Nogomet

Tip tjedna: Austrija – Hrvatska, Liga nacija (25.9.2022.)

Austrija - Hrvatska tipovi za klađenje

Hrvatska nogometna reprezentacija igra ovih dana svoje posljednje službene nogometne utakmice uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, dugo iščekivanog natjecanja koje počinje 20. studenog.

A u zadnjem dvoboju grupne faze Lige nacija Dalićeva družina gostuje kod Austrije, reprezentacije od koje je doživjela neočekivano teški poraz, 0:3 u Gradskom vrtu u lipnju.

Dokazala je ta utakmica na Ralf Rangnick i njegova izabrana vrsta napreduju, jer Austrijanci su se definitivno pokazali u skupini s Hrvatskom, Danskom i Francuskom kao momčad koja je nadmašila svoju ulogu autsajdera.

Rangnick u svojim redovima ima igrače poput Marcela Sabitzera i Marka Arnautovića, koji predstavljaju prijetnju svakoj protivničkoj momčadi, no ipak je ključnu ulogu u Osijeku prije tri mjeseca odigrao loš ulazak hrvatskih reprezentativaca u utakmicu te olako primljeni golovi.

No, svaka utakmica je posebna priča, a naša reprezentacija predvođena sjajnom veznom linijom u kojoj dominira Luka Modrić ne treba se bojati nikog. U suradnji s Mateom Kovačićem i Marcelom Brozovićem Modrić zaista ima sve što mu je potrebno kako bi savršeno dirigirao hrvatskim kolektivom, koji je pobjedama u gostima protiv Danske i Francuske dokazao da i dalje spada u svjetski vrh.

Dalićeve dvojbe za ovu utakmicu bit će prije svega povezane s napadačkim dijelom ekipe, gdje bi Bruno Petković mogao dobiti svoju minutažu, a pitanje je hoće li zaigrati Mislav Oršić za kojeg bi ovakva utakmica bila idealna da pokaže izborniku da na njega može ozbiljno računati.

Lovro Majer, Ante Budimir i Marko Livaja još su neka zanimljiva rješenja koja Dalić ima u ofenzivi, a austrijska obrana pokazuje dosta slabosti i bit će potrebno samo odigrati koncentrirano u Beču, kako bi naši ostvarili još jedan odličan rezultat na međunarodnoj sceni.

Pa iako je Hrvatska doživjela debakl kod kuće protiv Austrijanaca, vjerujemo da bi ova utakmica mogla biti čista suprotnost, zbog čega je naša preporuka oklada na pobjedu Hrvatske, uz koeficijent 2.80 kojeg nudi kladionica Favbet.

Utakmica: Austrija – Hrvatska
Datum odigravanja: 25.9.2022
Vrijeme odigravanja: 20:45
Oklada: Ishod utakmice
Tip: 2
Koeficijent: 2.80 (Favbet)

Okreni kotač sreće