Nogomet

Tip tjedna: Wales – Hrvatska, kvalifikacije za Euro (15.10.2023.)

Wales - Hrvatska

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je posljednje teško gostovanje u ovom kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Igrat će u nedjelju naši u Cardiffu protiv Walesa, a eventualna pobjeda maksimalno bi ih približila odlasku na Euro u Njemačku sljedeće godine.

Izabrana vrsta Zlatka Dalića nalazi se u solidnoj poziciji, jer u ožujku i rujnu je zabilježila tri pobjede i remi, što znači da joj vrlo malo nedostaje da se učvrsti na jednoj od prve dvije pozicije, dovoljne za prolazak dalje.

No, Hrvatska nije još dovršila posao, a izbornik ima određenih problema. Naime, Marko Livaja iznenada se oprostio od reprezentacije, a u napadu još nedostaju Ivan Perišić, Luka Ivanušec i Mislav Oršić.

Ako tome dodamo da Bruno Petković nije potpuno spreman, a Andrej Kramarić je naknadno otpao, postaje jasno da Daliću neće biti lako sastaviti momčad za ovu utakmicu. No, Mario Pašalić i Petar Musa jedva čekaju dobiti priliku od prve minute, a minutaži se imaju pravo nadati još Nikola Vlašić i Dion Drena Beljo.

Što je najvažnije, hrvatska vezna linija svježa je i spremna, s Lukom Modrićem koji jedva čeka pokazati se na terenu, kad mu već u Madridu više ne daju zadovoljavajuću minutažu. Mateo Kovačić polako se pak priprema postati novi vođa ove reprezentacije, a bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati Marcelo Brozović, nakon već više od dva mjeseca provedenih u Saudijskoj Arabiji.

Što se protivnika tiče, zna se da je doživio bolan poraz od Armenije na domaćem terenu, a u ovoj utakmici još će mu nedostajati i dva važna igrača, Aaron Ramsey i Brennan Johnson. No, u prvom međusobnom ogledu Wales je iščupao bod na Poljudu.

Sve u svemu, ne možemo očekivati da Wales žestoko jurne na sve ili ništa od prve minute, jer nema kvalitetu izdržati u tom tempu. Našima također nije nužno ući u ovaj dvoboj otvorenog garda, jer već bod bi bio sasvim dovoljan da Velšanima onemoguće da ih preskoče u studenom.

Zato očekujemo opreznu utakmicu u kojoj će i jedni i drugi strpljivo čekati priliku da riješe pitanje pobjednika. Lako je moguće da će jedan trenutak odlučiti dvoboj, zbog čega se odličnim čini koeficijent 1.75 kojeg kladionica Favbet nudi na okladi na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na ovom susretu. To je definitivno naša glavna preporuka za okršaj u Cardiffu.

Utakmica: Wales Hrvatska
Datum odigravanja: 15.10.2023.
Vrijeme odigravanja: 20:45
Oklada: Zbroj golova
Tip: Manje od 2.5 gola
Koeficijent: 1.75 (Favbet)

Okreni kotač sreće