Što je sistemsko klađenje i kako funkcionira u Hrvatskoj?

Što je sistemsko klađenje

Mnogi početnici se pitaju što je sistemsko klađenje, a neki iskusni igrači baš na njemu pokušavaju pronaći idealnu dugoročnu strategiju. Zato donosimo malu analizu svega što se nalazi iza ovog tipa slaganja listića.

Sportsko klađenje traži znanje, pronicljivost i razumno raspoređivanje uloga. Svatko može složiti dobitni listić, no nije lako doći do dugoročnog profita.

Zato igrači pokušavaju pronaći sustav koji bi im olakšao strategiju kreiranja listića. Tu posebno mjesto zauzima sistemsko klađenje, kao mogućnost dolaska do dobitka čak i ako ste jedan par pogrešno prognozirali.

Pa iako ovaj tip igre postoji praktički od samih početaka kladionica u našoj zemlji, još uvijek mnogi ne znaju što je sistemsko klađenje i kako ga najefikasnije provoditi. U tu svrhu odlučili smo napisati malo objašnjenje svega što stoji iza ovog koncepta, uz poseban ostvrt na isplativost same strategije…

Što je sistemsko klađenje u online kladionicama?

Sistemsko klađenje postalo je zanimljivo hrvatskim igračima prije otprilike dva desetljeća, kada su shvatili da daje puno pogodnije uvjete za igru od sistema na lotu.

Kako se računa porez na kladionice

Za one koji ne znaju što je sistemsko klađenje, važno je naglasiti da se radi o listiću koji se zapravo sastoji od više njih. Naime, Ako odigrate sistem 3 od 4, to znači da ste zapravo odigrali četiri različita listića i na svakom imate pravo na jedan promašaj.

Dakle, sistemski listić je onaj na kojem niste dužni pogoditi sve parove koje prognozirate. Time se razlikuje u odnosu na kombinacijski listić, na kojem se kvote međusobno množe i daju ukupni dobitak, no sve događaje morate pogoditi.

Oni koji dobro vladaju ovom strategijom i znaju što je sistemsko klađenje, reći će vam kako imate dvije mogućnosti slaganja takve kombinacije. Klasični sistemski listić sastoji se od određenog broja parova i vi određujete koliko ih smijete promašiti. Što više promašaja smijete imati, to je manji dobitak na svakoj od kombinacija.

Postoji i sistemski listić s fiksnim dijelom. Takav listić traži od vas da obavezno pogodite neke parove, dok postoje i oni drugi među kojima možete neki i promašiti. Ovaj tip klađenja garantira bolji dobitak, ali i donosi više rizika.

Primjeri za one koji ne znaju što je sistemski listić

Najčešći sistemski listići bazirani su na kombinacijama 3 od 4, 4 od 5 i 5 od 6. Pritom igrate 4 do 6 parova, a jedan smijete promašiti.

Vaš ulog se dijeli na broj kombinacija uključenih u sistem. Ako odigrate 3 od 4, postoje 4 kombinacije unutar listića. Ulog od 10 eura bit će podijeljen tako da na svakoj bude uloženo 2,5 eura. Ako pogodite 3 para, dobit ćete na jednoj kombinaciji. Ako pogodite 4, dobitak ćete ostvariti na sve 4.

Sistemsko klađenje

Stvari postaju komplicirane ako odigrate recimo 6 od 8. Tada postoji 28 kombinacija pa će vaš ulog od 10 eura biti samo 0.35 eura po kombinaciji, zbog čega je moguće da ćete zaraditi čak i manje nego što ste uložili, u slučaju da pogodite 6 od 8 parova.

Zato je ključno maksimalno ograničiti broj kombinacija na listiću. Oni koji razumiju što je sistemsko klađenje pokušavaju igrati između 4 i 10 kombinacija, nikako ne više od toga. Sistemi 2 od 4, 3 od 4, 4 od 5 i 5 od 6 spadaju u tu kategoriju, a sve izvan toga dovodi vas u situaciju da niste više sigurni hoćete li uopće vratiti ulog s dobitkom na samo jednoj od kombinacija.

Kako uplatiti ovakav listić? Kliknite na željene parove u online kladionici i zatim iz “običan” promijenite listić u “sistemski”. Odaberite koju kombinaciju želite igrati i eventualno odredite koji će događaj biti fiksni. Na kraju odredite ulog i finalizirajte uplatu.

Isplati li se igrati sistemski listić?

Sistemski listić isplati se u Hrvatskoj samo ako igrate krupne tečajeve. Kombinacije koje uključuju kvote od 1.20 do 1.90 neće vam donijeti ništa dobro. Kvote pak od 2.50 na više pogodne su za sisteme, jer uz njih je zaista potreban prostor za eventualne promašaje.

Zato je hokej dobar sport za sistemsko klađenje. Tu iznenađenja ima napretek, čak i kad igraju oni najbolji pa sustav 2 od 4 ili 3 od 4 može donijeti dobre rezultate, ako igrate na kvote od 3.00 na više.

U drugim sportovima znalci također mogu ganjati iznenađenja i profitirati iz ovog tipa klađenja. No, kombinacijski i pojedinačni listići ipak su najčešće bolja opcija.

Uglavnom, znati što je sistemsko klađenje važno je da biste bolje razumjeli ponudu online kladionica. No, sustavna igra ne mora biti bazirana na ovakvim listićima. Vi možete igrati vlastiti dugoročni sistem čak i pomoću listića na kojima ništa ne smijete promašiti. Bitno je samo da gađate onu kvotu uz koju imate šansu biti u plusu na kraju mjeseca.

U svakom slučaju, ključ uspjeha je pravilno raspoređivanje uloga i igranje onih događaja o kojima dovoljno znate. Sistemsko pak klađenje najbolje odgovara lovcima na velike kvote i daje im bolju priliku da svakodnevno traže put do zarade prognozirajući iznenađenja…

Okreni kotač sreće