Nogomet

Tip tjedna: Hrvatska – Španjolska, Liga nacija (18.6.2023.)

Hrvatska - Španjolska

Pred nama je utakmica kakvu smo dugo čekali. U finalu Lige nacija naša će reprezentacija ganjati svoj prvi trofej u povijesti i definitivno ima odlične izglede da zaista osvoji zlato.

Izabrana vrsta Zlatka Dalića izgledala je impresivno u polufinalom ogledu protiv Nizozemske, a Španjolci su iščupali pobjedu protiv Italije. Momčadi se međusobno dobro poznaju, jer ne tako davno odigrale su četiri međusobna dvoboja, dvaput u Ligi nacija i dvaput na Europskom prvenstvu.

I naši i Španjolci imaju po dvije pobjede, a sada slijedi najvažniji međusobni okršaj. Hrvatsku će po običaju predvoditi Luka Modrić, u suradnji s Marcelom Brozovićem i Mateo Kovačićem. U napadu će se naši uzdati na pokoji sjajan potez Brune Petkovića, a tu su još Mario Pašalić i Andrej Kramarić, od kojih možemo očekivati golove.

Posebno će dobro morati odigrati obrana, kako na bokovima, tako i u sredini. Domagoj Vida vratio se sa stilom u udarnu momčad, a čini se da bi defenzivnu ulogu još jednom mogao igrati Ivan Perišić.

Dalić sigurno minutažu namjerava dati i Luki Ivanušecu. Ne tako davno nije se našao na popisu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali briljantno proljeće u dresu Dinama gurnulo ga je u prvu momčad protiv Hrvatske, što je sjajno za ovog darovitog veznjaka.

U redovima Španjolske naši će morati posebno čuvati Alvara Moratu. Stasiti centarfor je sjajan realizator, no ako ga se čuva kako treba, tada obično odigra samozatajnu utakmicu.

Tu su još Dani Olmo i Gavi kao igrači koje će trebati ukrotiti, a možda i Joselua ako ponovo dobije priliku s klupe. No, dojam je da je hrvatska obrana dovoljno kompaktna da svede španjolsku kombinatoriku na minimum i umrtvi ovu utakmicu.

Baš zato vjerujemo da će ovo finale biti čvrsto, poput finala Lige prvaka prije tjedan dana. Prilika za gol neće biti kao u polufinalnim ogledima, zbog čega je naša preporuka oklada na manje od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmice, na što možete dobiti koeficijent 1.85 u kladionici Favbet.

Utakmica: Hrvatska Španjolska
Datum odigravanja: 18.6.2023.
Vrijeme odigravanja: 20:45
Oklada: Zbroj golova
Tip: Manje od 2.5 gola
Koeficijent: 1.85 (Favbet)

Okreni kotač sreće