Što je azijski zbroj golova i kako ga koristiti?

Azijski zbroj golova

Klađenje na ukupan broj golova na utakmici jedna je od najpopularnijih oklada u Hrvatskoj, a azijski zbroj golova predstavlja jednu sasvim drukčiju dimenziju, malo poznatu većini igrača…

Nije uvijek u ponudi, ali kad se nađe među izlistanim tržištima klađenja, među hrvatskim kladiteljima izaziva nedoumicu, jer ne znaju dovoljno o njemu!

Da, govorimo o azijskom zbroju golova, okladi koja je među profesionalnim kladiteljima zapravo vrlo popularna, dok početnici ostaju zbunjeni, kad vide brojke zaokružene na četvrtinu, kao što su 2.25 i 2.75.

Riječ je o okladi na koju ćete naići prije svega na nogometu, a rjeđe na hokeju na ledu, dok treba naglasiti da među domaćim priređivačima igara na sreću azijski zbroj redovito nudi Favbet kladionica.

Naravno, za razliku od klasičnih 2.0 i 2.5 postavljenih granica na zbroju golova, koje nije teško dešifrirati, azijski zbroj na prvi pogled čini se besmislen, no iza njega zapravo stoji sasvim logično objašnjenje…

Igra na dvije različite oklade

Azijski zbroj golova zapravo znači da svoj ulog uplaćujete na dvije različite prognoze, s četiri moguća konačna ishoda:

  • potpuni dobitak,
  • dobitak na pola uloga i povrat druge polovice,
  • povrat pola uloga i gubitak druge polovice,
  • potpuni gubitak.

Dakle, ako odigrate azijski zbroj na više golova od 2.75, na koeficijent 2.00 s ulogom 100 kuna, to znači da 50 kuna ulažete da će pasti više od 3 gola, a 50 kuna da će pasti više o 2.5 gola.

Drugim riječima, da biste dobili puni dobitak od 200 kuna, mora pasti bar 4 pogotka na utakmici, dok će vam u slučaju da padnu 3 gola pola listića rezultirati povratom uloga, a pola biti dobitno. Dakle, na kraju ćete iz vaše prognoze izvući 150 kuna.

Ako igrate pak azijski zbroj na više od 2.25, na kvotu 2.00 s ulogom 100 kuna, to znači da 50 kuna ulažete da će pasti više od 2.5 gola, a 50 kuna da će pasti više od 2 gola.

Drugim riječima, da biste dobili puni dobitak od 200 kuna, mora pasti 3 pogotka na utakmici, dok će vam u slučaju da padnu 2, pola vašeg uloga biti gubitno, a pola vratiti ulog. Dakle, na kraju biste iz ove oklade izvukli samo 50 kuna.

Kada i kako se isplati igrati azijski zbroj golova?

Azijski hendikep zapravo se ne isplati igrati na niske koeficijente, jer ako pogodite samo jednu od dvije odigrane opcije, uz koeficijent manji od 2.00, nećete vratiti niti ulog, što i nije neko isplativo osiguranje listića.

Također, ako igrate na više, bolja je opcija igrati na gornju četvrtinu, a ne donju, jer tada u slučaju polovičnog uspjeha uzimate na jednoj opciji dobitak, na drugoj povrat, dok ćete na 0.25 ima gubitak i povrat, kao što se vidi iz navedenih primjera. Sasvim suprotno je ako igrate na manje golova.

Stvari se mijenjaju ako odigrate koeficijent veći od 3.00, jer u tom slučaju čak i ako pogodite samo jednu od dvije oklade, svejedno ćete završiti u plusu, pogotovo ako se radi o igranju na gornju četvrtinu.

Na primjer, ako odigrate azijski zbroj na više od 3.75, kladeći se zapravo na 4.0 i 3.5 golova, uz koeficijent 3.00 i ulog 100 kuna, u slučaju da pogodite obje opcije, dobitak je 300 kuna. Ako pak padne 4 gola, dobit ćete 150 kuna na prvoj okladi, a 50 kuna povrata na drugoj, što je 200 kuna, dvostruko više nego što ste uložili.

U praksi se pokazalo da najbolje rezultate azijski zbroj daje pri klađenju uživo, uplatama u zadnjih 10 ili 15 minuta da će pasti još 0.75 gol.

Ovisno gdje igrate, smiješe vam se ogromni koeficijenti koji će vam upeterostručiti ulog ako padnu još dva gola, a određenu svotu ćete uzeti i ako padne samo jedan. Oba scenarija su itekako moguća, pogotovo u onim nogometnim ligama gdje se igra otvoreno i uvijek ide na pobjedu.

U svakom slučaju, azijski zbroj, kao i azijski hendikep zapravo su dvostruke oklade, s četiri različita moguća ishoda. Svakako se isplati isprobati ih pa vidjeti odgovaraju li vašem stilu igre…

Okreni kotač sreće