Klađenje na MMA – koje oklade najbolje prolaze?

Klađenje na MMA

Klađenje na MMA u Hrvatskoj je jednako popularno kao i oklade na boks. Gotovo svakog vikenda imate priliku prognozirati okršaje mješovite borbe, a mi izdvajamo opcije za slaganje listića koje definitivno treba uzeti u obzir.

Borilački sportovi oduvijek su bili usko povezani s klađenjem. Pa je tako u Tajlandu legalno isključivo klađenje na tajlandski boks, na samom licu mjesta. Legenda kaže da se bogata elita međusobno kladila na borbe gladijatora još u doba Rimskog carstva, a prognoziranje pobjednika borilačkih okršaja ljudima je ostalo zanimljivo sve do danas.

U toj priči u novom mileniju posebno mjesto zauzima klađenje na MMA. U pitanju je sport čija je najpoznatija borilačka organizacija UFC (eng. “Ultimate Fighting Championship”), a same borbe su vrlo popularne u Hrvatskoj još od najboljih dana Mirka Filipovića.

U ponudi online kladionica klađenje na MMA zauzima posebno mjesto. Naime, od borilačkih sportova najbolju razradu oklada pronaći ćete upravo na boksu i na mješovitoj borbi. To ide na ruku znalcima, željnima vikendom doći do lijepe zarade točnim predviđanjem ishoda MMA obračuna.

Koje su najbolje oklade na MMA mečeve?

Klađenje na MMA ne svodi se samo na prognoziranje pobjednika meča. Istina je, većina igrača kladi se tko će biti borac kojem će sudac na kraju podići ruku. No, tu je još pregršt drugih oklada koje vam mogu značajno uvećati dobitak.

Klađenje na MMA jiu-jitsu

Izdvajamo klađenje na rundu u kojoj će se dogoditi prekid borbe. Bilo da se radi o meču na 3 ili na 5 rundi, kvote su prilično velike i ako pogodite vašu prognozu, višestruko ćete uvećati ulog. Tu je i oklada na takozvani zbroj rundi, s opcijama više/manje. Pa tako imate zbroj rundi 1.5 i zbroj rundi 2.5, a na vama je procijeniti hoće li meč biti brzo završen ili će potrajati.

Ne zaboravimo ni to da klađenje na MMA ide uz mogućnost prognoziranje hoće li meč završiti prekidom ili sudačkom odlukom. Kvote su solidne i na jednoj i na drugoj opciji pa ako mislite da znate u kojem će smjeru krenuti meč, ovo je svakako dobra opcija za vas.

Uz sve to, imate priliku i odigrati na način na koji će završiti meč. Pa se tako možete kladiti na polugu iliti submission, kao i na tehnički ili na potpuni nokaut. U nekim kladionicama imate pravo čak i igrati na podijeljenu ili jednoglasnu sudačku odluku, uz velike koeficijente na obje opcije.

U svakom slučaju, razrada MMA mečeva u online kladionicama prilično je raskošna, pogotovo ako su u pitanju obračuni u UFC-a.

Kako se uspješno kladiti na MMA?

Ako želite da vaše klađenje na MMA uspješno prođe, svakako morate detaljno proučiti suparnike u oktogonu. Važno je znati tko ima izgleda dominirati u parteru, a tko u borbi na nogama. Još bitnije je uzeti u obzir slabosti svakog od suparnika te pokušati predvidjeti hoće li doći do izražaja.

Oklade na MMA

Nema sumnje, o stilu borbe suparnika svakako će ovisiti ishod oklada na rundu prekida te oklada na način prekida. Naravno, usporedba kvaliteta koje posjeduju borci pomoći će vam i da lakše prognozirate pobjednika.

Treba naglasiti da klađenje na MMA traži igranje na malo krupnije kvote. Naime, svih ovih godina pokazalo se da je MMA konkurencija prilično izjednačena. U UFC-u svatko može pobijediti svakog pa tečajeve ispod 1,50 gotovo da bi trebalo izbjegavati.

Nemojte ni povezivati puno različitih mečeva u kombinacijski listić, jer netko bi mogao kiksati. Zato iskusni igrači igraju pojedinačni listić ili kombinacijski s najviše dva para. Fokusiraju se pritom na isplative kvote te se klade isključivo na suparnike o kojima imaju dovoljno relevantnih informacija.

Gdje je dostupno klađenje na MMA u Hrvatskoj?

Klađenje na MMA je u ponudi većine domaćin kladionica. Izdvajamo Favbet, jer nudi klađenje na pregršt profesionalnih mješovitih borbi koje trenutno organiziraju ozbiljne organizacije. Kvote su sasvim solidne, fokusirane na prognozu tko će izaći kao pobjednik.

Germania također nudi mnogo MMA mečeva na svojoj web stranici. U tome svemu vam svakako posao olakšava bonus dobrodošlice koji možete uzeti u vrijednosti do čak 1000 eura.

Prva Sportska Kladionica ima posebno detaljnu razradu svih borilačkih mečeva. Ovdje se možete kladiti na rundu prekida, način završetka borbe pa i borca koji će pobijediti. PSK kladionica MMA i boks uvijek ima u ponudi, a nađe se tu i manje razvikanih borilačkih sportova koje imate pravo prognozirati.

U svakom slučaju, klađenje na MMA daje priliku znalcima da unovče svoje poznavanje borilačkih vještina. No, bitno je držati se isplativih kvota i ne pretjerivati s brojem odigranih parova na listiću, jer u suprotnom ćete teško doći do dugoročnog profita…

Okreni kotač sreće