Kako se igra bingo i kolike su šanse za dobitak u Hrvatskoj?

Kako se igra Bingo i kakve su šanse za jackpot

Bingo spada među popularne lutrijske igre u našoj zemlji. Zato otkrivamo kako se igra bingo, u specifičnim varijantama dostupan i u internetskim kockarnicama…

Uz Eurojackpot, Loto 7 i Loto 6, Bingo je već godinama neizostavan dio ponude lutrijskih igara Hrvatske Lutrije. Atraktivne bingo djevojke jedan su od razloga popularnosti ove igre, kao i emisija uživo koja prati izvlačenje, zbog čega su mnogi u Hrvatskoj poželjeli otkriti kako se igra bingo.

No, istina je da se bingo zapravo pojavljuje u različitim varijantama, uključujući i neke sasvim specifične, koje ćete pronaći u modernim online casinima.

Zbog toga odgovor na pitanje kako se igra bingo ne mora uvijek biti isti, a ovom ćemo prilikom predstaviti najpopularnije varijante ove lutrijske igre, kao i koliki su izgledi da u ovoj igri zgrabite milijunski jackpot…

Kako se igra Bingo 15 od 90?

Ako vas zanima kako se igra Bingo, morate znati da se ova igra u Hrvatskoj lutriji javlja u svojoj verziji 15 od 90, što znači da postoji ukupno 90 brojeva, od kojih se 15 nalazi na vašem listiću.

Bingo pravila

Tih 15 brojeva podijeljeno je u tri reda i u svakom se nalazi po njih 5. Izvlači se broj po broj, sve dok netko na listiću ne kompletira svih 15, nakon čega izvlačenje prestaje i dijele se dobici. Sve to pomalo podsjeća na tombolu.

U HL verziji ove igre postoji SuperBingo, kao najvrjednija nagrada koja je u našoj zemlji nerijetko prelazila vrijednost od 5 milijuna eura. To je svojevrsna jackpot nagrada, a dobit će je igrač kojem u prvih 33 izvučenih brojeva bude izvučeno svih 15 na njegovom listiću.

Kako se igra bingo

Ako vam se čini sasvim mogućim da dobijete SuperBingo, morate znati da su šanse da će se to dogoditi 1 naprema 295 milijuna po kombinaciji, što čini ovu igru najtežom za osvajanje jackpota. Doduše, na jednom Bingo listiću dobit ćete 6 kombinacija što vam povećava izgleda na 1 naprema 50 milijuna za glavni zgoditak, no svejedno je prilično slabo, čak i gore nego kod Lota 6 i Lota 7, a tek nešto bolje od Eurojackpota (1 naprema 140 milijuna).

Međutim, manji dobici vam se ipak smiješe ako ostvarite bingo u prvih 36 ili 39 brojeva, a utješne nagrade se dijele i ako pogodite sve brojeve u jednom ili dva reda tijekom izvlačenja, što samu igru čini zabavnom i uzbudljivom…

Kako se igra Bingo u alternativnim verzijama?

Osim Binga 15 od 90, Hrvatska lutrija nudi vam priliku igrati i Bingo 24 od 75, u kojem na vašem listiću ima više brojeva koje morate pogoditi, ali ih je ukupno manje u bubnju.

Ovdje SuperBingo osvaja igrač koji skupi kompletnu kombinaciju do 44. broja, a ako bingo bude izvučen nakon toga, nagrada sretnom dobitniku je značajno manja.

Kako se igra Bingo

Cijena listića Binga 24 od 75 je 1,04 euro i dodatna je opcija uz Bingo 15 od 90, čiji listić košta 1,20 eura. Izvlačenje i jednog i drugog HL Binga je ponedjeljkom, s početkom u 18:45.

Ako se pak pitate kako se igra bingo u online casinima, treba naglasiti da ćete tamo naći širi izbor verzija ove lutrijske igre. Pa tako možete igrati bingo s 90, ali i s 80 kuglica, u kojem pogađate 16 brojeva, po četiri u svakom redu.

Postoji i Bingo 9 od 30, u kojem su vaši brojevi podijeljeni u tri reda, a naići ćete i na verzije u kojima su dobitne kombinacije dijagonalne pa čak i složene u slova T, L ili U.

Osim binga, jedna od najpopularnijih lutrijskih igara u internetskim kockarnicama zove se Lucky 6. Radi se o izvlačenju 6 od 60 brojeva, crvenih i plavih, a svi su jednoznamenkasti od 1 do 9. Postoje tri pozicije na koje se izvlače brojevi, s brojnim dostupnim okladama koje vam u idealnom scenariju mogu uvećati dobitak čak 90 puta.

Tu su još grebalice (eng. “Scratchcards”) u kojima otkrivate što se nalazi iza devet polja na ekranu, u nadi da će se složiti izdašan dobitak. Dodajmo tome još i Keno, kao loto u kojem pogađate koji će brojevi biti izvučeni od njih 80, a u domaćim kockarnicama možete se kladiti na gotovo svako lutrijsko izvlačenje u Europi i svijetu, uz nešto veće izglede dolaska do dobitka nego na klasičnim HL listićima.

U svakom slučaju, nije problem naučiti kako se igra bingo, jer na vama je tek kupiti listić i čekati hoće li postati dobitan. Zato možemo reći da se radi o vrlo jednostavnoj lutrijskoj igri, no s priličnom malim izgledima da ćete se dokopati glavnog zgoditka…

Isplati li se igrati lutrijsku igru Bingo?

Bingo je zabavna igra u kojoj iščekujete da svi vaši brojevi s listića budu izvučeni tijekom izvlačenja. No, šanse su debelo na strani kuće pa je isplativost sudjelovanja sasvim upitna.

Koja je najbolja verzija igre Bingo?

Bingo 15 od 90 najpopularniji je u Hrvatskoj. Uz njega se vežu i jackpot nagrade. Bingo 9 od 30 može biti zanimljiv i daje solidnu izglede da složite dobitnu kombinaciju. Igrači vole igrati i Bingo 24 do 75. U svakoj verziji šanse su na strani kuće pa izbor ne možemo reći da je jedna verzija bolja od druge.

Je li Bingo bolja lutrijska igra od lota?

Sudjelovanje u igri Bingo definitivno je zabavnije od igranja lota. U rukama su vam kombinacije brojeva i s uzbuđenjem čekate hoće li vaši brojevi biti izvučeni na vrijeme. No, šanse za osvajanje jackpota još su vam manje nego na Lotu 7 ili Lotu 6 pa ne možemo reći da se radi o boljoj lutrijskoj igri.

Okreni kotač sreće