Kada igrati oba tima daju gol, a kada suprotno?

Oklada oba tima daju gol

Klađenje hoće li obje momčadi poentirati za vrijeme utakmice ili neće jedna je od najpopularnijih oklada među hrvatskim igračima, a mi donosimo malu analizu kojom se filozofijom voditi prije same uplate…

Ako postoji oklada koju domaći kladitelji prakticiraju jednako kao i pogađanje pobjednika utakmice, onda je to oba tima daju gol, a ovo tržište klađenja ponudit će vam baš svaka hrvatska online kladionica.

Radi se o opciji koja je najčešće dostupna na nogometu, iako se pojavljuje i na nekim drugim sportovima. Na vama je predvidjeti hoće li se mreže tresti kod oba suparnika ili će barem jedan od golmana sačuvati svoju.

Kod oklade oba tima daju gol nema puno filozofije. Birate između samo dva scenarija:

  • jedinica znači da će i jedna i druga momčad poentirati u regularnom dijelu utakmice,
  • dvojka znači da će barem jedna ekipa ostati na nuli u regularnom dijelu utakmice.

U nekim kladionicama naići ćete umjesto 1 i 2 na opcije “DA” i “NE”, što će vam olakšati razumijevanje onog što uplaćujete, no svakako se radi o tržištu klađenja koje većina kladitelja dobro poznaje i zna kako ga koristiti. No, poznaju li i filozofiju koja treba stajati iza vašeg konačnog izbora oklade?

Oba tima daju gol u otvorenim utakmicama

Tri su preduvjeta da bi se isplatilo igrati da će oba tima zabiti pogodak na utakmici. Prvi je svakako koeficijent, koji ne bi smio biti manji od 1.70, jer ako ćete ganjati niže kvote od toga, dugoročno će vam se to osvetiti.

Također, bitno je da se radi o kvalitetnim i po mogućnosti prilično ofenzivnim momčadima, koje su poznate po svojim efikasnim napadima i besprijekornim realizacijskim sposobnostima. Što je više vrhunskih zvijezda na travnjaku, tim bolje.

Nije nevažan ni tip utakmice koji se igra. Ako se radi o dvoboju bez nekog velikog rezultatskog značaja, kakvih je pregršt u ligaškim utakmicama, ali i u grupnoj fazi klupskih međunarodnih natjecanja, tada je oklada oba daju gol uvijek dobar izbor.

S druge strane, ako se radi o dvoboju koji se igra na ispadanje, s produžetkom kao dodatkom regularnom vremenu, uvijek su manji izgledi da će se igrati ofenzivno, a samim time i manje šanse da će i jedni i drugi poentirati…

Oba tima ne daju gol kad je razlika u klasi

Većina domaćih kladitelja igra da će oba tima dati gol, a rijetki suprotno, da se to neće dogoditi. Ipak, riječ je o još jednoj korisnoj opciji koju ne treba isključiti, dok pokušavate složiti dobitni listić.

Oklada oba tima ne daju gol najbolje prolazi ako je razlika u klasi među suparnicima. Na primjer, kada ekipe poput San Marina, Andore i Gibraltara gostuju u dvobojima reprezentacija.

Takvih ekipa koje će se grčevito braniti i rijetko prelaziti centar naći ćete i u klupskom nogometu, a ovu okladu možete igrati i kad nastupa neka čvrsta momčad s vrha ljestvice, koja u pravilu pobjeđuje minimalno i dobro čuva vlastitu mrežu.

Također treba uzeti u obzir sve one utakmice s visokim ulogom, poput okršaja na ispadanje u Ligi prvaka ili na velikim reprezentativnim natjecanjima, kad i jedni i drugi podsvjesno razmišljaju o tome da utakmica traje 120 minuta pa uvijek ima vremena poentirati…

Oba tima daju gol u hokeju na ledu

Kao što smo već spomenuli, ova oklada najčešće se nudi na nogometu, ali ponekad i na drugim sportovima. Klađenje na hokej na ledu obično ide uz oba tima daju gol opciju, no oklade se uplaćuju prema nešto drukčijoj filozofiji.

Naime, kvote da će i jedni i drugi zabiti u regularnom vremenu vrlo su niske pa se isplati igrati samo da neće, kroz 60 minuta utakmice. Naravno, tu opciju treba koristiti isključivo onda kada igraju čvrsti suparnici u KHL-u i nekim europskim ligama, dok se u NHL-u svaki dvoboj lako pretvori u golijadu.

Ako želite dobar koeficijent kladeći se afirmativno, da će i jedni i drugi zabiti, onda trebate igrati okladu oba tima daju gol u prvoj trećini. One momčadi koje briljiraju u ofenzivi, njima je 20 minuta jurnjave po ledu sasvim dovoljno da zabiju pa ako detektirate dvoboj takvih suparnika, slobodno odigrajte da će pak završiti u obje mreže, već u prvoj dionici igre.

U svakom slučaju, oba tima daju gol vrlo je korisna oklada, koja je uz klađenje na zbroj golova najčešće najbolji izbor kad su u pitanju ravnopravni suparnici. Samo se pobrinite da koeficijenti budu što viši na vašim uplatama i da igrate one utakmice u kojima su veliki izgledi da će se igrati otvoreno i misliti više na ofenzivu, nego na defenzivu…

Okreni kotač sreće