Klađenje protiv favorita – kada se isplati i na kojim sportovima?

Klađenje protiv favorita

Klađenje protiv favorita ide uz vrlo visoke kvote u online kladionicama. Zato donosimo mali pregled mogućnosti koje dolaze uz tipovanje na autsajdera na sportskim dvobojima.

Sportska prognoza traži znanje, pronicljivost i donošenje razumnih odluka. Na vama je u svakom trenutku tražiti opciju koja vam daje najbolje izglede da dođete do dugoročnog profita.

Većina u Hrvatskoj put do zarade traži klađenjem na one momčadi za koje se vjeruje da imaju toliku prednost u kvaliteti da ne mogu izgubiti. No, uz takve oklade idu prilično niski koeficijenti pa ih je potrebno podebljati uz hendikep, poluvrijeme/kraj i ostale dodatne opcije unutar samih utakmica.

Alternativa tome je klađenje protiv favorita. U pitanju je strategija namijenjena isključivo istinskim sportskim znalcima. Naime, nije lako odrediti koji klubovi i pojedinci su u stanju pobijediti, unatoč tome što ih bookmaker podcjenjuje.

Klađenje protiv favorita nagrađuje vas visokim kvotama. To vam daje prostor za eventualne krive procjene, a serija dobitaka vaš će budžet višestruko uvećati u samo nekoliko dana.

Klađenje na golove

Zato klađenje protiv favorita izaziva interes sve većeg broja kladitelja u Hrvatskoj. Mi vam pak donosimo malu analizu svega što trebate uzeti u obzir, prije nego na listić stavite veliku kvotu koja stoji uz autsajdera…

Klađenje protiv favorita ako je autsajder podcijenjen

Ideja kladiti se protiv onog od koga se očekuje pobjeda bazirana je na uvjerenju da bookmakeri nisu svemogući. Njihove procjene nisu uvijek točne, a ponekad vas i namjerno navlače na favorita, kako biste upali u zamki i izgubili.

Zato je pri klađenju na autsajdera prvi i osnovni zadatak pronaći one klubove i pojedince koji imaju veći potencijal nego što je to kladionica ocijenila. Tu dolazi do izražaja vaše sportsko znanje. Uzet ćete u obzir formu, prethodne međusobne dvoboje, kao i stanje s ozljedama. Motivacija suparnika pa i vremenska prognoza dodatni su faktori koji mogu utjecati na vašu odluku.

Ako ste zaključili da autsajder barem ravnopravno ulazi u utakmicu, ako ne i s malom prednošću, tada klađenje protiv favorita definitivno ima smisla. U pitanju su kvote koje kreću od 2.50 na više, a nerijetko prelaze vrijednost od 4 ili čak 5.

Klađenje na autsajdera daje vam širok prostor za lov na zadovoljavajuću kvotu. Dvoznak je također isplativ upravo u takvim situacijama, a dobru kvotu ćete dobiti i ako igrate kontra hendikep, odnosno da netko neće izgubiti s velikom razlikom.

Formula 1 - odličan sport za klađenje

No, najbolje kvote vas čekaju uz tipovanje na čistu pobjedu autsajdera. Tada imate mogućnost igranja sistemskog listića, s više takvih velikih kvota od kojih je potrebno pogoditi tek dvije ili tri. Možete igrati i bez klasičnog sistema, ali sustavno, prilagođavajući iz dana u dan ulog ishodima vaših prethodnih listića…

U kojim sportovima klađenje na autsajdera ima smisla?

Klađenje protiv favorita ima smisla u svakom sportu u kojem imate bolji osjećaj za odnos snaga suparnika od samih bookmakera. U praksi se pak pokazuje da je hokej na ledu sport u kojem klađenje na autsajdera ima smisla. Posebno to vrijedi za NHL. Tamo ne samo što se iznenađenja događaju u regularnom dijelu sezone, već i u doigravanju.

Bejzbol je još jedan sport na kojem ima smisla igrati na autsajdera. U MLS-u također može svatko pobijediti svakog, što otvara zanimljive opcije za dugoročno sustavno klađenje.

Što se nogometa tiče, Premiership i Bundesliga se pokazuju kao lige u kojima se događa najviše iznenađenja. Zato se na njima isplati igrati na autsajdera, pogotovo ako takva momčad igra na svom terenu.

Moramo još spomenuti Formulu 1, u kojoj su bookmakeri ponekad izgubljeni u vremenu i prostoru. Pa je sasvim normalno da je u njihovim očima favorit zapravo autsajder, što je idealna situacija za sportskog znalca.

U svakom slučaju, klađenje protiv favorita opcija je koju morate imati na umu. Nije dobro uvijek biti ziheraš. Bilo da želite sustavno koristiti nerealno krupne kvote ili ste nanjušili jedan par na kojem je krivo postavljen omjer, upravo ovaj tip oklada itekako vas može približiti cilju dolaska do dugoročne zarade…

Okreni kotač sreće