Koji dan u tjednu je najbolji za sportsko klađenje?

Najbolji dan u tjednu za klađenje

Ponuda za sportsko klađenje nije ista svakog dana u tjednu u online kladionicama, kao ni u svakom mjesecu u godini. Neki dani i tjedni pokazali su se kao bolja opcija za uplaćivanje oklada od drugih…

Kada se najviše isplati kladiti? U onima danima kada je ponuda sportskih događaja raskošna ili onda kada postoji ograničen broj opcija za uplatu listića?

To su pitanja koja si već puna dva desetljeća postavljaju kladitelji u Hrvatskoj, željni pretvoriti svoje znanje u zasluženi dobitak.

Pa iako je naravno odgovor na ovo pitanje sasvim individualan, jer svatko od nas ima neke svoje sportove, lige, klubove i pojedince na koje najviše voli igrati svoje listiće, u praksi se pokazuje da postoje dani u tjednu u kojima je nešto lakše doći do zarade, pod uvjetom da ste igrač koji se kladi na sportove kao što su nogomet, košarka, tenis, rukomet i hokej na ledu

Nedjelja bolja od subote

Jedan od najvećih misterija klađenja je to što se u praksi pokazuje da je teže složiti dobitan listić u subotu, nego u nedjelju, pogotovo ako igrate kombinacije s više od četiri para povezanih u istu okladu.

A baš u subotu je najbogatija ponuda, s daleko najviše dostupnih utakmica za klađenje u cijelom tjednu. Logičnog objašnjenja za ovaj fenomen zapravo i nema, iako bismo mogli reći da kad igrač na raspolaganju ima bezbroj opcija za igru, zna se u tome pogubiti i teže pronalazi dobitnu kombinaciju.

Utjecaj vjerojatno ima i to što oni klubovi koji igraju preko tjedna se ne stignu dovoljno psihički i fizički odmoriti do subote, dok do nedjelje ipak imaju još jedan dan više za regeneraciju pa to dođe do izražaja. Također, nedjeljnom obično igraju pouzdani klubovi iz talijanske, portugalske, nizozemske i španjolske nogometne lige, što također pomaže pri slaganju listića.

Međutim, treba naglasiti da pravilo da je nedjelja bolja od subote ne vrijedi za Fomulu 1, jer subotom se voze kvalifikacije, na kojima je puno lakše uplatiti dobitnu kombinaciju, nego na nedjeljnoj utrci.

Dakle, nedjelja pobjeđuje subotu, no i jedan i drugi dan ističu se svojom rakošnom ponudom u odnosu na ostatak tjedna pa ako ste početnik svakako krenite od vikend klađenja, prije nego započnete uplaćivati listiće radnim danima…

Ponedjeljak bolji od petka

Subotom i nedjeljom ponuda je bogata, a ponedjeljkom i petkom u pravilu najskromnija. Međutim, u praksi se pokazuje da je ponedjeljkom puno lakše složiti dobitan listić nego u petak, a dobici nekad nadmašuju i one vikendom.

Još jedan je to fenomen kojeg je teško objasniti, a javlja se isključivo ako se kladite na popularne sportove. Ponedjeljkom favoriti iz nekog razloga redovito pobjeđuju, a ograničen je broj ponuđenih utakmica pa ćete vjerojatno detaljnije analizirati ono što se nudi i doći do boljih zaključaka o odnosu snaga među suparnicima, kao i drugim dostupnim specifičnim okladama.

Utorak i srijeda bolji od četvrtka

Kladiti se još možete od utorka do četvrtka, kada ponudom dominiraju međunarodne klupske nogometne utakmice, teniski turniri, košarkaška Euroliga i NBA, kao i različiti ligaški hokejaški okršaji.

U praksi se pokazuje da je lakše dobiti utorkom i srijedom, možda zato što u nogometu na travnjak obično izlaze uglednije momčadi na koje se možete pouzdati, dok je četvrtak dan onih nogometnih kolektiva za koje nitko ne zna kako će odigrati na travnjaku.

Naravno, to su neka dugogodišnja iskustva, ali odstupanja ima i to mnogo, od tjedna do tjedna, ovisno o formi vaših favorita i vašem stilu igre. Ako igrate pojedinačne listiće, tada zapravo dan u tjednu ne bi trebao toliko utjecati na njihov ishod, pod uvjetom da svaki događaj detaljno analizirate. No, kod kombinacijskih je druga situacija i mora se poklopiti da dan prođe bez nepredvidivih scenarija pa nedjelja i ponedjeljak obično dođu do izražaja, a nekad još i utorak te srijeda…

Travanj i svibanj najbolji mjeseci za klađenje

Za kraj, dodajmo još jednu zanimljivost, a to su mjeseci u kojima ima najviše dobitnih listića. Svakako su iznad svih travanj i svibanj, pogotovo ako ste kladitelj koji se voli kladiti na nogomet.

Razlog zašto je lakše složiti dobitan listić u ovo doba godina je očit, jer sezona ulazi u svoju završnicu i oni kojima trebaju bodovi obično vas neće razočarati, dok će na utakmicama ekipa koje se ne bore za nešto konkretno biti mnogo golova pa možete s okladama ići i u tom smjeru.

S druge strane, kolovoz se pokazao kao prilično loš mjesec za klađenje, jer puno je nepoznanica u mnogim sportovima, a i broj ozbiljnih natjecanja je ograničen tijekom ljeta. Također, siječanj i veljača znaju biti problematični za klađenje, pogotovo na onim sportovima koji se odvijaju na otvorenom, zbog vremenskih uvjeta koji mogu učiniti ishod dvoboja nepredvidivim.

To sve naravno ne znači da se trebate kladiti isključivo u danima kad su najveći izgledi za dobitak i u doba godine kada u prosjeku bude najviše dobitnih listića, no svakako prethodna sezonalna iskustva imajte na umu, prilikom raspoređivanja vašeg budućeg uloga…

Okreni kotač sreće