Crna serija gubitnih listića – kako prebroditi krizu?

Crna serija gubitnih listića - kako joj stati na kraj

Čak i najbolji igrači prije ili kasnije upadnu u seriju neuspješnih oklada, a upravo u tim trenucima je najvažnije zadržati kontrolu nad svojim ulaganjem i donositi racionalne odluke…

Gubitni listić za gubitnim listićem. Preokreti u posljednjim minutama utakmica na vašu štetu. To je nešto što je iskusio baš svaki kladitelj, čak i oni najbolji koji se profesionalno bave sportskom prognozom.

Nema sumnje, kad vaši uspjesi u online klađenju jednom stanu, naći ćete se u situaciji u kojoj vaš svaki sljedeći potez može biti odlučujući. Naime, nerijetko se dogodi da zbog crne serije igrač u potpunosti izgubi glavu pa iz profitabilne situacije dođe u debeli minus.

Baš zbog toga donosimo nekoliko vrijednih savjeta kako iz serije gubitnih listića izaći kao pobjednik i mirno nastaviti prema vlastitim dugoročnim ciljevima…

Zašto je crna serija tako opasna?

Istina je, serija gubitnih listića može pokopati kladitelja, čak i ako je svoju sustavnu igru postavio na zdrave noge. Zašto? Zato što se u takvim trenucima izgubi glava i počne igrati iracionalno, što na kraju ne može dobro završiti.

Pa se tako može dogoditi da se uspješno kladite mjesecima i zaradite 5000 kuna. Međutim, onda dođe loš mjesec, upadnete u lošu seriju i izgubite oko 1500 kuna. Umjesto da zaključite da ste i dalje u plusu 3500 kuna, u vašoj glavi razvija se stres, jer više eksponencijalno ne rastete i osjećate se jednako kao da ste u velikom gubitku.

Tada obično kreće težnja za brzim anuliranjem gubitaka, što je početak svake ružne priče u igrama na sreću. Počnete povećavati ulog i cijeli sustav se raspada pa umjesto 3500 kuna u plusu, odjednom budete 5000 kuna u minusu.

Tako propadaju obećavajući sistemi za klađenje, a na vama je zatim naučiti iz vlastitih pogrešaka i nedopustiti da se nešto slično ikad ponovi…

Kontrola emocija i detaljna analiza

Kako se ne bi dogodilo da vas jedna loša serija pokopa, morate prije svega uvijek kontrolirati vlastite emocije. Treba naglasiti da vam klađenje nikako ne smije biti nekakva utjeha ili mjesto za ispucavanje frustracija, jer tada ćete kod prve krize izgubiti glavu i bolje vam je posložiti stvari u svom životu kako treba, prije nego počnete uplaćivati svoje listiće.

Emocije mogu biti problem čak i kod razumnih igrača, pogotovo ako se radi o klađenju uživo. Ako ste igrač koji ispucava mnogo listića dnevno dok su utakmice u tijeku, serija neuspjeha može vas gurnuti na “tilt”, što je stanje uma u kojem vam prestaje biti bitno hoćete li dugoročno biti u plusu ili ne. Tada ćete opaliti veliki ulog na sljedeći listić i to obično ne završava dobro.

Zbog toga je uzimanje pauze najčešće spas pri crnim serijama. Prespavajte jednu noć i nastavite sljedeći dan dalje, a možete uzeti i cijeli tjedan odmora, ako osjećate da ste izgubili inspiraciju ili nema na rasporedu onih utakmica na kojima ste najbolje prolazili.

Također, vrlo je važna i analiza, koja će vam dati najbolje odgovore gdje je zapelo. Ako se radi o sustavu koji traži od vas pogađanje ukupnog koeficijenta 5 ili većeg, klađenjem na iznenađenja ili kompleksne kombinacije, tada se morate pripremiti da bi moglo biti dugih i bolnih kriza, prije nego vam se sve to vrati.

Ako pak igrate na ukupne kvote od 2.00 do 3.50, tada ako upadnete u dugu seriju gubitnih listića dobro razmislite uplaćujete li zaista dugoročno isplative oklade ili cijeli sustav zaslužuje malu modifikaciju.

Što se pak tiče mijenjanja visine vašeg osnovnog uloga po listiću, tu u pravilu povećavanje neće donijeti ništa dobro, dok ste u seriji neuspjeha. Više se isplati mijenjati ukupnu kvotu na vašoj kombinaciji koju ćete ciljati u budućnosti, ako ste osjetili da vam trenutni koeficijent kojeg gađate prestaje donositi profit.

U svakom slučaju, crna serija gubitnih listića nije ništa neobično u svijetu klađenja. No, to su trenuci u kojima ćete pokazati jeste li zaista perspektivan igrač ili ne. Zato ostanite mirni dok gubite i isključivo racionalnom analitikom potražite pravi odgovor kako se vratiti na pobjedničke staze…

Okreni kotač sreće