Što su re-spin slotovi i zašto su zanimljivi igračima?

Re-spin slot Stardust

Re-spin ili ponovljena vrtnja značajka je koja se javlja u modernim video slotovima, koja vam daje dodatnu priliku da dođete do dobitne kombinacije…

Nema sumnje, prošla su vremena jednostavnih slot automata, onih koji su imali 3 role i samo jedno vodoravno polje u kojem ste mogli doći do dobitka ako se slože tri ista simbola.

Danas postoji pregršt značajki koje donose dodatno uzbuđenje u slot igre, uključujući Wild simbole koji zamjenjuju sve ostale, kao i Scatter simbole koji vas mogu odvesti u bonus igru i osigurati vam vrijedne besplatne okretaje.

Ne samo što igrači modernih online casina imaju na raspolaganju ovakve džoker simbole koji otvaraju nove značajke igre, već mogu igrati i Megaways slotove, u kojima nikad ne znate koliko će se simbola pojaviti na ekranu, a tu su i igre bez klasičnih isplatnih linija, u kojima je jedino bitno da se na ekranu pojavi dovoljno istih simbola.

A osim svega navedenog, postoje danas i re-spin slotovi, kao još jedna zanimljiva kategorija casina igara, posebno izdvojenih u kockarnicama poput Rizk casina.

Riječ je o tipu slotova s ponavljajućom vrtnjom, koja se može javiti u različitim varijantama, besplatno ili ako je kupite dostupnim novčanim sredstvima…

Koje verzije re-spin slotova postoje?

Re-spin slotovi nisu jedinstvena kategorija i među njima ćete naići na svakakve značajke, no najpoznatiji su oni u kojima Wild simbol aktivira ponovnu vrtnju.

Dobar primjer za to je Beautiful Bones kojeg je razvio Microgaming, pri kojem ako se Wild simbol proširi preko cijele role, doći će do novog okretaja, što vam daje dodatnu priliku za dolazak do zarade.

Re-spin se može pretvoriti i u posebno kaotičnu igru, u kojoj se simboli šire preko cijelih rola i obično osiguravaju značajan dobitak, pogotovo ako zauzmu vaš cijeli ekran. Dobar primjer za to je Gates of Olympus kojeg je razvio Play’n GO, u kojem Posejdon, Zeus i Had stalno bacaju svoje Wild simbole koji se šire i omogućuju vam dodatnu zaradu.

Također, postoje i slotovi s opcijom kupovine ponovljene vrtnje na nekoj od rola, ako vjerujete da bi simboli na njoj mogli donijeti dobitnu kombinaciju vrijednu dodatnog ulaganja. Takva igra nije toliko popularna u Hrvatskoj, ali igrači vole koristiti ovu značajku u kockarnicama Las Vegasa

Jesu li re-spin i besplatne vrtnje isto?

Ponovljena vrtnja i besplatna vrtnja nisu isto, iako imaju isti učinak na samu igru, odnosno donose vam priliku da dođete do dodatne zarade.

Do besplatnih okretaja igrači dolaze zahvaljujući bonusu ili programu vjernosti, a mogu ih se dokopati i u samoj casino igri, zahvaljujući Scatter simbolima ili nekoj drugoj kombinaciji koja će ih aktivirati.

Tada će imati priliku okrenuti role od 5 do 100 puta bez novčanog ulaganja i nadati se da će vrtnje uroditi zaradom, koja olakšava vašu dugoročnu strategiju.

S druge strane, re-spin ili ponovljena vrtnja obično se događa automatski odmah nakon prve vrtnje koja je aktivirala ovaj scenarij. Može rezultirati još jednom dodatnom vrtnjom, ako se i drugi put na ekranu pojave dodatni simboli, ali najčešće vam daje samo jednu ekstra priliku doći do zarade.

U svakom slučaju, re-spin slotovi imaju u sebi dodatnu zanimljivu značajku, koja vam daje šanse dokopati se ekstra zarade, čak i ako prva vrtnja nije urodila željenom kombinacijom simbola na ekranu.

Ipak, unatoč tome što Wild simbol na ekranu povećava izglede za dobitnom kombinacijom pri ponovljenoj vrtnji, re-spin značajka nije odgovorna za najveće isplate u internetskim kockarnicama. Takve isplate obično se događaju u bonus igrama kroz različite besplatne vrtnje, katkad i s mogućnošću osvajanja neke od četiri razine jackpot dobitka…

Okreni kotač sreće