Raspoređivanje uloga u klađenju – tri prakse iskusnih igrača

Dugoročno raspoređivanje uloga

Tko želi doći do dugoročnog profita u online klađenju, mora koristiti sustav uz koji raspoređivanje uloga ima smisla i jamči rezultate…

Možete biti najveći sportski znalac, ali ako ulažete novac stihijski, bez pravila i reda, nećete moći pobijediti kladionicu!

To je nešto u što su se već uvjerili mnogi i zato možemo reći da je ključ uspjeha u online klađenju upravo pravilno dugoročno raspoređivanje svog uloga, ono što na engleskom zovemo “bankroll management”.

Drugim riječima, iza načina na koji pristupate klađenju mora postojati taktika. O njoj će svakog dana ovisiti visina uloga, ali i ukupnog koeficijenta na koji igrate. A kad se sve uzme u obzir, ovo su najbolje prakse raspoređivanja uloga, koje koriste iskusni igrači…

Uvijek isti ulog

Najsigurnija opcija je postaviti osnovni ulog koji se ne mijenja, u onoj vrijednosti koja ne ugrožava vašu ukupnu svotu namijenjenu klađenju, čak i ako se dogodi crna serija izgubljenih listića.

Kad je osnovni ulog isti, obično se prilikom “pre-match” klađenja igra na barem 2.50 ili veću ukupnu kvotu, na sportovima na kojima je lako predvidjeti ishod natjecanja, poput Formule 1 ili rukometa, dok se još malo veći ukupni koeficijent traži na nogometu, hokeju na ledu i košarci.

Pri klađenju uživo na zbroj golova ili tko će sljedeći poentirati može se igrati i na nešto manje koeficijente, oko 2.00, pod uvjetom da zaista dobro poznajete zakon vjerojatnosti i znate uloviti kvotu kada je na svom vrhuncu.

Opasnost kod ovog sustava nastaje kada vam ide dobro i odlučite povisiti osnovni ulog, u želji više mjesečno zarađivati. Ako vas baš u tom trenutku ulovi serija izgubljenih listića, može se dogoditi da se vratite na nulu. Zato dobro razmislite kada je trenutak za mijenjanje visine uloga, jer to su najkritičniji trenuci ovog sustava klađenja…

Uvijek isti postotak banke

Možete uvijek igrati isti ulog, a možete ga i prilagođavati ukupnoj količini novca kojeg posjedujete. Na primjer, ako ste namijenili 1000 kuna klađenju i odredili da će svaki vaš listić biti u vrijednosti 10% banke, započet ćete svoju avanturu s ulogom od 100 kuna.

Ako ste recimo igrali na koeficijent 2.00 i dobili, vaša banka će se povećati na 1100 kuna, a sljedeći listić odigrat ćete za 110 kuna. Ako ste izgubili, imat ćete 900 kuna, a sljedeći listić ćete uplatiti s ulogom od 90 kuna.

Ovaj sustav neće dopustiti da pretjerano brzo izgubite novac, no nakon nekog vremena, ako ćete se vrtjeti u krug, može doći do mentalnog pucanja. Tada ni pod koju cijenu ne uplaćujte više novca nego što sustav od vas nalaže, a pogotovo ne sve, jer to je siguran put u potpuni poraz…

Ulog koji ovisi o izgledima

Treća je opcija osnovni ulog mijenjati prema izgledima da oklada završi uspješno. Tu se obično postavlja skala od 1 do 10, a zatim na temelju vašeg znanja određujete gdje se na toj listi nalazi listić kojeg ste tog dana osmislili.

Pa ako se radi o listiću koji je po vama 7/10, a maksimalni osnovni ulog ste postavili na 100 kuna, uplatit ćete na njega 70 kuna. Ako su šanse 9/10, uložit ćete 90, a 3/10 ide uz ulog od samo 30 kuna.

Ovo je taktika koju koriste mnogi profesionalni igrači, ali početnicima se ne preporučuje, jer traži besprijekorno poznavanje zakona vjerojatnosti i potpunu objektivnost, u svim okolnostima.

U svakom slučaju, bilo da imate uvijek isti ulog ili ga mijenjate ovisno o stanju banke ili šansama za dobitak, morate se uvijek držati zacrtanog, jer sve ostalo vodi u kaos, koji neće dobro završiti.

Za kraj, donosimo još nekoliko vrijednih savjeta, kako dugoročnom taktikom povećati izglede za dolazak do profita:

  1. Kladite se isključivo hladne glave i bez emocija.
  2. Uvijek igrajte tamo gdje je najveći koeficijent na željenu okladu.
  3. Nikad ne ulažite onoliku količinu novaca koja bi mogla dugoročno ugroziti banku.
  4. Kladite se samo na one sportove koje dobro poznajete i one oklade koje ste proučili.
  5. Zgrabite darove koje kladionice nude u svojim promocijama, jer s darovanim novcem je najlakše doći do profita.
Okreni kotač sreće