Što je azijski zbroj golova i kako ga koristiti?

Azijski zbroj golova

Klađenje na ukupan broj golova na utakmici jedna je od najpopularnijih oklada u Hrvatskoj. Azijski zbroj golova predstavlja pak jednu sasvim drukčiju dimenziju, malo poznatu većini igrača.

Nije uvijek u ponudi, ali kad se nađe među izlistanim tržištima klađenja, među hrvatskim kladiteljima izaziva nedoumicu, jer ne znaju dovoljno o njemu!

Da, govorimo o azijskom zbroju golova, okladi koja je među profesionalnim kladiteljima zapravo vrlo popularna, dok početnici ostaju zbunjeni kad vide brojke zaokružene na četvrtinu, kao što su 2.25 i 2.75.

Riječ je o okladi koju neki još nazivaju azijski hendikep na golove. Na nju ćete naići prije svega na nogometu, a rjeđe na hokeju na ledu, dok treba naglasiti da među domaćim priređivačima igara na sreću azijski zbroj redovito nudi Favbet kladionica.

Naravno, za razliku od klasičnih 2.0 i 2.5 postavljenih granica na zbroju golova, koje nije teško dešifrirati, azijski zbroj na prvi pogled čini se besmislen, no iza njega zapravo stoji sasvim logično objašnjenje…

Igra na dvije različite oklade

Azijski zbroj golova definitivno nije isto što i zbroj golova 2+ ili bilo koja druga osnovna oklada. Za one koji još uvijek traže PSK zbroj golova 2.5 značenje, ovo će biti malo teže iz prve shvatiti.

Kako podebljati koeficijent klađenjem na favorita

Naime, ovaj tip oklade zapravo znači da svoj ulog uplaćujete na dvije različite prognoze, s četiri moguća konačna ishoda:

  • potpuni dobitak,
  • dobitak na pola uloga i povrat druge polovice,
  • povrat pola uloga i gubitak druge polovice,
  • potpuni gubitak.

Dakle, ako odigrate azijski zbroj na više golova od 2.75, na koeficijent 2.00 s ulogom 10 eura, to znači da 5 eura ulažete da će pasti više od 3 gola, a 5 eura da će pasti više o 2.5 gola.

Drugim riječima, da biste dobili puni dobitak od 20 eura, mora pasti bar 4 pogotka na utakmici, dok će vam u slučaju da padnu 3 gola pola listića rezultirati povratom uloga, a pola biti dobitno. Dakle, na kraju ćete iz vaše prognoze izvući 15 eura.

Klađenje na prekid serije

Ako igrate pak azijski zbroj na više od 2.25, na kvotu 2.00 s ulogom 10 eura, to znači da 5 kuna ulažete da će pasti više od 2.5 gola, a 5 eurada će pasti više od 2 gola.

Drugim riječima, da biste dobili puni dobitak od 20 eura, mora pasti 3 pogotka na utakmici, dok će vam u slučaju da padnu 2, pola vašeg uloga biti gubitno, a pola vratiti ulog. Dakle, na kraju biste iz ove oklade izvukli samo 5 eura.

Kada i kako se isplati igrati azijski zbroj golova?

Azijski hendikep zapravo se ne isplati igrati na niske koeficijente, jer ako pogodite samo jednu od dvije odigrane opcije, uz koeficijent manji od 2.00, nećete vratiti niti ulog, što i nije neko isplativo osiguranje listića.

Besplatno gledanje nogometnih utakmica

Također, ako igrate na više, bolja je opcija igrati na gornju četvrtinu, a ne donju, jer tada u slučaju polovičnog uspjeha uzimate na jednoj opciji dobitak, na drugoj povrat, dok ćete na 0.25 ima gubitak i povrat, kao što se vidi iz navedenih primjera. Sasvim suprotno je ako igrate na manje golova.

Stvari se mijenjaju ako odigrate koeficijent veći od 3.00, jer u tom slučaju čak i ako pogodite samo jednu od dvije oklade, svejedno ćete završiti u plusu, pogotovo ako se radi o igranju na gornju četvrtinu.

Na primjer, ako odigrate azijski zbroj na više od 3.75, kladeći se zapravo na 4.0 i 3.5 golova, uz koeficijent 3.00 i ulog 10 eura, u slučaju da pogodite obje opcije, dobitak je 30 eura. Ako pak padne 4 gola, dobit ćete 15 eura na prvoj okladi, a 50 kuna povrata na drugoj, što je 20 eura, dvostruko više nego što ste uložili.

U praksi se pokazalo da najbolje rezultate azijski zbroj daje pri klađenju uživo, uplatama u zadnjih 10 ili 15 minuta da će pasti još 0.75 gol.

Ovisno gdje igrate, smiješe vam se ogromni koeficijenti koji će vam upeterostručiti ulog ako padnu još dva gola, a određenu svotu ćete uzeti i ako padne samo jedan. Oba scenarija su itekako moguća, pogotovo u onim nogometnim ligama gdje se igra otvoreno i uvijek ide na pobjedu.

U svakom slučaju, azijski zbroj, kao i azijski hendikep zapravo su dvostruke oklade, s četiri različita moguća ishoda. Svakako se isplati isprobati ih pa vidjeti odgovaraju li vašem stilu igre…

Zašto je azijski zbroj golova popularna oklada?

Azijski zbroj golova popularan je zato što vam omogućuje da dođete do dobitka čak i ako polovično pogodite svoju prognozu. Posebno je efikasan ako igrate na visoke kvote, kada sve njegove prednosti dolaze do izražaja.

Kako iskusni igrači igraju azijski zbroj golova?

Azijski zbroj golova iskusni igrači najviše koriste pri klađenju uživo. Igraju ili na još dva gola u završnici susreta, s opcijama 1.25 i 1.75 ili na još jedan pogodak oko 20 minuta prije kraja, na opcije 0.25 i 0.75.

Nude li sve hrvatske kladionice azijski zbroj golova?

Ne, ovu okladu zasad možete igrati isključivo u Favbet kladionici. Tamo je dostupan i azijski hendikep, za one koji vole igrati na pobjedu favorita s više od jednim golom razlike.

Okreni kotač sreće