Klađenje uživo – 6 najboljih vrsta oklada na nogometu!

Klađenje uživo na nogomet

Uplate dok se akcija odvija na terenu često su najsigurniji put dolaska do dobitka, pogotovo na nogometu. Evo koje opcije za klađenje uživo iskusni igrači koriste pri slaganju listića.

Klađenje uživo nešto je o čemu smo mogli samo sanjati kad su pojavile prve kladionice u Hrvatskoj početkom novog tisućljeća, no danas gotovo da nema utakmice na popularnim sportovima koja nije u ponudi za uplate uživo.

Uz klađenje uživo najviše toga pronaći ćete definitivno na nogometu, s koeficijentima koji iz minute u minutu rastu ili padaju, ovisno o onome što se događa na travnjaku.

Svaka hrvatska kladionica danas vam nudi pregršt toga pri klađenju uživo na nogomet, a bilo da igrate PSK nogomet uživo ili strategiju provodite u nekoj drugoj kladionici, mi ovom prilikom izdvajamo one oklade koje, ako ih odigrate u pravom trenutku, najviše obećavaju…

“Over/under” klađenje uživo

Ukupan zbroj golova ono je što često pokušavamo pogoditi u “pre-match” klađenju, a još lakše je predvidjeti hoće li biti pogodaka ili ne dok utakmica uz klađenje uživo, ovisno igrali se čvrsto i defenzivno ili otvoreno i ofenzivno.

Popis sportova za klađenje - nogomet

Uvijek postoji granica koju vam bookmakeri nude, a najčešće je to zbroj golova 2+. Vi se možete kladiti hoće li pasti više ili manje golova. Iskusni igrači najviše vole igrati da će pasti još najmanje 2 gola u drugom poluvremenu ili još jedan u zadnjih 15 minuta, uz koeficijente oko 2.00 ili veće, kod najdarežljivijih priređivača igara na sreću.

Tu je i popularni azijski zbroj, da će pasti još dva gola u zadnjih 10 minuta, što donosi ogromnu kvotu ako se ostvari. Naravno, zbroj golova uvijek je moguće igrati i suprotno, ako zaključite da će mreže mirovati…

Broj golova ekipe

Ponekad je lakše pogoditi okladu, ako se fokusirate na samo jednu ekipu. Pri live klađenju neće vam baš svaka kladionica ponuditi igru na ukupan broj golova svake od momčadi, ali ako pronađete ovu opciju, svakako razmislite o njoj.

Besplatno gledanje nogometnih utakmica

Ovisno o minuti do koje je utakmica došla, obično se igra da će neka momčad zabiti još jedan ili dva gola, a cilja se na koeficijente iznad 2.00. Ako pak smatrate da favorit igra jalovo ili je već utrpao pregršt golova i očekuje se da će ubaciti u nižu brzinu, možete igrati i ispod ponuđene granice, pod uvjetom da je kvota isplativa. To posebno dobro prolazi na Premiershipu i Bundesligi.

Tko daje sljedeći gol?

Oklada koju u pravilu nećete naći pri “pre-match” klađenju, jer je tipična upravo za igru uživo. A iako u nogometu postoji ono što Englezi zovu “against the run of play”, kada momčad stisnuta u svoj kazneni prostor zabije iz prve ukazane prilike, u većini slučajeva nogometna logika će vam dati valjan odgovor tko će sljedeći poentirati.

Zato oklada tko daje sljedeći gol može biti odlična opcija, pogotovo u završnih pola sata utakmice, kada koeficijenti obično značajno porastu, i na domaćina i na gosta…

Broj kornera

Riječ je o još jednoj “over/under” okladi koja je najčešće u ponudi pri klađenju uživo. Na vama je pogoditi hoće li se dogoditi više kornera od ponuđene granice ili neće.

Klađenje na golove

Ovo je oklada gdje bookmakeri znaju krivo postaviti stvari i to treba iskoristiti. Istina je, nogomet se ne igra zbog kornera, ali postoje određene zakonitosti koje nam govore hoće li ih biti mnogo ili malo, a tko ih poznaje može lijepo zaraditi…

Točan rezultat

Prije početka utakmice vrlo je teško pogoditi konačan točan rezultat, jer utakmica može krenuti u različitim smjerovima.

Međutim, kad klađenje uživo krene, postane značajno lakše pogoditi rezultat koji će ostati na semaforu nakon posljednjeg sučevog zvižduka, pogotovo ako igrate u posljednjih pola sata. Koeficijenti su svejedno visoki, a ako imate “cash out” opciju, čak i nije potrebno dočekati kraj, kako biste isplatili svoj dobitak.

Točan rezultat obično se uz klađenje uživo igra ili tako da se uplati na trenutni rezultat, ako ne očekujete da će se promijeniti i onda se osiguravate ranijom isplatom. Druga je opcija igrati da će vaš favorit zabiti još jednom, nakon čega značajno pada kvota, kada se također preporučuje iskoristiti “cash out” i zgrabiti dobitak.

Ishod poluvremena

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo na prvo poluvrijeme, čiji je ishod puno lakše predvidjeti dok se akcija odvija na terenu, nego prije početka utakmice. Bilo da se kladite na zbroj golova, oba daju gol ili klasični ishod, kvote su značajno veće nego na kompletnu utakmicu, ako uplaćujete listić u prvih 15 ili 20 minuta dvoboja.

Neki igrači prate koje ekipe daju najviše golova u prvom poluvremenu i onda igraju na “over” u prvih 45 minuta. Takvi najviše vole igrati da će pasti jedan ili eventualno dva pogotka do odlaska na odmor ili daju prednost jednoj momčadi, koja je bolje otvorila utakmicu. Treba samo imati na umu da se ispod kvote 2.00 uopće ne isplati igrati prvo poluvrijeme.

Dakle, to je šest oklada koje uz klasično prognoziranje ishoda utakmice najviše obećavaju uz klađenje uživo.

Naravno, to vas ne treba ograničiti pa uvijek vrebajte obećavajuće koeficijente na kojem god tržištu klađenja se pojavili. Bookmakeri ne mogu kod baš svake oklade realno postaviti stvari, a igrač koji u pravom trenutku odigra kvotu koja je na vrhuncu, itekako može profitirati…

Zašto se isplati kladiti uživo na nogomet?

Nogomet je sport u kojem je najlakše detektirati tko je favorit za ostvariti pobjedu ako gledate akciju u realnom vremenu. Tada oklade na pobjednika, zbroj golova i tko će sljedeći zabiti postaju itekako obećavajuće, zbog čega mnogi preferiraju live oklade u odnosu na klađenje prije početka utakmice.

Koje kvote se isplati pogađati pri klađenju uživo na nogomet?

Na nogometu ne bismo trebali igrati uživo koeficijente ispod 1,70. Naime, stvari se promijene u sekundi pa baš svaka procjena može završiti neuspjehom. Zato je najbolja odluka dati si prostora za povremene promašaja, ciljanjem na visoke kvote kojima ćete maksimizirati svoj profit.

Idu li uz klađenje uživo na nogomet besplatni prijenosi?

Da, u hrvatskim kladionicama imate priliku uživati u brojnim besplatnim prijenosima. Gotovo sve najjače nacionalne lige možete gledati besplatno unutar svog korisničkog profila na vodećim domaćim web stranicama za klađenje.

Okreni kotač sreće