Nogomet

Tip tjedna: Hrvatska – Slovenija, prijateljska utakmica (26.3.2021.)

Hrvatska - Slovenija - tipovi za klađenje

Nakon impresivne završnice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku brusi formu prijateljskim utakmicama, na stadionima na kojima će se u studenom i prosincu održati velika nogometna smotra.

Prvi izazov za Zlatka Dalića i njegove nogometaše bit će okršaj sa Slovenijom na stadionu Educational City u Al Rayyanu, protiv Slovenije s kojom su naši odigrali već pregršt međusobnih utakmica, uključujući i dvije prošle godine.

Slovenci su svoju prvu pobjedu u povijesti protiv Hrvatske ostvarili pod Matjažom Kekom u Ljubljani u ožujku, da bi se naši revanširali 3:0 na Poljudu u rujnu, na putu prema prvom mjestu u skupini.

Dalić za ovu utakmicu ne može računati na Marcela Brozovića i Josipa Brekala, a najavio je iskušavanje nove obrambene informacije, s trojicom nogometaša u zadnjoj liniji. Možemo očekivati da će u nekoj mjeri poštedjeti Luku Modrića, a dati priliku da se pokaže Lovro Majer, koji vrlo dobro igra za momčad Rennesa.

Ostaje otvoreno pitanje tko će igrati za Hrvatsku u ofenzivi, no možemo očekivati Antu Budimira kao centarfora, a Andreja Kramarića ili Marka Livaju koji mu se pridodaju. Priliku bi mogao dobiti i Nikola Vlašić koji mnogo ne igra, a Mateo Kovačić također će biti važan dio postave ove momčadi.

S druge strane, Kek ne može računati na Josipa Iličića, a jedini ugledni nogometaš u njegovim redovima bit će Jan Oblak među vratnicama. Ipak, Slovenci će unatoč tome igrati ozbiljan i organizirani nogomet te biti neugodan protivnik našima, kao u ostalom i u svim prethodnim dvobojima.

Baš zbog toga, kao i zbog nedostatka rezultatskog imperativa, očekujemo izjednačen dvoboj, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem se nikome neće žuriti. U svakom slučaju, naša preporuka je X na prvo poluvrijeme, uz koeficijent 2.25, jer vjerujemo da će snage biti izjednačene u uvodnih 45 minuta, a eventualna odluka o pobjedniku mogla bi pasti u nastavku…

Utakmica: Hrvatska – Slovenija
Datum odigravanja: 26.3.2022.
Vrijeme odigravanja: 15:00
Oklada: Prvo poluvrijeme
Tip: X
Koeficijent: 2.25 (SuperSport)

Okreni kotač sreće