Kako i u kojim sportovima se kladiti na točan rezultat?

Klađenje na točan rezultat - tenis

Oklada na točan rezultat na glasu je kao jedna od najtežih u svijetu sportskog klađenja, no postoje situacije u kojima se isplati odigrati je…

Pogoditi pobjednika nekog sportskog dvoboja traži od vas mnogo znanja, detaljnu analizu i praćenje aktualnih informacija. No, ako želite otići korak dalje i pogoditi točan rezultat utakmice, to će biti još zahtjevniji izazov.

Nema sumnje, u mnogim sportovima izuzetno je teško pogoditi točan rezultat s kojim će završiti neki dvoboj, jer pregršt je mogućih kombinacija i nije lako eliminirati većinu i odlučiti se za jednu, dvije ili eventualno tri.

Što je sistemsko klađenje

Ipak, postoje sportovi u kojima klađenje na točan rezultat daje odličnu priliku za zaradu, a tu su i situacije u kojima je lakše predvidjeti što će pisati na semaforu nakon završetka neke utakmice…

Koji sportovi su pogodni za klađenje na rezultat?

Postoje definitivno sportovi u kojima nije toliki problem pogoditi točan rezultat s kojim će dvoboj završiti. Prvi na toj listi svakako je tenis, pogotovo ako se igra na dva dobivena seta, na ATP i WTA turnirima. Pred vama su samo četiri opcije, pobjede oba suparnika 2:0 i 2:1, a koeficijenti su dvostruko ili trostruko veći nego prilikom klađenja tko će pobijediti.

U tenisu postoji i klađenje na točan rezultat prvog seta, što je malo veći izazov, jer puno je više mogućih opcija ishoda. Ipak, ako imate svog favorita i znate radi li se o igračima koji teško ili lako gube servis, tada je lakše odlučiti se između 7:6, 7:5, 6:4, 6:3, 6:2, 6:1 ili 6:0.

Najbolje oklade za ženski tenis uživo

Odbojka je još jedan sport na kojem se isplati igrati na točan rezultat. Igra se na tri dobivena seta, što znači da je samo šest mogućih opcija ishoda meča, a ako je jedna momčad u ulozi izrazitog favorita, tada svakako vrijedi pokušati odigrati na 3:0 ili eventualno 3:1.

Malo je teža oklada točnog rezultata u prvom setu na odbojci, jer igra se na 25 dobivenih poena i puno je više mogućih ishoda, no ako imate svog favorita i možete otprilike procijeniti koliko je bolji od suparnika, to svakako sužava broj opcija za klađenje.

Pogađanje točnog rezultata najčešće se zapravo povezuje s nogometom. Tu je malo više opcija nego na odbojci i tenisu, a koeficijenti kreću od 5.50 na više. Ključno je uzeti u obzir stil igre dvije momčadi, odnos snaga, kao i čvrstinu obrana, nakon čega neke opcije postaju izglednije od drugih.

Sportovi s kacigom - hokej

Kladiti se kojim će rezultatom završiti utakmica možete i na hokeju na ledu u nekim online kladionicama, no tu je još više mogućih ishoda, što dodatno otežava vaš posao pa se više isplati igrati ovu okladu samo na prvu trećinu, ako vam priređivač igara na sreću to nudi.

Točan rezultat možete pogađati u pikadu, snookeru, bejzbolu pa čak i vaterpolu, dok je to toliko teško na košarci i rukometu, da to zapravo kladionice niti ne nude…

Koju strategiju klađenja na točan rezultat koristiti?

Strategija klađenja na točan rezultat ovisit će o sportu na koji se kladite. U tenisu se treba držati oklada na 2:0 i 0:2 u setovima, koje udvostručuju koeficijent koji inače dobivate na čistu pobjedu i pomažu vam maksimizirati vaš dobitak.

U odbojci su optimalne oklade na 3:0 ili 3:1 na favorita, a 1:3 ili 2:3 na autsajdera. Koeficijenti znaju biti izdašni u kojem god smjeru išli i daju vam šansu da završite s profitom na duge pruge, čak i ako u nekom trenutku upadnete u seriju promašaja.

A kad je nogomet u pitanju, tada se isplati kladiti na točan rezultat samo ako igraju čvrste momčadi, u čijim utakmicama ne pada mnogo golova, jer time se značajno smanjuje broj mogućih opcija ishoda dvoboja.

Također, tu je klađenje uživo, u kojem je puno lakše pogoditi točan rezultat, pogotovo ako se kladite u završnici utakmica. Bilo da imate na raspolaganju “cash out” opciju ili možete tek manualno uplatiti kontru, ako se kladite na rezultat uvijek je dobro zatvoriti okladu prije završetka dvoboja, dok ste u dobitnoj situaciji.

U svakom slučaju, klađenje na rezultat je zahtjevno, ali nagrada su ogromni koeficijenti koje možete uloviti ako točno predvidite ishod događaja.

U slučaju da se odlučite igrati na ovaj tip oklada, svakako se isplati izabrati više od jedne opcije, pogotovo ako se radi o “pre-match” klađenju na nogomet ili rezultatu prvog seta u tenisu. Time smanjujete svoj eventualni dobitak, ali i povećavate izglede da će se ostvariti, što je ispravna odluka ako želite biti dugoročno u plusu…

Isplati li se kladiti na točan rezultat?

Oklade na točan rezultat mogu donijeti lijepi dobitak. Uz njih idu velike kvote. Ako imate ideju kojim rezultatom će završiti neki sportski dvoboj, možete pokušati odigrati ovakvu okladu. Isplativost će pak ovisiti prije svega o vašoj dugoročnoj strategiji.

Koji je sport najbolji za klađenje na točan rezultat?

Tenis je definitivno najbolji za klađenje na točan rezultat, jer ima najmanje mogućih ishoda, a koeficijenti su sasvim solidni. Nogomet također može biti dobar za ovaj tip oklade, pogotovo ako igraju dvije čvrste momčadi i ne očekuje se mnogo golova.

Je li točan rezultat najbolja oklada u online kladionicama?

Točan rezultat može biti korisna oklada u nekim situacijama. No, oklade kao što su hendikep, zbroj golova, poluvrijeme/kraj i oba tima daju gol dugoročno daju bolje opcije za dolazak do profita pa ih iskusni kladitelji preferiraju.

Okreni kotač sreće