Koje su najbolje strategije za klađenje na rukomet?

Kako se kladiti na rukomet

Rukomet je sport kojeg prati u Hrvatskoj velik broj zaljubljenika u sportsku prognozu, no nisu svi jednako uspješni. Ako želite do dugoročnog profita, morate koristiti samo najbolje strategije…

Već više od pola stoljeća hrvatski rukometaši postižu zapažene uspjehe na međunarodnoj sceni, a od osamostaljenja devedesetih definitivno se radi o jednom od najtrofejnijih momčadskih sportova u našoj zemlji.

Zbog toga nije iznenađenje da je rukomet izuzetno popularan za klađenje među domaćim igračima, pogotovo reprezentativne utakmice, ali i Liga prvaka, kao i jake lige, poput njemačke, španjolske ili SEHA-e.

No, čak i ako posjedujete besprijekorno rukometno znanje, i dalje vam je potreban kvalitetan plan u pozadini vašeg klađenja, jer samo tako možete dugoročno zarađivati na ovom dinamičnom sportu.

Ovom prilikom naglasit ćemo neke od najbitnijih faktora pri klađenju na rukomet, kao i tržišta klađenja koja najviše obećavaju, kako biste dugoročno zarađivali od svog znanja i pronicljivosti…

Koeficijenti barem 1.50

Rukomet je sport na kojem neke momčadi poput Barcelone godinama ne dožive neuspjeh u domaćem prvenstvu. Međutim, ako se kladite na koeficijente 1.10 ili manje, čak i uz takve klubove nećete zaraditi baš ništa. Razlog? Manipulativni troškovi, porez na dobitak i povremene rukometne senzacije, uz koje sve pada u vodu.

Zato nikako ne preporučujemo igru na kvote manje od 1.50, dok su optimalne one iznad 1.75, za listiće s pojedinačnim uplatama.

Ako takav koeficijent ne možete uloviti prognoziranjem pobjednika, uvijek se možete okrenuti specifičnim okladama unutar same utakmice, u kojima često leži najlakši put do dobitka…

Listić s najviše 3 događaja

Znamo da je uz rukomet najlakše kreirati kombinacijski listić s 10 parova, koji na prvi pogled djeluje obećavajuće, no to nije pravi put prema dugoročnom profitu.

Najbolja odluka je igrati jedan, dva ili najviše tri događaja na istom listiću, s ukupnim koeficijentom od 2.00 do 3.50. Takav stil daje vam priliku uvijek izvući ono najbolje iz ponude, ali i optimizirati osnovni ulog, ovisno o rezultatima prethodnih listića.

Bilo da ulog uvijek držite istim ili ga povećavate i smanjujete, na temelju izvjesnosti uplaćenih listića i onog što se dogodilo s prethodnima, morate si uvijek dati prostora za povremene pogreške i promašaje. S druge strane, morate i težiti velikom broju dobitnih listića, barem svakom drugom. To se postiže redovitim pogađanjem uplaćenih oklada, što vam definitivno garantira plus na korisničkom računu…

Klađenje na hendikep, golove i učinak igrača

Kao što smo već spomenuli, prognoziranje pobjednika nije uvijek najbolji put do dobitka i zato treba posebnu pažnju dati svim specifičnim tržištima klađenja koje vam najbolje hrvatske kladionice nude.

Jedno od njih svakako je klađenje na učinak igrača. U ponudi su na važnim natjecanjima tko će zabiti koliko golova, a bookmakeri često krivo postavljaju omjere i daju vam priliku doći do dobitka. Informacije o ozljedama i formi tu vam mogu puno pomoći.

Kladiti se možete i na učinak pojedinih momčadi. Prilikom “pre-match” klađenja, to je često bolja opcija od ukupnog zbroja golova. Ako je netko podcijenjen i sigurni ste da će zabiti više od 25.5 golova, obavezno zgrabite koeficijent oko 1.80 koji vam se na ovu okladu nudi.

Ne zaboravimo ni hendikep, koji vam omogućuje da podebljate kvotu na vašeg favorita, kladeći se da će pobijediti s 3, 4, 5 ili više golova razlike, ovisno o granici koju je bookmaker postavio. S druge strane, igrati možete i da će autsajder u najgorem slučaju doživjeti minimalan poraz, s koeficijentima koji se kreću oko 1.85.

Ne zaboravite ni live klađenje

Hendikep je odlična oklada i za klađenje uživo, a svakako i oklade na ukupan zbroj golova. Naime, dok je rukometna utakmica u tijeku, puno je lakše procijeniti u kojem će smjeru ići. Također, znamo da golovi u rukometu padaju na mahove i kad oluja prođe, slijedi zatišje. To je nešto što matematički algoritmi kladionica ne mogu u potpunosti shvatiti i tu je vaša prilika za dobitak.

Vrsta oklade

Cilj oklade

Ishod utakmice

Klađenje tko će pobijediti

Zbroj golova

Prognoziranje ukupnog broja golova

Učinak igrača

Hoće li igrač zabiti više ili manje od postavljene granice

Golovi momčadi

Hoće li momčad zabiti više ili manje od postavljene granice

Hendikep

Igra na uvjerljivu pobjedu favorita ili tijesan poraz autsajdera

 

U svakom slučaju, uvijek pokušajte maksimizirati dobitak klađenjem u trenutku kad je koeficijent na vrhuncu. Gledajte što više video prijenosa i pokušajte što bolje ovladati zakonitostima rukometa, formom klubova i stilom igre pojedinih momčadi.

Ne pretjerujte s brojem događaja na jednom listiću i brojem listića odigranih u istom danu. A kada jednom dođete do pouzdanih izvora informacija i ovladate svim zakonitostima rukometne igre, definitivno vam se smiješi uspješno klađenje, u sportu čiji je ishod ipak lakše predvidjeti od mnogih drugih u ponudi sportskih kladionica…

Okreni kotač sreće