pogoditi, ali zato je i kvota manja.

Pa tako izdvajamo talijanski Win for Life, u kojem se izvlači čak 10 brojeva, od 20 ukupno. Koeficijent na svaki broj je 1.90, a ako pogodite četiri izvučena broja, uvećat ćete svoj ulog za 20 puta.

U Hrvatskoj je svakako popularan i poljski Multi loto 20/80, u kojem dobivate koeficijent 3.77 za svaki pogođeni broj, a ako uspješno prognozirate njih 4, vaš će ulog biti uvećan čak 300 puta, što su mnogi domaći igrači već uspjeli pretvoriti u dobitan listić.

Među najtežim loto igrama je austrijski Zahlen 5/90, gdje ćete za jedan pogođeni broj dobiti koeficijent čak 17.00, ali nije ga lako prognozirati, kad znate da imate izbor od čak 90 brojeva, uz samo 5 izvučenih, zbog čega se ovaj loto mora igrati sistemski.

Neobični loto svakako je i američki Powerball 1/26, u kojem se izvlači samo jedan broj, a ako ga pogodite, ulovit ćete koeficijent 24.50, najviši trenutno na jednom broju u hrvatskim kladionicama.

Klađenje na loto - savjeti za hrvatske igrače

Možete se kladiti i na EuroMillions, ali samo na izvlačenje iz glavnog bubnja, gdje za svaki pogođeni broj od 1 do 50 dobivate koeficijent 9.50, što može biti pogodno za sistemsku igru.

Naravno, u ponudi su i brojna klasična 6/45 i 7/36 izvlačenja, kao i keno igre, a na vama je odlučiti koji vam tip lota najviše odgovora i koliki dobitak vašom prognozom želite zgrabiti…

Koje su najbolje strategije za klađenje na loto?

Ako se želite kladiti na loto, prvo morate odlučiti koji je cilj vaše igre. Želite li osvojiti par stotina, tisuću, deset tisuća ili možda stotine tisuća kuna?

Na temelju toga odredit ćete vašu dugoročnu strategiju igre i izabrati onaj loto koji vam to može omogućiti. Puno ovisi o koeficijentu kojeg dobivate na svaki pogođeni broj, koji ide od 1.90 sve do 24.50, na različitim dostupnim izvlačenjima.

Na vama je izabrati onu kvotu koja se uklapa u vašu strategiju i zatim odlučiti hoćete li igrati jednostavni ili sistemski listić. Ako gađate manje koeficijente, običan kombinacijski listić može biti najbolji izbor, dok kod većih kvota jedino sistem donosi rezultate.

Klađenje na loto - kuglice

Sistemi mogu biti s malo kombinacija, poput 4 od 5 ili 5 od 6, koji će vam donijeti solidan dobitak uz razuman ulog ako se ostvare, dok sistemi poput 2 od 7 ili 3 od 7 u sebi imaju velik broj kombinacija pa ih se isplati igrati samo na onim loto izvlačenjima uz koja idu veliki koeficijenti na svaki izvučeni broj.

Za početnike svakako preporučujemo Win for Life i poljski Multi loto, kao idealno upoznavanje sa zakonitostima koje vladaju u loto izvlačenju, a kad se malo sprijateljite s matematičkom vjerojatnosti, tada ćete biti spremni zaigrati i zahtjevnije loto igre, s još većim koeficijentima na svaki uspješno izvučen broj.

U svakom slučaju, loto može biti prilika za dodatnu zaradu na sportskim kladionicama i daje vam veću šansu za dolazak do dobitka nego ispunjavanje klasičnog lutrijskog listića. Ipak, ne bi trebao biti u središtu vaše dugoročne strategije igre, jer sportske utakmice ipak je lakše predvidjeti od izvlačenja kuglica i tu leže najbolje prilike za zaradu, ako ste sistematičan igrač koji želi polako graditi svoju reputaciju u svijetu klađenja…

Najčešće postavljana pitanja

Nude li hrvatske kladionice klađenje na Eurojackpot?

Hrvatska Lutrija ima ekskluzivna prava na lutrijske igre kao što su Eurojackpot, Loto 7 i Loto 6 pa ćete ih naći samo u ponudi državnog priređivača igara na sreću, ne i kod ostalih domaćih kladionica. To znači da bilo kakva sistemska igra na Eurojackpot nije dostupna po povoljnim uvjetima, a isplativ dobitak uglavnom ćete dobiti samo ako uspješno prognozirate savršenu kombinaciju.

Na koji loto se najviše isplati kladiti u kladionicama?

Poljski Multi loto 20/80 mnogim je igračima donio lijepe dobitke i svakako spada među najbolje dostupne loto igre u hrvatskim kladionicama. Zanimljiv je i talijanski Win for Life u kojem svaki broj ima šansu 50% da bude izvučen, dok su za sistemske listiće pogodni EuroMillions, kao i svaki drugi s koeficijentom 9.00 ili većim na jedan pogođeni broj.

Koji sistem je najbolji za klađenje na loto?

O tome koliki je koeficijent na jednom pogođenom broju ovisit će sistem koji ćete igrati. Ako je kvota 3.75, tada je bolje igrati sisteme poput 4 od 5 ili 5 od 6, dok ćete si za ona lota kod kojih su kvote iznad 8.00 morati dati više prostora za pogrešku, igrajući sisteme poput 2 od 6 ili 3 od 8.

Okreni kotač sreće