6 najboljih oklada za klađenje na košarku

Klađenje na košarku - najbolje oklade i strategije

Klađenje na košarku ide uz brojne različite strategije koje mogu donijeti pozitivne rezultate, a mi izdvajamo najbolje opcije, one koje preferiraju košarkaški znalci…

Košarka definitivno spada među najpopularnije sportove za klađenje u Hrvatskoj, odmah uz bok nogometu, hokeju na ledu, tenisu i rukometu.

Klađenje na košarku dostupno je uz brojna različita natjecanja, od reprezentativnih do klupskih, a posebno vrijedi izdvojiti NBA ligu, kao i Euroligu, ABA ligu te španjolsku Endesa ligu, na koje se kladi najveći broj hrvatskih igrača.

Igrači vole klađenje na košarku, jer mali su izgledi da će dvoboj završiti neriješeno za razliku od nogometa, a ako postoji razlika u klasi moći ćete mirno pratiti kako vaš favorit uvjerljivo pobjeđuje protivnika. Ipak, ako želite biti u plusu ključno je igrati krupne kvote, jer svi smo se opekli kladeći se na izrazite košarkaške favorite, koji ponekad znaju podbaciti čak i kad je na njima koeficijent 1.01.

Baš zbog toga važno je uzeti u obzir ona tržišta klađenja koja značajno povećavaju vašu ukupnu kvotu na listiću i daju vam bolje izglede doći do dugoročne zarade. Izdvajamo njih šest koja se uz klađenje na košarku svakako isplati igrati…

Klađenje na košarku uz hendikep

Kao i u mnogim drugim sportovima, hendikep je perfektan način kako uvećati koeficijent na favorita za kojeg vjerujete da će uvjerljivo pobijediti. Hendikep u košarci koristan je i za igranje na autsajdera za kojeg ste sigurni da će u najgorem slučaju tijesno izgubiti.

Košarka klađenje

Pa vam tako hendikep -9.5 košarka kaže da favorit mora pobijediti najmanje 10 razlike, kako bi vam pripao dobitak ako ste se kladili na jedinicu.

Pri hendikep klađenju bookmakeri postavljaju granicu, a na vama je odlučiti hoće li razlika između favorita i autsajdera biti veća ili manja. Koeficijenti se kreću oko 1.85, s tim da možete dobiti i 3.25 ako odigrate da će netko biti potpuno pregažen, što se svakako isplati ponekad iskušati.

Kad je u pitanju hendikep košarka nudi posebno zanimljive opcije pri klađenju uživo, zato što mu se vrijednost stalno mijenja. Pa ako netko povede 15 razlike i kladionica očekuje da će razlika nastaviti rasti, a vi osjećate da će se stanje stabilizirati, možete zgrabiti zaista izdašnu kvotu, koju kasnije igranjem kontre imate pravo pretvoriti u dobitak i prije nego što utakmica završi…

Zbroj koševa

Još jedna vrlo popularna košarkaška oklada, pri kojoj kladionica postavlja granicu ukupnog broja postignutih poena na utakmici i nudi vam klađenje na košarku po poznatom principu “over/under”.

Klađenje na košarku

Ova oklada može biti nezgodna prije početka utakmice, osim ako bookmaker podcijeni ili precijeni strijelce, ali je vrlo korisna pri klađenju uživo, jer se poput hendikepa stalno mijenja ponuđeni zbroj, na temelju svega što se događalo u prethodnim minutama. No, košarka se igra na mahove i sljedeća faza utakmice obično je sasvim drukčija pa ako osjetite kada dolazi promjena u ritmu pogađanja, smiješi vam se lijepi dobitak na listiću…

Učinak igrača

Klađenje na košarku omogućuje vam i oklade na individualni učinak pojedinih igrača, baš kao i na nogometu. To posebno do izražaja dolazi uz NBA ligu. U hrvatskim kladionicama prevladava klađenje na broj poena, a naći ćete na nekim mjestima i oklade na broj asistencija, skokova pa čak i izgubljenih lopti.

Ova oklada rjeđe se pojavljuje pri klađenju uživo pa se od vas traži da prije početka utakmice procijenite tko će zablistati, a tko podbaciti. I ovdje postoji granica, a vi pogađate hoće li netko zabiti više ili manje koševa. Ozljede, motivacija i stil igre protivničke momčadi svakako utječu na vašu konačnu procjenu, a košarkaški znalci preferiraju baš ovu okladu i vjeruju da nudi najlakši put do zaslužene zarade…

Učinak ekipe

Osim na učinak igrača, imate se pravo u sve više online kladionica kladiti i na efikasnost svake od ekipa. Radi se o okladi koju je prije početka utakmice ipak puno lakše pogoditi od ukupnog zbroja koševa, pogotovo ako dobro procijenite koja bi momčad mogla zablistati u napadu.

Košarkaško klađenje

Na učinak ekipe možete se kladiti u nekim kladionicama i uživo, što može biti odlično, a pri procjeni hoće li momčad prebaciti postavljeni broj koševa ili neće svakako će utjecati forma, stanje ozljeda, stil igre uključenih suparnika, važnost utakmice i prethodni međusobni dvoboji…

Ishod prve četvrtine

Za one koji vole igrati na autsajdere kladiti se na ishod prve četvrtine vjerojatno je najbolja opcija, jer to je obično razdoblje u kojem favorizirana momčad nema potrebu stvoriti značajnu prednost na terenu i sklona je završiti u rezultatskom minusu.

Iako to bookmakeri znaju, svejedno nude primamljive kvote uz klađenje na košarku da će autsajder dobiti prvu dionicu igre, što se posebno isplati na NBA ligi, u kojoj je kvalitetnija momčad u stanju nadoknaditi i više od 20 koševa zaostatka u drugom poluvremenu pa nema potrebe gaziti suparnika već na samom početku utakmice.

Pobjednik i zbroj koševa

Kombinacijske oklade postoje u svakom popularnom sportu pa online kladionice nude nekoliko njih i uz klađenje na košarku. To uključuje prognoziranje pobjednika dvoboja, kao i ukupan zbroj koševa, sve spojeno u istu kvotu.

To može biti sasvim dobra opcija kako uvećati kvotu na vašem listiću, pogotovo ako ste sigurni da će neka momčad dominirati parketom, a imate i ideju hoće li dvoboj biti otvoren i pun koševa ili neće.

Radi se o okladi koja je u ponudi uglavnom za “pre-match” klađenje, a svakako se pobrinite da kvota koju igrate bude veća od 2.00, jer ipak dajete dvije prognoze i svašta se može dogoditi pa si morate dati prostor za povremene pogreške, kako biste dugoročno ovim stilom klađenja došli do profita…

Isplati li se klađenje na košarku u online kladionicama?

Košarka je vrlo dobar sport za online klađenje. Bilo da preferirate oklade na hendikep ili zbroj koševa, mnogo je zanimljivih opcija kako sastaviti dobitan listić. To posebno dolazi do izražaja pri klađenju uživo, kada iskusan igrač može zgrabiti visoku kvotu koja u većini slučajeva prolazi.

Na koje lige se isplati kladiti na košarku?

NBA, Euroligu, ABA ligu i hrvatsko prvenstvo domaći igrači preferiraju pri klađenju na košarku. No, zanimljivih utakmica ima i u drugim nacionalnim i regionalnim ligama. Važno je samo raspolagati pravim informacijama i igrati samo na dvoboje suparnika koje dobro poznajete.

Koja je danas najbolja oklada na košarku?

Hendikep je trenutno najbolja oklada na košarku. U pitanju je opcija pogodna za klađenje uživo, ali i za uplatu listića prije početka utakmice. Značajno podiže kvotu u odnosu na igranje čiste jedinice na favorita, a opet ostaju dobri izgledi da će se vaša prognoza pretvoriti u realnost.

Okreni kotač sreće