Jesu li kombinacijske oklade pravi put prema dobitku?

Kombinacijske oklade - kako igri igrati u online kladionicama

Kombinacijske oklade pojavile su se posljednjih godina u sportskom klađenju i daju vam priliku prognozirati više od jednog aspekta sportskog događaja. No, povećavaju li zaista vaše izglede za dolazak do dobitka?

Sjećamo se kako smo se u prošlosti mogli kladiti samo na jednu okladu na određenom sportskom događaju, bilo da se radilo o prognoziranju pobjednika, točnom rezultatu, hendikepu ili zbroju golova.

Međutim, posljednjih godina online kladionice počele su nam nuditi kombiniranje različitih opcija za klađenje na istoj utakmici, pretvorene u jedan zajednički koeficijent koji zatim imamo pravo odigrati na svom listiću.

Sve je krenulo s dvije oklade spojene u jednu, a onda su se pojavile i tri koje ste imali pravo zajedno odigrati, da bi zatim priređivači igara na sreću izmislili BetBuilder, kao mogućnost da bezbroj različitih prognoza spojite u isti koeficijent.

Tako su kombinacijske oklade postale važan dio internetskog klađenja i dodatna opcija igračima kako se dokopati izdašnog koeficijenta, na onim utakmicama na kojima imaju osjećaj da točno znaju što će se događati na terenu…

Koje su najbolje kombinacijske oklade?

Najviše kombinacijskih oklada hrvatski igrači imaju na raspolaganju na nogometu, a najpoznatija je svakako oklada na ishod utakmice i zbroj golova. Pa ako vjerujete da će domaćin pobijediti u utakmici s mnogo golova, možete odigrati jedinicu i više od 2.5 gola, spojene u istu kvotu.

Za dvoboje u kojima se očekuju golovi popularna je i kombinacijska oklada na oba tima daju gol i zbroj golova, koja je sve češće u ponudi domaćih priređivača igara na sreću.

Pri kombinacijskim okladama imate priliku koristiti i dvoznak povezan sa zbrojem golova, što ima smisla ako smatrate da će dvoboj biti čvrst i neće biti mnogo akcije na travnjaku.

Kombinirati se može poluvrijeme/kraj i zbroj golova, što su praktički tri prognoze spojene u jednu, a ova opcija se isplati ako ste sigurni da će neka momčad rano početi trpati golove pa odigrate 1/1 ili 2/2, uz više od 2.5 ili čak više od 3.5 golova.

Osim u nogometu, kombinacijske oklade moguće je koristiti i u drugim sportovima, prije svega na hokeju gdje imate mogućnost prognoziranja ishoda prve trećine i ukupnog zbroja golova, a na košarci se najčešće nudi klađenje tko će pobijediti uz zbroj koševa, što može biti solidna opcija ako ste u stanju procijeniti hoće li se igrati otvoreno ili čvrsto.

Po istom principu možete igrati i u tenisu na pobjednika i ukupan broj gemova, uključujući i opciju s ukupnim brojem gemova u prvom setu.

Ovisno o kreativnosti kladionice, naići ćete na još mnogo kombinacijskih oklada, a svakako još izdvajamo BetBuilder kojeg trenutno nudi i Prva Sportska Kladionica, u kojem se imate pravo kladiti na kartone, kornere, zbroj golova, strijelce pa i točan rezultat, za što će vam priređivač sportskog klađenja ponuditi jednu kvotu, a na vama je odlučiti isplati li vam se to odigrati…

Kada ima smisla igrati kombinacijske oklade?

Nema sumnje, kombinacijske oklade trebali bi koristiti isključivo iskusni igrači, a ne početnici, jer prije nego donesete odluku na što igrati, morate imati dobar osjećaj vrijedi li vaša prognoza kvote koju online kladionica nudi.

Naime, priređivači igara na sreću uz ovaj tip igre dali su si određenu marginu za pogreške pa uvijek dobivate značajno manje, nego da ste uspjeli pomnožiti inicijalna dva koeficijenta na pojedinačnim okladama.

Zato je ključno kod kombinacijskih oklada koristiti isključivo isplative kvote, koje su bookmakeri postavili višima nego što se pri ovom tipu klađenja očekuje. Također je pametno koristiti one prognoze koje si prirodno pašu, poput oba daju gol i zbroja golova, jer tako ćete lakše pogoditi vašu dvostruku prognozu.

Kombinacijske oklade definitivno mogu biti dobar put kako podebljati dobitak na vašeg favorita, u utakmici u kojoj vjerujete da će protivnik završiti pregažen ili neće biti u stanju niti postići pogodak. No, mogu biti i uteg za vaš listić, jer ne zaboravite da predviđate dva događaja na utakmici, a ne jedan, što umanjuje izglede da vaša prognoza bude uspješna.

U svakom slučaju, preporučujemo kombinacijske oklade od najviše dvije prognoze spojene u jednu, jer tu su i najbolji izgledi za ispravnu prognozu, uz prilično izdašnu kvotu. S druge strane, BetBuilder nije pravi put prema dugoročnom profitu, čak i ako imate osjećaj da točno znate što će se dogoditi na terenu, jer dobivate puno manji koeficijent od onog kakav biste trebali dobiti na hrpu prognoza koje ste zajedno spojili. Zbog toga BetBuilder tip klađenja treba prakticirati isključivo iz zabave…

Okreni kotač sreće