Najbolje oklade za klađenje na ženski tenis uživo

Najbolje oklade za ženski tenis uživo

Iako u njemu ima puno iznenađenja i neočekivanih rezultata, ženski tenis svejedno može dati odlične rezultate onome tko se kladi, pod uvjetom da uplaćuje svoje listiće uživo.

Tenis je definitivno jedan od najpopularnijih sportova za klađenje u Hrvatskoj, a online kladionice nude vam mogućnost predviđanja ishoda mečeva praktički 24 sata dnevno.

Kladiti se možete na turnire Grand Slam, ATP, WTA, Challenger i ITF razine, a u tom moru mečeva mnogi kladitelji izbjegavaju oklade na ženski tenis, jer je teže sa sigurnošću prognozirati pobjednicu, za razliku od okršaja muških kolega.

Pa iako je možda vrlo težak za pogađanje ishoda prije početka mečeva, ženski tenis spada u jedan od najboljih sportova za klađenje uživo, pod uvjetom da znate odabrati pravi trenutak za uplatu vašeg listića…

Zašto je ženski tenis dobar za klađenje uživo?

Ženski tenis je pogodan za slaganje listića dok su mečevi u tijeku upravo zbog brojnih preokreta koji se događaju na terenu.

Naime, tenisačice često gube gemove na svoj servis, što znači da zapravo niti jedna prednost nije nedostižna i uvijek je moguće da protivnica koja se nalazi u zaostatku na kraju dođe do pobjede.

U muškom tenisu to nije slučaj, jer već “break” prednosti je najčešće odlučujuća prednost u setu, dok su dva “breaka” gotovo nedostižna, osim možda na zemljanoj podlozi. U dvobojima tenisačica situacija nije ni slična tome, jer baš na svakoj podlozi dolazi do velikih serija izgubljenih i osvojenih gemova, u čemu se čak ni iskusni bookmakeri nisu u stanju snaći.

Drugim riječima, koeficijenti drastično skaču iz minute u minutu, a nije rijetkost dobiti kvotu 4.00 na igračicu na kojoj je bilo 1.15 prije početka meča, što je dramatičan skok koji će se definitivno pobrinuti za dugoročnu zaradu, ako ovu strategiju koristite na pravi način…

Preokret najisplativija oklada

Dakle, već smo naglasili kako je ženski tenis poznat po velikim iznenađenjima, zbog čega je najgora moguća odluka kladiti se uživo na onu igračicu koja vodi.

To apsolutno nema smisla ako je ona bila favorit uoči meča, jer u tom će slučaju kvota na njezinu pobjedu biti još manja. To znači da ćete na kraju sigurno biti u minusu ako se svaki dan kladite na takve male koeficijente, zbog nepredvidivosti ženskih teniskih mečeva u kojima je sve moguće.

Međutim, što ako je favoritkinja naišla na probleme i našla se u rezultatskom zaostatku? Tada je na vama otvoriti oči i pratiti razvoj situacije na terenu. Ako se radi o igračici koja je poznata po seriji neprisiljenih pogrešaka, nakon koje slijedi dio meča u kojem počinje sve pogađati, tada je idealna da uplatite na njezinu pobjedu ili osvajanje seta, u trenucima dok kaska za svojom protivnicom.

Iskusni igrači znaju podržati takve igračice u trenucima kad protivnica ima osvojen set i dvostruki “break” u drugom, jer znaju da ženski tenis svakog dana ponudi barem jedan takav ludi preokret. Još bolja je odluka kladiti se na favoritkinju koja se našla u deficitu i to u trenutku “tie-breaka” drugog seta u kojem gubi jedan ili dva poena razlike od odnosu na protivnicu. Tada kvota na nju skače u nebo, a već nekoliko poena kasnije sve se može preokrenuti i krenuti u željenom smjeru.

Sve ostale oklade, na zbroj gemova, točan rezultat i hendikep trebalo bi ostaviti po strani, jer igrati na igračicu koja gubi, a ima potencijal preokrenuti najbolja je opcija koju imate, pod uvjetom da ste upoznati s mogućnostima najboljih tenisačica i imate dobar osjećaj kada uplatiti vaš listić.

Braniti okladu ili čekati rasplet?

Postoji još jedna važna stvar pri klađenju na ženski tenis, a to je vaša odluka hoćete li zatvarati okladu nakon što se situacija okrene u vašu korist ili ćete čekati da dvoboj završi i nadati se da će sve proći prema vašim očekivanjima.

Drugim riječima, ulovili ste koeficijent 4.00 na pobjedu vaše favoritkinje dok je bila u izgubljenoj situaciji, a sada je na nju 1.50, jer je meč ponovo u egalu. To znači da imate mogućnost udvostručiti svoj ulog ako pokrijete i drugu opciju te mirno pratite završetak meča, no time se odričete velikog dijela profita.

Istina je, isto kao što se dogodio jedan preokret u meču, može se dogoditi i drugi, što također nije rijetkost za ženski tenis. Zato ima smisla uplatiti novac i na drugu stranu jednom kad se kvota okrene u vašu korist, kako se ne bi na kraju dogodilo za vas neugodno iznenađenje.

Pri takvim odlukama najvažnije je pratiti govor tijela i jedne i druge tenisačice na terenu te se uzdati u vlastitu moć procjenjivanja. Ako je razlika u klasi velika, možda je bolje pustiti da se oklada odvija do kraja.

U svakom slučaju, ženski tenis jako je zabavan za klađenje uživo, a može biti i vrlo profitabilan ako se kladite na velike koeficijente. Važno je samo pogledati što više mečeva i pratiti zakonitosti koje vladaju na WTA i ITF razini, prije nego počnete ulagati ozbiljan novac…

Okreni kotač sreće