Klađenje na prvaka Hrvatske – gdje i kako prognozirati pobjednika HNL-a?

Klađenje na prvaka Hrvatske vrlo je zanimljivo ove sezone u HNL-u. Otkrivamo koje su najbolje strategije za uplatu ovakvog tipa oklade.

U online kladionicama postoje kratkoročne oklade, riješene odmah nakon što završi utakmica. No, postoje i one dugoročne, čiji ishod katkad morate čekati mjesecima.

Jedna od trenutno najzanimljivijih takvih oklada svakako je klađenje na prvaka Hrvatske u nogometu. U pitanju je prognoziranje pobjednika HNL-a, s Dinamom, Hajdukom, Rijekom i Osijekom kao klubovima koji se zadnjih godina bore za prvo mjesto.

Klađenje na prvaka Hrvatske u prošlosti je bilo jednostavno. Dinamo je osvojio 17 od 18 naslova prvaka. No, kvote su bile toliko niske da se nije isplatilo čekati mjesecima da Zagrepčani matematički osiguraju titulu.

Ipak, stvari su se u posljednje vrijeme promijenile. HNL je danas izjednačeniji nego u prethodna dva desetljeća. Zato klađenje na prvaka Hrvatske ponovo ima smisla, a mi izdvajamo nekoliko strategija koje koriste iskusni igrači…

Kako uz klađenje na prvaka Hrvatske uloviti najveće kvote?

Ako vam je cilj maksimizirati vaš dobitak, tada je za vas klađenje na prvaka Hrvatske u prvim mjesecima sezone. Naime, tada su najveći koeficijenti koje možete uloviti, pogotovo ako tipujete na nekog od autsajdera.

Dinamo - Hajduk tipovi za klađenje

Oni koji su ove sezone već na ljeto tipovali na Hajduk ili na Rijeku, ulovili su kvotu veću od 10. S Dinamom je pak sasvim drukčija situacija. Prije početka sezone koeficijenti su ekstremno niski na titulu “modrih” pa ako želite uplatiti isplativi listić, nema druge nego pričekati pokoji kiks maksimirske družine u prvom dijelu sezone.

Tada će kvota na Dinamo malo narasti, ali ne možete baš očekivati izdašnu kvotu, čak ni ako zagrebački klub padne u veliki zaostatak za konkurencijom. Ugled koji “modri” imaju u domaćem prvenstvu jednostavno je prevelik. Drugim riječima, još neko vrijeme neće biti isplativo igrati na naslov prvaka Dinama, već je isplativije tipovati na pojedinačne utakmice zagrebačkog kluba.

Sasvim drukčija je situacija s ostalim pretendentima na naslov prvaka. Klađenje na prvaka Hrvatske uvijek će ići uz velike kvote na Rijeku i Osijek, a sasvim solidne tečajeve i na Hajduk. Najveći koeficijenti bit će dostupni u uvodnim kolima sezone, no kvote će biti isplative i puno kasnije.

besplatni tipovi

Zato se dio igrača odlučuje igrati ovu okladu nakon zimskog prijelaznog roka. To je posljednja prilika momčadima da se pojačaju pa baš negdje potkraj veljače i početkom ožujka postaje najjasnije tko bi mogao juriti prema tituli prvaka…

Gdje se kladiti na prvaka Hrvatske u nogometu?

Klađenje na prvaka Hrvatske trenutno je dostupno u brojnim različitim hrvatskim kladionicama. Izdvajamo Favbet, jer nudi bonus dobrodošlice do čak 700 eura, kao i pregršt besplatnih prijenosa utakmica unutar korisničkog računa.

Kvote na HNL-u vrlo su visoke u ovoj kladionici, a imate priliku tipovati i na konačnog pobjednika. Hajduk, Dinamo i Rijeka imaju ovdje realno postavljene izglede za osvajanje naslova prvaka, a vaš je cilj bolje predvidjeti budućnost od bookmakera.

Favbet još nudi oklade na pobjednika Kupa i najboljeg strijelca HNL-a, gdje se također skrivaju vrlo zanimljive kvote iz sezone u sezonu. Germania se pak odlikuje temeljitom razradom utakmica hrvatskog nogometa, kao i bonusom koji ide do čak 1000 eura uz prvi depozit.

Vrijedi još spomenuti Prvu Sportsku Kladionicu, u kojoj također možete prognozirati pobjednika HNL-a, kao i najboljeg strijelca. Kvote su doduše nešto niže, ali i bookmakeri se teže prilagođavaju promijenjenim okolnostima pa znaju raditi pogreške.

U svakom slučaju, klađenje na prvaka Hrvatske u nogometu izazivat će mnogo zanimanja u našoj zemlji u godinama koje dolaze. Dinamo nije dominantan kao što je bio prije, što otvara put do izdašnih kvota ako netko od konkurenata osvoji naslov. Takav scenarij postaje puno izgledniji nego u prošlosti pa bi tipovanje na pobjednika HNL-a moglo nekome donijeti lijepi dobitak, možda već u ovoj nogometnoj sezoni…

Okreni kotač sreće