Nogomet

Tip tjedna: Španjolska – Hrvatska, U-21 Euro (24.6.2023.)

Hrvatska - Španjolska

Samo tjedan dana nakon što se naša seniorska reprezentacija našla u finalu Lige nacija sa Španjolcima, vrijeme je da s njima snage odmjere i hrvatski juniori.

Radi se o drugom kolu U-21 Europskog prvenstva i utakmici u kojoj Hrvatska mora ići po pobjedu, budući da je u prvom kolu doživjela razočaravajući poraz 0:2 od Ukrajine.

Izabrana vrsta koju vodi izbornik Dragan Skočić morat će u subotu odigrati jednu od svojih najboljih utakmica, jer kladionice vide upravo Španjolsku kao glavnog favorita za osvajanje naslova, s obzirom na to da u svojim redovima ima niz darovitih igrača, uključujući Alexa Baenu iz Villarreala.

No, Hrvatska se također znala pokazati u utakmicama s velikima pa je u ožujku svladala Englesku u gostima, što budi nadu da naši još uvijek nisu potpuno otpisani na Euru, natjecanju na kojem najbolje tri momčadi odlaze na Olimpijske igre u Parizu.

Morat će impresivno odigrati nositelji igre naše U-21 reprezentacije, poput Martina Baturine od kojeg se očekuje da proigravanjima i dalekometnim udarcima napravi razliku na utakmici. U napadu pak imamo Matiju Frigana i Diona Drenu Belju, kao i Roka Šimića pa potencijala u ovoj hrvatskoj družini definitivno ima napretek.

Međutim, Španjolska je također krcata sjajnim pojedincima, a visokom 3:0 pobjedom protiv domaćina Rumunjske pokazala je da se ne šali na ovom turniru. Hrvatskoj u ovoj susretu gotovo da igra isključivo pobjeda, zbog čega će morati navaliti od samog početka. Takav scenarij sigurno da ide na ruku našem protivniku koji je sposoban iskoristiti svaku pukotinu koja se pojavi u redovima naše reprezentacije.

A takvih pukotina je bilo u prvom dvoboju protiv Ukrajine i sigurno će ih biti ponovo. Baš zbog toga naša je glavna preporuka oklada da Španjolska pobjeđuje s hendikepom -1.5 na ovoj utakmici, na što možete u kladionici Favbet dobiti kvotu 2.20. Ova oklada postaje dobitna ako Španjolci pobijede s dva ili više razlike.

Utakmica: Španjolska – Hrvatska
Datum odigravanja: 24.6.2023.
Vrijeme odigravanja: 20:45
Oklada: Hendikep
Tip: Španjolska (-1.5)
Koeficijent: 2.20 (Favbet)

Okreni kotač sreće