Nogomet

Tip tjedna: Dinamo – Osijek, Prva HNL (20.8.2022.)

gdje gledati Dinamo Osijek

Nakon poraza u Norveškoj Dinamo se ove subote okreće domaćem prvenstvu u kojem ga čeka još jedan derbi, ovaj put protiv Osijeka u Maksimiru.

Trijumfom nad Hajdukom “modri” su najavili da su i ove sezone spremni nezadrživo jurnuti prema naslovu prvaka, no da bi zadržali prednost pred Splićanima moraju pobjeđivati iz tjedna u tjedan, što neće biti jednostavno u ovoj fazi sezone, u kojoj utakmice igraju svaka tri dana.

Trener Ante Čačič ima prilično široku klupu pa može paralelno koristiti Josipa Drmića i Martina Baturinu pa ih zamjenjivati Brunom Petkovićem i Darijem Špikićem, što dobro dođe u trenucima vrlo gustog rasporeda.

Dinamo na raspolaganju još ima Mislava Oršića koji uvijek može riješiti utakmicu, a tu je i Luka Ivanušec koji nije u najboljoj formi, no pokazuje određeni napredak posljednjih tjedana.

Remi s Varaždinom pokazao je da Čačićeva momčad ima slabosti, no još gora situacija je s Osječanima koji su neslavnog ispali od Kizilžara u Europi, da bi zatim ušli u seriju neuspjeha u domaćem prvenstvu, zbog kojih bijesni navijači traže ostavku Nenada Bjelice.

Osijek u takvoj krizi dolazi na Maksimir i čini se da mu nema spasa, no zapravo ima prilično kvalitetan kadar na raspolaganju, s Kristijanom Lovrićem i Laszlom Kleinheislerom koji mogu biti vrlo opasni na protivničkoj polovici, a tu je i Dion Drena Beljo koji se vratio iz Istre.

Klub iz Gradskog vrta pod Bjelicom sve teže postiže golove, što bi se moglo osjetiti i u Zagrebu, no treba reći da su i Dinamu misli u velikoj mjeri okrenute prema okršaju s Bodoe/Glimtom koji je na rasporedu par dana kasnije pa ne možemo očekivati najbolje moguće izdanje domaće momčadi.

Baš zbog toga vjerujemo da nas čeka izuzetno tvrd derbi, kakve je Osijek pod Bjelicom mnogo puta odigrao, a trebalo bi se to ponoviti i sada. Zato je oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u ovoj utakmici po nama najbolji izbor, uz koeficijent 1.90 kojeg na ovu okladu nudi kladionica Favbet.

Utakmica: Dinamo – Osijek
Datum odigravanja: 20.8.2022.
Vrijeme odigravanja: 21:05
Oklada: Zbroj golova
Tip: Manje od 2.5 gola
Koeficijent: 1.90 (Favbet)

Okreni kotač sreće