Poljski Multi loto – kako složiti dobitan listić?

Poljski Multi loto

Jedna od najpoznatijih lutrijskih igara u hrvatskim kladionicama definitivno je poljski Multi loto, u kojem se izvlači čak 20 od ukupno 80 brojeva…

Kad govorimo o lotu na kojem su hrvatski igrači imali određenih uspjeha u prošlosti, onda definitivno vrijedi spomenuti poljski Multi loto, čija izvlačenja možete prognozirati u našoj zemlji već više od punog desetljeća.

Pravim imenom Multi Multi, ovaj loto prvi je put organiziran 1996. godine od strane poljske državne lutrije, da bi popularizacijom sportskih kladionica postao dostupan diljem Europe, uključujući i Hrvatsku.

S obzirom na to da imate izglede 25% da pogodite izvučeni broj, što je značajno više od 10% na Eurojackpotu, poljski Multi loto spada među lutrijske igre koje mnogi rado igraju, znajući da imaju solidne izglede složiti dobitnu kombinaciju.

A online kladionice vam također omogućuju da sami odlučite koliko ćete brojeva pogađati, što je na klasičnim lutrijskim listićima nezamislivo, zbog čega nije loše povremeno okušati sreću i na ovom tipu igara…

Kakve isplate nudi poljski Multi loto?

U svojoj izvornoj verziji Multi Multi traži od svojih igrača da odaberu 10 brojeva, a ako ih sve pogode, mogu uzeti jackpot u vrijednosti do čak 5 milijuna eura.

No, ova lutrijska igra u kojoj se svakog dana u 14:00 i 21:50 izvlači 20 od ukupno 80 brojeva, dobila je svoj popularniji oblik u sportskim kladionicama, u kojima možete maksimalno staviti 8 brojeva na vaš listić.

Klađenje na loto - loto listić - poljski multi loto

U Hrvatskoj se koeficijenti na poljski Multi loto razlikuju od kladionice do kladionice, jer bookmakeri različitih priređivača igara na sreću imaju različiti pristup ovoj igri. Pa ćete tako u Favbet kladionici dobiti 3.90 na jedan pogođeni broj, dok je trenutna kvota u Prvoj Sportskoj Kladionici postavljena na 3.77, a u SuperSportu na 3.75.

Isto vrijedi i za kombinacijske listiće na kojima Favbet trenutno daje najviše pa ćete dobiti kvotu 16.00 na dva pogođena broja, 70 na tri, 300 na četiri, 1500 na pet, 7.000 na šest, 30.000 na sedam i 150.000 na osam točno prognoziranih brojeva. Kod konkurencije su ove cifre nešto niže i idu do 140.000, odnosno 125.000.

poljski Multi Multi

Drugim riječima, za 1 uloženih euro možete isplatiti maksimalnih 100 tisuća eura u kladionici Favbet, s tim da je u Prvoj Sportskoj Kladionici postavljeno ograničenje na 200 tisuća eura, ali uz nešto niže kvote na pogođenim kombinacijama…

Koje strategije prolaze uz poljski Multi loto?

Nije tajna da je ova lutrijska igra hrvatskih kladiteljima znala donijeti ponešto radosti, jer uz Multi Multi nije takav problem pogoditi više brojeva, s obzirom na to ih se izvlači 20 od 80, a navikli smo inače na teške izazove kao što su 5 od 50, 7 od 39 ili 6 od 45.

Poljski multi loto

Pa su tako mnogi već u prvom pokušaju uspješno prognozirali četiri izvučena broja povezana u kombinacijski listić, na što možete već uz 5 uloženih kuna doći do dobitka od 1.283 kune, što je zaista impresivan profit.

Naravno, jednom kad pogodite ovu kombinaciju teško je to još jednom ponoviti pa zapravo shvatite da vam se osmjehnula početnička sreća, no zato neki igrači koriste sistemske listiće, kojima si ipak povećavaju izglede doći do dobitka.

Nekoliko je opcija koje možete koristiti, a najviše igrača igra 3 od 4, 4 od 5 ili 5 od 6, jer radi se o ograničenom broju kombinacija u sistemu, što znači da vam se ulog neće u potpunosti raspršiti i tako učiniti vaš profit u konačnici beznačajnim.

Pa vam se na sistemu 4 od 5 i 5 od 5 uz uloženi 1 euro smiješi oko 35 eura dobitka na jednoj pogođenoj kombinaciji, a 350 eura ako pogodite svih pet.

U svakom slučaju, poljski Multi loto spada među najzanimljivije lutrijske igre trenutno dostupne hrvatskim igračima. Ako ga odlučite zaigrati svakako to učinite u onoj sportskoj kladionici koja vam nudi najviše koeficijente na pogođeni broj, a imajte i na umu da ne postoji dugoročno dobitan sistem na lotu, zbog čega je najbolja odluka stati jednom kada ostvarite izdašnu isplatu, osim ako ne igrate ovu igru isključivo za zabavu…

Isplati li se igrati poljski Multi loto?

Multi loto vam daje priliku provoditi različite strategije u hrvatskim online kladionicama. Svakako su uz njega veći izgledi da ćete doći do dobitka u odnosu na klasične lutrijske igre. No, šanse su ipak debelo na strani kuće pa svakako preporučujemo klađenje na sport kao bolju opciju.

Kako se sistemski kladiti na poljski Multi Multi?

Kao i pri klađenju na sport, na vama je u online kladionici odabrati sistemski listić, umjesto običnog. Zatim odredite hoćete li igrati 4 od 5, 3 od 5 ili neku drugu kombinaciju. Imajte samo na umu da što je više kombinacija u vašem sistemu, to će dobitak biti manji.

Koji brojevi donose dobitak uz poljski Multi loto?

Od 80 brojeva koji su u bubnju svaki ima 25% šanse biti izvučen. Postoje brojevi koji su češće u posljednje vrijeme izvlačeni od drugih. No, to ništa ne govori o budućim izvlačenjima. Svaki broj ima jednake izglede biti izvučen.

Okreni kotač sreće