Dojave kladionica – kome vjerovati i kako do pouzdanih tipova?

Dojave kladionica - besplatne dojave i najsigurnije dojave

U svijetu klađenja konstantno su u fokusu dojave kladionica, odnosno oklade za koje se unaprijed vjeruje da donose siguran dobitak onome tko ih uplati. Evo što je zapravo istina i kome danas vjerovati…

Uplatiti okladu za koju znaš da će se sigurno pretvoriti u dobitak san je svakog tko se bavi sportskom prognozom. Ponekad to takvih tipova igrač može doći korištenjem vlastitog znanja i pronicljivosti, a katkad i na temelju savjeta drugih.

Posebna kategorija u tome je ono što se u žargonu opisuje kao dojave kladionica, a zapravo se radi o dojavama koje vam šalje neka osoba s insajderskim informacijama o nekoj utakmici, na temelju kojih bi se predložena prognoza trebala pretvoriti u realnost.

Postoje besplatne dojave, dostupne svakom posjetitelju neke web stranice, a i one koje se skupo plaćaju, kod tipstera uvjerenih da posjeduju relevantne informacije na temelju kojih oni koji ih prate ne mogu završiti u minusu.

Naravno, ako malo pretražite društvene mreže i bespuća Interneta, naći ćete bezbroj tipstera koji tvrde da imaju najsigurnije dojave i uvjeravaju vas da ćete mnogo zaraditi ako ih pratite.

U tom kaosu teško se snaći, zbog čega donosimo malu analizu svega što stoji iza onog što nazivamo dojave kladionica, kako biste lakše donijeli odluku isplati li se pratiti takve tipstere i davati im novac za njihovu uslugu…

Kako funkcioniraju dojave kladionica?

Dojave možemo podijeliti u dvije kategorije. Prve bi trebale biti bazirane na dogovorenim rezultatima utakmica u manje bitnim natjecanjima, o čemu netko ima saznanja i želi to podijeliti s vama.

Postoje i dojave koje nemaju veze s namještanjem u sportu, već su nastale na temelju informacija o ozljedama u nekoj momčadi, svađama u svlačionici, manjku motivacije, teškim uvjetima na terenu i sličnim faktorima koji nisu poznati bookmakerima, a olakšavaju igračima izbor dobitne oklade.

besplatni tipovi dojave kladionica

Besplatne dojave uglavnom su povezane s tipsterima koji tvrde da znaju o nekoj utakmici više od samih kladionica, dok one koje plaćate obično dolaze s obećanjem da je ishod sportskog događaja unaprijed režiran, kako biste vi ostvarili izdašan dobitak.

Dojave kladionica obično vam stižu u vašu elektronsku poštu ili u inbox na društvenim mrežama, a na vama je zatim odlučiti hoćete li ih pratiti uplatom u vašoj online kladionici ili ćete ih odbaciti kao sumnjive.

Takvi tipovi mogu se zaista pretvoriti u dobitak, ali često i ne prođu pa je za tipstera koji tvrdi da barata s dojavama ključno osigurati dugoročan profit igračima koji ga prate, kako bi opravdao svoju reputaciju…

Isplati li se pratiti dojave kladionica?

Iako se čini uzbudljivijim pronaći nekog tko će vam svojim tipovima donijeti siguran dobitak na kladionici, u praksi se pojavljuju različiti problemi koji kompliciraju situaciju.

Naime, čak i ako nađete tipstera koji ima najsigurnije dojave, ako plaćate za njegove savjete morate taj iznos pretplate uračunati u vašu dugoročnu strategiju pa je potrebno da vam donosi zaista izdašan profit, kako bi se isplatilo ulagati u njega. To znači da ćete morati igrati s velikim ulozima, što ide uz veliki rizik.

online casina u Hrvatskoj

Kad znamo koliki tipsteri skrivaju svoje promašene listiće i prodaju maglu, onda je jasno da je plaćanje za dojave zaista riskantno, jer čak i ako netko uđete u pozitivnu seriju, to ne znači da je ona plod vrijednih insajderskih informacija, već se situacija može u potpunosti okrenuti u mjesecima koji dolaze.

Uostalom, ako netko zna ishod namještene utakmice, bi li zaista to podijelio s vama ili bi radije uplatio veliku količinu vlastitog novca na taj par i šutio pred drugima?

Istina je, namještanja se dogovaraju u uskom krugu ljudi i te informacije na izlaze samo tako u javnost pa oni koji tvrde da znaju ishod dogovorene utakmice obično ne govore istinu.

Baš zbog toga besplatne dojave, odnosno besplatni tipovi za vas su puno sigurnija opcija, a još bolje je donositi odluke na temelju vlastitog znanja i analitike, dok bi vam mišljenje drugih tipstera trebalo poslužiti tek kao dodatna informacija na temelju koje donosite konačnu odluku na koga se kladiti…