Uvod u arbitražno klađenje

arbitražno klađenje

Zamislite strategiju klađenja u sportu koja će vam donijeti siguran profit i to vam je netko izričito garantirao. Na prvi pogled, zvuči kao u bajci, ali nije. Itekako je istina. Nije bitno gubi li ili pobjeđuje vaš tim, ovaj način klađenja omogućit će svim igračima osiguran profit.

Ova se strategija zove “arbitražno klađenje” te je intrigantnija od svih ostalih sportskih klađenja. Dobra vijest kod ove vrste klađenja je ta što ne morate ništa naročito znati o sportu da biste se služili ovom strategijom. Samo vam je potrebno da znate prepoznati pravi trenutak za ulaganje.

Svakako, morate znati na koji se način izvodi arbitražno klađenje, a detaljnije o tome pisat ćemo u ovom članku. Mnogi se igrači zanesu s mišlju da će se putem arbitražnog klađenja brzo obogatiti. Međutim, ova vrsta klađenja nije lagan put k bogatstvu. Ovo klađenje dugoročno je ulaganje u siguran profit.

UPOZNAJMO SISTEM KLAĐENJA

Arbitražno klađenje ostvaruje prednost u odnosu na razliku u koeficijentima koje kladionice nude svojim korisnicima.

Strategija je takva da ćemo postaviti dvije ili više oklada na istu utakmicu. Ovom strategijom pokrivamo sve ishode utakmice. Ukoliko igrač postavi oklade na valjan način, napravio je sigurnu okladu i donijet će mu profit, nebitno kako meč završava.

Tko ima iskustva s online sportskim klađenjem zna da sportske kladionice nude različite kvote na iste sportske događaje. Za primjer ćemo uzeti klađenje na tenis. Koeficijenti između Federera i Nadala varirati će između različitih sportskih kladionica. Prva će kladionica na Federerovu pobjedu dati koeficijent 2.08, a na Nadalovu 1.85.
Neka druga kladionica će na pobjedu Federera dati koeficijent 1.86., a na Nadalovu pobjedu 2.09.

Primijetit ćemo da razlika u kvotama nije velika, ali je savršena da se napravi sigurna oklada. Iskusni kladioničari će znati da se ova oklada zove “the Arb”. Ono što kladioničar treba napraviti jest u prvoj kladionici odigrati okladu na Federera dok će u drugoj kladionici postaviti okladu na Nadala. Kladioničar ima siguran dobitak bez ikakvog rizika jer će sigurno dobiti jednu od dvije oklade koje je stavio.

Zamislit ćemo da je na svakog tenisača uložio po 100 kn = ukupno 200 kn.

Ako Federer pobjedi, u prvoj kladionici kladioničar dobiva povrat od 208 kn. Ako pobjedi Nadal, kladioničar dobiva povrat od 209 kn u drugoj kladionici. I nije neka ogromna svota novca ali uredno zarađuje bez obzira kako se meč završio. Time je osigurao sebi profit.

Kladionica 1

Federer           Nadal              Ulog                Dobitak           Profit, dobitak i ulog
(2.08)             (1,85)                (100 kn)         (208 kn)          (208-200=8)

Kladionica 2

Federer           Nadal              Ulog                Dobitak           Profit, dobitak i ulog
(1,86)              (2,09)              (100 kn)          (209 kn)          (209-200=9)

Sada je sigurno jasnije zašto je arbitražno klađenje toliko popularno među igračima. Iz ovog primjera napravili smo siguran profit u samo jednom meču bez ikakvih problema i s vrlo malo truda. Nema potrebe razmišljati koji je igrač kvalitetniji, kome više odgovara vrijeme ili podloga, pošto je to sasvim nebitno u ovoj situaciji. Sve što je potrebno je da pronađete priliku i da je iskoristite.

KAKO ĆE DOĆI DO ARBITRAŽNOG KLAĐENJA?

Arbitražno klađenje ne nudi puno prilika. Potrebno ih je dobro tražiti. Koeficijenti u različitim sportskim kladionicama nikad nisu identični ali imaju sličnosti.

RebelBetting - the worlds most popular sports arbitrage software

Arbitražnu okladu možete uhvatiti kada kladionice reagiraju na uplate igrača. One tada mijenjaju kvote. Najkvalitetniji i najpreporučljiviji način traženja prilike za arbitražno klađenje jest da igrači prate koeficijente u više kladionica te da potraže nelogičnosti. Kada primijetite potencijalnu priliku za klađenje, morate napraviti izračun jednostavnom matematikom.

Prvo je potrebno izračunati „Individualni arbitražni postotak“ (IAP) svakog pojedinačnog ishoda na meču. Ovako se traže najveće moguće kvote za ishod te ih se ubacuje u formulu: (1/KOEFICIJENT) * 100

Kada se izračunaju pojedinačni arbitražni postoci oni bi trebali imati vrijednost ispod 100 da bi se mogli smatrati šansom za arbitražno klađenje. Zbroj svih arbitražnih postotaka naziva se „Totalni Arbitražni Postotak“ (TAP).

Prilika za arbitražno klađenje: TAP je ispod 100
Idealna prilika: TAP barem ispod 97 (kada bi pričali o boljem profitu)

Arbitražne prilike mogu se iskoristiti na TAP u rasponu od 97 do 100, ali je profit izrazito nizak u tim situacijama. Kao što vidite, traženje arbitražnih prilika nije jednostavno, ali može biti vrlo profitabilno. Ipak, iako postoji veliki broj pozitivnih strana ovog kladioničarskog sistema, postoji i nekoliko negativnih strana koje svakako moramo spomenuti.

ŠTO JE TO NEGATIVNO U OVOJ VRSTI KLAĐENJA?

Na prvi pogled ova vrsta klađenja izgleda iznimno lagana, no varate se jer i u arbitražnom se klađenju kriju neke negativne stvari koje je važno spomenuti.

  1. negativna stvar: nije ih lako naći. Koeficijenti se, kako smo rekli, mogu razlikovati u različitim kladionicama. Čak i kad se ulovi prilika za arbitražno klađenje, kladionice u nekoliko minuta mogu promijeniti ulovljenu kvotu. Ovo je razočaralo mnoge igrače koji su odustali od ovog klađenja.
  2. negativna stvar: potrebna vam je velika banka kako bi ostvarili zavidan profit. Uložite li 1000 kn po okladi, vaš potencijalni dobitak je samo od 20 do 50 kuna. To je od 2% do 5%. Igrači koji traže arbitražne prilike teško je nađu, a zarada od 20 kn je mala.
  3. negativna stvar: kladionice nisu obožavatelji arbitražnog klađenja te često suspendiraju račune koji se bave njim. Igračima ovaj problem stvara dodatne problem jer ne mogu duže vremena zarađivati novac. S puno limitiranih računa, teško im je naći arbitražne prilike.

Zaključno, arbitražno klađenje inteligentan je i gotovo savršen način rušenja kladionica. Međutim, igrač se treba naoružati strpljenjem i trudom imajući veliku banku kako bi uopće osvajao solidne profite.