Koji sistemski listići daju najbolje rezultate u klađenju?

Sistemski listić

Odigrati sistemski listić nešto je čemu pribjegavaju rijetki hrvatski kladitelji, ali postoje situacije u kojima ga se itekako isplati isprobati…

Sistemi u klađenju pojavili su se u ponudi hrvatskih kladionica davno, puno prije ere online uplate listića.

Radi se o tipu igre u kojem možete doći do profita čak i ako krivo prognozirate ishod nekog od sportskih događaja. Doduše, radi se o umanjenom dobitku, u odnosu na svotu koju biste strpali u džep da su svi parovi prošli prema očekivanjima.

Sistemski listić nije ništa drugo nego puno malih listića spojenih u jedan. Drugim riječima, vaš se ulog dijeli na ukupan broj odigranih kombinacija, ovisno o sistemu kojeg koristite.

U svakom slučaju, sistemsko klađenje je nešto što su mnogi probali, ali rijetkima je donijelo rezultata. Zato donosimo malu analizu koja će objasniti kako igrati sistem na kladionici te dati odgovor koji sistemi za klađenje imaju najviše potencijala…

Koji kladioničarski sistemi su najpopularniji u Hrvatskoj?

Kad su u pitanju najbolji sistemi za klađenje forum koji okuplja iskusne znalce upozorit će vas na dvije stvari. Sistemi klađenja prije svega moraju imati razuman broj kombinacija, kako se ne bi vaš ulog previše rascjepkao, čime se u potpunosti gubi vrijednost potencijalnog dobitka.

Košarkaško klađenje

Također je važno da sistemski listić odgovara izgledima oklada na koje se kladite. Ako se radi o vrlo vjerojatnim prognozama, dovoljno je dopustiti si maksimalno jedan promašaj. Ako pak pokušavate otkriti kako pogoditi velike kvote uz pomoć sistema, morate dati pravo na barem dva ili tri pogrešaka.

Dakle, sigurno da nitko neće odigrati sistem 6 od 18, u kojem postoji čak 31.824 mogućih kombinacija, što bi 32 eura uloga rascjepkalo na ulog od jednog centa po kombinaciji. To bi vrlo vjerojatno rezultiralo gubitkom velikog dijela uloženog novca, čak i u slučaju većeg broja pogođenih kombinacija. Kad su u pitanju takvi sistemski listići kladionica vam je pobijedila i prije nego su odigrane utakmice.

Klađenje na golove

No, sistemski listić 3 od 4, sa samo četiri kombinacije mnogi hrvatski kladitelji vide kao sasvim optimalan, pogotovo ako se radi o izglednim prognozama na vašem sistemskom listiću. Ovo su još neki sistemi koji su popularni u našoj zemlji:

Sistem

Broj kombinacija

2 od 3

3

3 od 4

4

4 od 5

5

2 od 4

6

3 od 5

10

4 od 6

15

5 od 7

21

Fiksni i varijabilni dio listića

Ono što može učiniti isplativost vašeg sistemskog listića većom svakako je ubacivanje fiksnog dijela. Radi se o onim prognozama za koje vjerujete da će se svakako ostvariti i stavljate ih iznad sistema, odnosno ako jedna od njih se izjalovi, gubite listić čak i ako ste pogodili sve ostalo.

Takav sistemski listić ima fiksne parove, ali i varijabilne, koji se onda baziraju na sistemu 2 od 4, 3 od 4 ili nekoj trećoj opciji. Pri ovakvom klađenju dobitak u slučaju jednog ili dva promašaja definitivno je veći nego da igrate bez “fiksa”, ali gubite baš sve ako ste krenuli od krive pretpostavke, vjerujući u nedodirljivost nekih oklada koje su na kraju zakazale…

Kako koristiti sistemski listić?

Postoji nekoliko opcija koje imate pri slaganju sistemskog listića u Hrvatskoj. Prva je igra na koeficijente od 2.00 do 2.50, u sistemu 2 od 3, 3 od 4 ili 4 od 5, po mogućnosti uz fiksni dio koji još malo podebljava vaš dobitak.

Hokej klađenje

Takve oklade se obično igraju na hendikep, zbroj golova, oba daju gol ili pobjedu laganog favorita u tijesnoj utakmici, ako se radi o nogometu.

Ako si želite pak dati više mogućnosti za promašaj, morate igrati veće koeficijente, od 3.50 na više. U tom slučaju ćete profitirati i na sistemu 2 od 4 ili 3 od 5, čak i ako pogodite minimalan broj kombinacija, potrebnih za isplatu. Neće vam biti potreban ni fiksni dio listića.

Ovaj stil svakako se može koristiti u hokeju na ledu, kladeći se na iznenađenja koja su tamo česta, ali i gađajući točan rezultat 2:0 ili 0:2 u tenisu te poluvrijeme/kraj u nogometu. Možete ga zapravo iskušati u bilo kojem sportu, u kojem posjedujete dovoljno znanja i pronicljivosti, za nanjušiti veći broj iznenađenja i loše postavljenih kvota, u razdoblju od dan ili dva.

Dakle, sistemski listići su dobri za lovce na iznenađenja, ali i one koji si žele dati šansu doći do dobitka uz jedan promašaj, znajući odijeliti vrlo izgledne, od srednje izglednih oklada. Što je najvažnije, lutrijski Eurojackpot sistemski listić jako je skup, a u klađenju vi mu sami određujete cijenu koja može biti vrlo povoljna.

Imajte samo na umu da listić uvijek treba uplatiti tamo gdje vam se smiješi najveći ukupni koeficijent i najbolje opcije na igru. Zato otvorite korisnički račun na što više hrvatskih kladionica, uzmite svima bonus dobrodošlice i redovite pratite ponudu. Na kraju igrajte isključivo tamo gdje možete maksimizirati svoj dobitak, jer to je jedini način kako profitirati od klađenja, bilo da koristite sistem ili igrate jednostavne listiće…

Isplati li se igrati sistemske listiće u online klađenju?

Sistemski listić ima smisla samo ako na njemu igrate velike kvote. Koeficijent ne bi smio biti ispod 1.80, a idealno bi bilo da je oko 2.50 ili više od toga. Tada podjela vašeg uloga na više različitih kombinacija može biti dugoročno profitabilna.

Na kojim sportovima je najbolje igrati sistemske listiće?

Sistemski listići daju najbolje rezultate u hokeju na ledu, pogotovo ako se kladite na remije ili autsajdere. Mogu biti dobra opcija još na nogometu, rukometu i košarci, pod uvjetom da igrate krupne koeficijente, uz koje vam već jedan promašaj donosi zadovoljavajući profit.

Jesu li sistemski listići bolji od akumuliranih?

Akumulirani ili kombinacijski listić povezuje pregršt parova i donosi vam lijepi dobitak. No, već jedan promašaj znači da ste ostali bez uloga. Sistemski listić vam pak nudi manju isplatu, ali i šansu da dođete do dobitka uz jedan ili više promašaja. U većini situacija akumulirani listić je bolja opcija, no kod većih kvota sistemski ima prednost.

Okreni kotač sreće