NBA finale prijenos 2023 – Gdje gledati i koje su kvote?

Gdje gledati prijenos NBA Playoff finala

Pročitajte gdje gledati Denver Nuggets – Miami Heat, prijenos pete utakmice finala NBA lige iz Ball Arene u Coloradu.

NBA sezona se približila svome kraju. Košarkaši Denver Nuggetsa u ovom trenutku imaju prednost od 3-1 u finalnoj seriji protiv Miami Heata te su na korak od svog prvog naslova u povijesti franšize. Serija se ponovno vratila u Denver, točnije u njihovu Ball Arenu gdje će pokušati ostvariti pobjedu vrijednu titule.

Kao što smo napisali, Denver nikad dosad nije postao NBA prvak. Dapače, nikada nije ni igrao finale. S druge strane, Miami Heat je dosad osvojio tri titule NBA prvaka, a ovo im je sedmo finale. Prvaci su bili 2006. godine kada su predvođeni Dwyaneom Wadeom s 4-2 svladali Dallas Maverickse. Wade je tada prosječno bilježio čak 34.7 poena.

Nakon toga su osvojili prsten 2012. i 2013. godine predvođeni “Velikom trojkom” – Wadeom, Chrisom Boshom te LeBronom Jamesom koji je u pohodu na ta dva naslova, dva puta bio proglašen MVP-jem.

Što smo dosad mogli vidjeti?

Denver je prvu utakmicu suvereno dobio sa 104:93. Vodili su domaći košarkaši kroz cijelu utakmicu, u par navrata i s preko 20 poena razlike. Dva ključna i njihova najbolja igrača, Nikola Jokić i Jamal Murray, su predvodili sve igrače na parketu. Jokić s triple doubleom od 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova, a Jamal Murray s 26 poena i 10 asistencija.

U izjednačenoj drugoj utakmici, do izjednačenja u seriji su došli gosti iz Miamija. Slavili su sa 111:108 s tim da su domaći košarkaši imali šut za produžetke, ali Murray je promašio. Nije Denveru pomogla ni činjenica da je Jokić ubacio 41 poen jer su košarkaši Miamija ubacili čak 17 trica, a imali su tri košarkaša s 20 ili više poena. Gabe Vincent je zabio 23, dok su Bam Adebayo i Jimmy Butler ubacili po 21.

Serija se onda preselila u Miami, a tamo su dominirali Nuggetsi. Prvu su utakmicu dobili sa 109:94 predvođeni Nikolom Jokićem i Jamalom Murrayem koji su postali prvi suigrači s triple doubleom uz 30 ili više poena u NBA finalu. Jokić je ubacio 32 poena uz 21 skok i 10 asistencija, dok je Murray imao 34 poena, 10 skokova i 10 asistencija. U četvrtoj utakmici, u kojoj su Nugetsi slavili sa 108:95, istaknula su se dva “glue guya” Aaron Gordon s 27 poena te Bruce Brown s 21.

Gdje gledati prijenos pete utakmice NBA finala Denver – Miami i što prognoziraju kladionice?

Peta utakmica NBA finala se igra u Ball Areni u Denveru od 2:30 po hrvatskom vremenu te bi, eventualnom pobjedom Denvera došli do kraja još jedne NBA sezone. Prijenos utakmice možete pratiti na Areni Sport 1 kao i u većini online kladionica.

Što se konačnog ishoda tiče, u vrijeme pisanja ovog članka kladionice su imale ujednačen stav – Denver dolazi do pobjede i prvog NBA prstena. To bi značilo da je Nikola Jokić svom bogatom rezimeu dodao i titulu MVP-a finala na već osvojene dvije nagrade za najkorisnijeg košarkaša regularne sezone NBA lige.

  • Favbet: Denver Nuggets (1.30) – Miami Heat (3.80)
  • Germania: Denver Nuggets (1.30) – Miami Heat (3.90)
  • PSK: Denver Nuggets (1.30) – Miami Heat (4.10)
  • Mozzart: Denver Nuggets (1.35) – Miami Heat (3.70)

Očekivane startne petorke

Denver Nuggets – Jamal Murray, Kentavious Caldwell-Pope, Michael Porter Jr., Aaron Gordon, Nikola Jokić

Miami Heat – Gabe Vincent, Max Strus, Jimmy Butler, Kevin Love, Bam Adebayo

U ovom trenutku Nuggetsi nemaju nikoga na listi ozljeđenih igrača, dok još uvijek nije poznato hoće li Erik Spoelstra, trener Miamija, aktivirati Tylera Herroa za ovu utakmicu. Podsjećamo, Herro se ozlijedio u prvoj utakmici doigravanja protiv Milwaukee Bucksa. Također, utakmicu će u redovima Miamija zasigurno propustiti Victor Oladipo koji će ponovno jedno dulje vrijeme biti van terena zbog ozljede koljena.

Okreni kotač sreće