4 načina kako podebljati koeficijent klađenjem na izrazitog favorita

Kako podebljati koeficijent klađenjem na favorita

Klađenje na favorite donosi nam u pravilu niske kvote, no postoji način kako povećati koeficijent, a s njime i vaše izglede za dugoročni dolazak do profita.

Ako se ozbiljno bavite sportskim klađenjem vjerojatno znate da se ne isplati igrati na pretjerano niske koeficijente, jer u sportu su uvijek moguća iznenađenja i ako stavite četiri ili pet takvih događaja na listić nećete zaraditi mnogo, a često će se vaša prognoza zapravo i izjaloviti.

Baš zbog toga iskusni kladitelji pokušaju uvijek maksimizirati kvotu na favorita na kojeg se klade, kako na listiću ne bi imali koeficijente 1.15, 1.20 i 1.30, uz koje je vrlo teško na kraju mjeseca ili godine biti u profitu.

Mnogo je načina na koje možete potražiti veći tečaj na utakmici na kojoj je netko proglašen izrazitim favoritom, a mi izdvajamo četiri najefikasnija…

Hendikep

Ako ste uvjereni da postoji ogromna razlika između favorita i autsajdera, onda je uvijek dobra odluka kladiti se na hendikep, odnosno da će pobjeda biti izražena s većom razlikom od postavljene granice.

Košarka klađenje

U nogometu igrači se obično klade na hendikep -1.5 iliti F+2, odnosno pobjedu s dva ili više razlike, na čemu mogu dobiti koeficijente 1.80 ili veće, čak i na velikim favoritima. Istu kvotu možete dobiti i na brojnim drugim sportovima, od rukometa, tenisa, košarke i NHL hokeja do snookera, futsala i bejzbola, ali uz granicu u razlici u golovima, poenima ili “frameova”, koju je priređivač igara na sreću stavio pred vas…

Poluvrijeme/kraj

Još jedna oklada koja će vam lijepo podebljati koeficijent na nogometu, a javlja se i u nekim drugim sportovima, poput košarke i rukometa, dok u tenisu postoji prvi set/meč, a u hokeju prva trećina/kraj, bazirani na istom principu.

Klađenje na golove

Ako ste uvjereni da će favorit doći do rane prednosti i zatim je sigurno zadržati do kraja, onda je poluvrijeme/kraj najbolja oklada za vas. Najbolje ju je koristiti na nogometne momčadi koje igraju u visokom tempu svih 90 minuta, poput Manchester Cityja, jer tada su veliki izgledi da će rano povesti i donijeti vam dvostruko veću kvotu nego da ste se kladili na čistu pobjedu…

Broj golova favorita

Osim oklade na hendikep i poluvrijeme/kraj, za koje svi znaju da predstavljaju odličan način kako podebljati koeficijent na favorita, tu je i klađenje na učinak ekipe koja bi trebala uvjerljivo pobijediti utakmicu.

Ta se oklada prije svega javlja u nogometu i nudi priliku uloviti primamljivi koeficijent, a možete je naći na košarci i rukometu u domaćim kladionicama, s tim da je nešto riskantnije pogađati njezin ishod na sportovima u kojima pada puno golova, odnosno poena.

Rukometno klađenje

U nogometu obično već oklada da će neka momčad zabiti više od 1.5 golova donosi vrlo dobar koeficijent čak i na izrazitim favoritima pa svakako razmislite o ovoj opciji, ako se radi o efikasnoj ekipi koja igra protiv protivnika s dobrom ofenzivom, ali slabašnom obranom…

Lov na uvećani koeficijent uz kombinacijsku okladu

Za kraj, tu je uvijek mogućnost igranja kombinacijske oklade, kakve su sve češće u ponudi današnjih sportskih kladionica.

Tu se radi zapravo o dvije različite oklade koje morate pogoditi, a ako u tome uspijete, koeficijent kojeg ćete skinuti bit će značajno veći nego da ste se odlučili samo na jedno predviđanje.

Ova opcija dostupna je u brojnim sportovima, a za primjer ćemo uzeti nogomet, gdje možete igrati na pobjedu favorita uz više od 2.5 postignutih golova na utakmici, što će u većini slučajeva približiti vaš koeficijent vrijednosti od 2.00, što je sasvim dovoljno ako ste uvjereni da će suparnik biti pregažen u otvorenoj utakmici.

Dakle, podebljati koeficijent na pobjedu favorita uvijek je moguće, a na vama je samo dobro procijeniti tko ima moć deklasirati protivnika, a tko ne…

Zašto je bitno povećati kvotu dok se kladite na favorita?

Koeficijenti na favoritima obično su vrlo niski, a bookmakeri upravo na njima pokušavaju odvesti prednost na svoju stranu. Zato ima smisla povećati kvotu igranjem oklada kao što su hendikep, poluvrijeme/kraj ili zbroj golova, ovisno koja od njih je najizglednija.

Koja metoda uvećavanja kvote na favorita je najbolja?

Hendikep i poluvrijeme/kraj su najbolje oklade za povećavanje koeficijenta na pobjedu favorita u nogometu. Klađenja na broj postignutih golova favorita je odlična opcija pak za rukomet i košarku, a u hokeju dobro prolaze kombinacijske oklade, poput tipovanja na pobjednika utakmice i zbroj golova.

Koliku minimalnu kvotu pri svojim okladama ciljaju iskusni igrači?

Iskusni korisnici online kladionica pokušavaju se ne kladiti na koeficijent manji od 1.70. Ima iznimka u onim sportovima u kojima su iznenađenja rijetka. No, na popularnim sportovima poput nogometa, košarke i hokeja ne biste trebali igrati na manje kvote, već ih u tom slučaju treba podebljati specifičnom okladom. Hendikep, zbroj golova i poluvrijeme/kraj u tome mogu pomoći.

Okreni kotač sreće