Klađenje uživo na košarku – koje strategije daju rezultate?

Klađenje uživo na košarku live

Košarka spada među sportove koje dobro razumiju hrvatski zaljubljenici u sportsko klađenje, a posebno profitabilno može biti klađenje uživo na košarku, pod uvjetom da imate mnogo strpljenja i dobar osjećaj za trenutak kad se utakmica lomi.

Klađenje uživo na košarku nešto je čime pokušavaju ovladati brojni domaći kladitelji, željni pretvoriti svoje poznavanje NBA lige u zasluženi profit.

U online kladionicama možete uplaćivati oklade uživo i na brojna druga natjecanja, od Eurolige i Eurokupa do ABA lige i hrvatskog prvenstva, kao i na utakmicama gotovo svakog europskog nacionalnog prvenstva.

A klađenje uživo na košarku ima nešto drukčije zakonitosti nego live oklade na nogomet, zbog čega svakako treba vrijedi izdvojiti najbolje opcije koje su vam na raspolaganju…

Kako izgleda klađenje uživo na košarku?

Ako se odlučite kladiti dok su košarkaške utakmice u tijeku, uočit ćete nekoliko standardnih oklada koje imate na raspolaganju u većini hrvatskih kladionica.

Uvijek se možete kladiti na ishod utakmice, odnosno tko će pobijediti, a dostupno vam je i prognoziranje pobjednika pojedinih četvrtina pa čak i tko će prvi doći do 20, 30, 40 ili 50 osvojenih poena.

No, glavne opcije za klađenje uživo na košarku povezane su s hendikepom i brojem postignutih koševa. Naime, u svakom trenutku se možete kladiti hoće li neka momčad pobijediti s određenim brojem koševa, a imate pravo igrati i da će autsajder u najmanju ruku izgubiti s manje koševa razlike od postavljene granice.

Klađenje uživo na košarku

Tu je i zbroj poena pa možete prognozirati koliko će ukupno biti koševa na utakmici, s barem tri do pet ponuđenih granica na koje možete uplatiti listić po “over/under” principu. Favbet kladionica, a i mnoge druge daju vam priliku i da se kladite na broj koševa svake od ekipa, što katkad može biti lakše pogoditi nego ukupan broj poena na utakmici.

Oklade na zbroj poena toliko su važne za klađenje uživo na košarku da su dostupne i za svaku četvrtinu. Što je posebno zanimljivo, ponuđene razine stalno se mijenjaju, što ovaj sport razlikuje od oklada na nogomet i otvara vam neke vrlo atraktivne taktičke opcije za igru…

Igrajte hendikep ili zbroj poena u pravi trenutak

Ako želite biti uspješni dok prakticirate klađenje uživo na košarku, morate igrati uplaćivati isključivo krupne kvote, jer uplatama listića na koeficijente oko 1.30 ili manje nećete daleko stići.

Košarka klađenje

Naime, košarka je sport u kojem se situacija za čas zakomplicira i ono što se činilo kao “zicer” odjednom se pretvori u izgubljenu okladu, zbog čega je nužno fokusirati se isključivo na koeficijente kojima se vrijednost kreće od 1.80 na više.

Pa se tako isplati odigrati na pobjedu nekog favorita nakon što se nađe u deficitu, a ima još dovoljno vremena za preokret, pod uvjetom da se tečaj na njegov trijumf značajno uvećao u odnosu na onaj koji je bio ponuđen prije početka utakmice.

Još bolje opcije pronaći ćete uz hendikep i zbroj poena koje smo ranije spominjali. Naime, tu se vrijednost hendikepa i zbroja koševa mijenja iz minute u minutu, ovisno o kretanju rezultata. Na vama je samo reagirati u pravom trenutku i uzeti koeficijent od oko 1.80 na okladi za koju je vrlo izgledno da će se pretvoriti u dobitak.

Košarkaško klađenje

Na primjer, u trenutku kad neka momčad gubi 20 razlike sportska kladionica vam ponudi hendikep na favorita -25.5 koševa. Vi vidite da polako dolazi do opuštanja favorita, zbog čega autsajder ima potencijal ublažiti poraz i zato odigrate da će izgubiti s manje od -25.5 koševa, znajući da je prije utakmice hendikep bio postavljen na -15.5, što je puno realnija procjena.

Isto vrijedi i za zbroj koševa, jer kladionice će značajno smanjiti granicu ukupnog zbroja ako prvo poluvrijeme bude neefikasno. No, često se u drugom dijelu strijelci razigraju pa se isplati igrati “over”, jednom kad bookmakeri smanje granicu zbroja poena u odnosu na početnu vrijednost.

Za takav stil igre potrebna je smirenost i dobar osjećaj za trenutak kad se dvoboj lomi i odlazi u sasvim suprotnom smjeru, u odnosu na situaciju koja je vladala na terenu u prethodnim minutama.

U svakom slučaju, klađenje uživo na košarku možete biti profitabilno za znalce koji vješto procjenjuju razvoj događaja na terenu. Važno je samo strpljivo čekati pravi moment za ulaganje novca…

Zašto se isplati kladiti na košarku uživo?

Košarka je sport u kojem se u nekoliko minuta mnogo toga promijeni. Zato igrač koji ima osjećaj kad se lomi utakmica može profitirati od oklada uživo. U online kladionicama live oklade idu uz razine hendikepa i zbroja koševa koje se konstantno mijenjaju. Uplata u pravi trenutak može biti lak put do dobitka.

Koje oklade najbolje prolaze uz košarku uživo?

Hendikep i zbroj poena najbolje su oklade pri klađenju uživo na košarku. Važno je samo osjetiti hoće li započeti dominacija nekog sastava u nastavku utakmice. Zaraditi se može i ako u pravi trenutak procijenite da će se dvoboj otvoriti i koševi početi padati u velikom broju.

Na kojim ligama se najbolje kladiti na košarku uživo?

NBA liga je vrlo dobra za klađenje uživo, pogotovo ako ganjate velike kvote. Preokreti su uobičajeni pa se isplati tipovati na momčad koja je u zaostatku. U Euroligi i lokalnim natjecanjima situacija je drukčija pa se isplati igrati na onu ekipu koja je bolja otvorila dvoboj.

Okreni kotač sreće