Klađenje na pikado – koje su najbolje oklade i gdje uplatiti listić

Klađenje na pikado

Klađenje na pikado prisutno je već čitavo desetljeće u Hrvatskoj. Donosimo pregled opcija koje imate za sastavljanje listića, s posebnim fokusom na detalje koje morate uzeti u obzir prije nego odlučite na koga tipovati.

Ponuda današnjih hrvatskih kladionica prilično je bogata. Ne samo što se možete kladiti na popularne sportove poput nogometa, košarke, tenisa, rukometa i hokeja, već imate na izbor i oklade na manje razvikane sportove.

Jedan od njih svakako je i pikado. Doduše, popularnost je relativna stvar pa su tako u Velikoj Britaniji dvorane krcate na najjačim natjecanjima u bacanju strelica. Kod nas to i nije tako, no Boris Krčmar svejedno se uspio probiti među elitu.

Ako ništa drugo, klađenje na pikado privlači dosta interesa među hrvatskim kladiteljima. Tako je još od doba Phila Taylora na kojem su kvote bile pristojne, a rijetko bi razočarao one koji su na njega stavili novac. Isto vrijedi i za Michaela van Gerwena, sljedećeg velikog vladara ovog sporta.

U današnje vrijeme na samom su vrhu neka druga imena, no klađenje na pikado ostalo je vrlo atraktivno. Zbog toga donosimo pregled svega što ide uz tipovanje na najjača svjetska pikado natjecanja…

Koje sve oklade idu uz klađenje na pikado?

Klađenje na pikado prisutno je u ponudi online kladionica kroz veći dio godine. Uvijek imate priliku prognozirati pobjednika meča, a i neke specifične događaje tijekom dvoboja.

Kako se kladiti na pikado

Ono što je u tenisu set, to je u pikadu leg. Pa tako postoje oklade na hendikep legova pa i na zbroj legova, baš kao i u ostalim popularnim sportovima za klađenje. Jedno od najvećih postignuća u pikadu je skupiti 180 bodova s tri strelice. Zato se možete kladiti koliko će se to puta dogoditi u istom meču. Imate pravo prognozirati i za svakog pojedinog igrača tko će imati više 180-ica.

Uz klađenje na pikado ide i oklada koji igrač će uspjeti izaći s većim brojem bodova skupljenih u posljednjem krugu bacanja. Tu je 170 maksimalni izlaz, no već izlaz iznad 100 može biti dovoljan da bi neki igrač donio dobitak na ovom tipu oklade.

Neke sportske kladionice idu toliko daleko da vam nude prognoziranje točnog rezultata lega. Dostupno i klađenje tko će voditi nakon drugog, četvrtog ili šestog lega, ovisno na koliko dobivenih legova se igra meča. Dakle, ponuda je zapravo prilično bogata, zbog čega klađenje na pikado ima svoje poklonike diljem svijeta.

Kako se kladiti na pikado?

Kako biste bili uspješni u klađenju na pikado, svakako morate pratiti aktualnosti. Najvažnija je forma suparnika, odnosno kako su bacali u prethodnim dvobojima. Ima smisla uzeti u obzir i prethodne međusobne dvoboje, jer pokazuju mnogo o motivaciji igrača kad protiv nekog igra.

Oklade na pikado

Naravno, treba uzeti u obzir i prethodne uspjehe nekog igrača na određenom turniru, a i stil igre, pogotovo ako se kladite tko će imati više 180-ica. I da, svakako se fokusirajte na kvote od 1,70 na više, jer klađenje na pikado zna servirati iznenađenje u mečevima u kojima je neki igrač izraziti favorit. Zato je dobra odluka podebljati kvotu klađenjem na hendikep legova, ako pod svaku cijenu želite igrati na igrača za kojeg se vjeruje da će lako pobijediti…

Gdje se kladiti na pikado u Hrvatskoj?

Pikado je u ponudi svih ozbiljnih internetskih kladionica u Hrvatskoj. Izdvajamo Favbet, jer nudi vam klađenje na pikado na svim jakim turnirima. Osim prognoziranja pobjednika meča imate priliku igrati i na hendikep legova pa i na njihov zbroj.

Germania također redovito nudi oklade na pikado mečeve u svojoj ponudi. Uglavnom se radi o prognoziranju pobjednika mečeva, osim na najjačim turnirima na kojima se pojavljuju i druge opcije. Dobra je doduše vijest da je bonus do 1000 eura za nove igrače iskoristiv i na pikado dvobojima.

Što se Prve Sportske Kladionice tiče, tu ćete pronaći najbolje opcije za klađenje na 180-ice. Ne samo što možete igrati koliko će ih biti u meču, već i koliko će ih svaki od igrača uspjeti ostvariti.

U svakom slučaju, klađenje na pikado može biti uzbudljivo, a i profitabilno. Radi se o sportu kojeg hrvatski bookmakeri znaju podcijeniti. Zato ima smisla pratiti ga i iskoristiti one kvote koje su puno veće nego što bi realno trebale biti…

Okreni kotač sreće