Postoji li siguran dobitak u sportskom klađenju?

Siguran dobitak u klađenju

Sportske kladionice pokušavaju u svojoj ponudi imati samo one događaje u kojima postoji opasnost da će favorit podbaciti i izgubiti. Ipak, svejedno se javljaju situacije u kojima vam se zaista smiješi siguran dobitak.

Domaći zaljubljenici u online klađenje svakodnevno koriste pojmove “zicer” i “siguran dobitak”, kako bi opisali kombinaciju koju su odlučili uplatiti na Internetu.

Međutim, iskustva prilikom sportskog klađenja kažu nam da siguran dobitak gotovo da i ne postoji, jer događalo se da je na neku momčad koeficijent postavljen na 1.01, no svejedno je doživjela poraz. Međutim, čak i ako takva ekipa opravda ulogu favorita, svejedno nećete zaraditi baš ništa, zbog poreza na dobitak i manipulativnih troškova.

Zbog toga iskusni igrači nikad ne igraju takve kvote i izbjegavaju apsolutne favorite te si daju prostora za povremene pogrešne procjene, znajući da je u sportu zaista sve moguće.

Međutim, iako priroda sporta kaže suprotno, ipak postoje situacije u kojima je moguće ostvariti siguran dobitak. Nekim takvim bizarnim događanjima imali smo priliku svjedočiti i u Hrvatskoj…

Kako nanjušiti siguran dobitak?

Ako vam je cilj uplatiti listić koji jamči siguran dobitak, onda biste se trebali početi kladiti na Formulu 1. Naime, radi se o sportu koji je kroz svoju povijest nekoliko puta opalio bolan šamar hrvatskim bookmakerima, a igračima donio lijepu zaradu.

Najbolji primjer je utrka u Indianapolisu 2005. godine, u kojoj se unaprijed znalo da će samo šest vozača startati, dok su se ostali odlučili povući nakon kruga za zagrijavanje. Hrvatski bookmakeri nisu se baš informirali pa su im neki uplatili listiće s ogromnim dobicima, tipujući na brojne vozače da neće završiti utrku. Cijeli slučaj je završio na sudu, ali dobitak je na kraju morao biti isplaćen.

Desetljeće kasnije, opet prilika za siguran dobitak na Formuli 1. Novi hibridni motori su se masovno kvarili prije starta utrke, a informacije o tome su bile poznate igračima pola sata prije kruga za zagrijavanje. Kvote da neki vozač neće završiti kretale su se između 2.50 i 6.00, a kladionice su mjesecima isplaćivale dobitke, dok jednog dana nisu shvatile što se događa i malo postrožile svoj pravilnik.

Danas na Formuli 1 ne možete domaćim kladionicama prodati sličan trik i uzeti novac na vozača koji uopće nije startao. No, informacije o kvarovima i dalje su javne prije starta pa ako neki vozač započne utrkivanje s pokvarenim bolidom i odustane nakon prvog kruga, dobitak će vam definitivno biti isplaćen. Isto vrijedi i za okladu na izlazak sigurnosnog automobila, jer ako je prognozirana kiša sigurno će na stazu pa samo morate pratiti vremensku prognozu.

Takve insajderske informacije moguće je saznati i u drugim sportovima, doduše uz nešto manju vjerojatnost za potpuno siguran dobitak. No, isplati se uvijek igrati ono o čemu više znate od bookmakera pa imajte to na umu.

Matematički siguran dobitak

Osim što vam se siguran dobitak smiješi u gore navedenim bizarnim situacijama, spomenimo i da do njega možete doći pametnim ulaganjem vašeg novca.

Naime, ako vaš listić dođe do zadnjeg para, uvijek možete odigrati kontru na suparnika i tako pokriti sva tri znaka. To znači da vam se smiješi sigurna zarada, bez obzira kako završila posljednja utakmica na vašem listiću.

U ovu kategoriju spada i takozvano arbitražno klađenje. Radi se o praćenju koeficijenata dostupnih u različitim kladionicama, na temelju kojih odlučujete na koga se kladiti. Svaka kladionica ima drukčije kvote, ovisno o procjenama njezinih bookmakera. Može se dogoditi da je recimo kvota 2.10 na jednog suparnika u jednoj kladionici, a 2.10 na drugog suparnika u drugoj kladionici. Ako odigrate obje opcije, smiješi vam se siguran dobitak.

Takve situacije nisu česte u svijetu online klađenja, pogotovo u doba kada postoji središnji sustav izračuna kvota kojeg svi koriste. Međutim, kombiniranjem klađenja prije početka utakmica i oklada uživo uvijek je moguće doći u situaciju da imate sve opcije pokrivene vašim ulozima, a samim time i unaprijed osiguran profit, bez obzira kako završio neki sportski događaj…

Okreni kotač sreće