Pet esport oklada koje igraju samo istinski gejmeri

Esport klađenje - oklade koji igraju gejmeri

Esport klađenje svakodnevno je u ponudi modernih online kladionica, a neke oklade ima smisla uplatiti samo ako ste i sami strastveni igrač kompjutorskih igara…

Vjerovali ili ne, elektronički sportovi danas spadaju među najbolje razrađene u ponudi sportskih kladionica, što je bilo nezamislivo prije samo desetak godina.

Igre kao što su Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends i Dota 2 potpuno su se profesionalizirale, a na njihove mečeve možete se kladiti svakodnevno, prije samog početka okršaja, ali i uživo.

Postoje online kladionice koje su se zaista specijalizirale za esport, nudeći brojne opcije za igru unutar samih mečeva. Lider po tom pitanju u Hrvatskoj definitivno je Favbet, u kojem ćete naći detaljniju razradu dvoboja, a katkad i bolje koeficijente čak i u odnosu na lidere na europskom tržištu.

No, da biste mogli doći do profita kladeći se na esport svakako morate pogledati što više video prijenosa okršaja profesionalnih igrača, a ne škodi niti proučavanje različitih taktika putem Twitcha i YouTubea, kao i na forumima koji okupljaju zaljubljenike u pojedine igre.

Oklade na ishod meča, točan rezultat i hendikep namijenjene su početnicima, a ako želite zaista uroniti duboko u esport klađenje tada bi najbolje bilo da sami postanete gejmer, jer postoje specifične oklade koje samo oni igraju, a obećavajuće su, jer znalac na njima itekako može nadmudriti bookmakera…

Pokoravanje Baruna Nashora

Specifične esport oklade započinjemo jednom neizostavnom u ponudi League of Legends mečeva, poznate video igre koja se u profesionalnom svijetu igra 5 na 5, s ciljem osvajanja protivničke baze.

Jedan od ključnih taktičkih poteza je eliminacija Baruna Nashora, neutralnog čudovišta izuzetne snage kojeg može pobijediti samo besprijekorno uigrana ekipa. Važnost ove akcije je u tome što vam pokoravanje Nashora donosi izuzetnu snagu u sljedećih 180 sekundi, što može biti prevaga na samoj mapi.

Iskusni esport kladitelji imaju priliku kladiti se tko će prvi srediti Nashora, ali i koliko će puta u istoj partiji biti eliminiran, s “over/under” granicom postavljenom najčešće na 1.5. Ako dobro poznajete stil igre uključenih ekipa i prioritete koje imaju gradeći svoju moć na mapi, definitivno imate izglede pogoditi tko će bolje proći u duelu s Barunom i prvi ga eliminirati…

Prvi do pet ubojstava

Counter-Strike: Global Offensive klasična je pucačina u kojoj dvije momčadi po pet članova pokušavaju ostvariti 16 ubojstava, kojima će doći do trijumfa na mapi.

U sportskim kladionicama imate se pravo kladiti tko će prvi napraviti CS:GO ubojstvo na mapi, kao i na točan rezultat dvoboja te hendikep, a posebno atraktivne su oklade tko će prvi do pet ili deset ubojstava.

Prognoziranje tko će do pet “killova” može biti optimalna oklada ako se volite kladiti na autsajdere, pogotovo one koji igraju agresivno i mnogo riskiraju, što im u uvodnoj fazi meča može donijeti određenu prednost, dok dugoročno možda i nije najbolja taktika…

Eliminacija Roshana

Nema sumnje, Dota 2 i LoL imaju mnoge sličnosti, po broju uključenih igrača kao i u svom konačnom cilju, uništenja protivničke baze.

A tu su i neutralna čudovišta koja se isplati eliminirati ako želite dobiti novac, iskustvo te posebne moći koje mogu prevagnuti na samoj mapi. U Dota 2 takvo se čudovište zove Roshan, koji je na nišanu i jednoj i drugoj ekipi, a ona koja ga pokori doći će do vrijedne prednosti.

Aegis je jedan od predmeta koje dobiva ekipa koja eliminira Roshana, što će dati jednom igraču izuzetnu moć i olakšati put prema protivničkoj bazi i osvajanju ključnog drevnog objekta, što znači i kraj partije.

Kao i kod eliminacije Baruna Nashora, iskusan esport kladitelj na temelju stila igre pojedinih momčadi može procijeniti tko je bliži srediti ovo čudovište, a imate se pravo i kladiti hoće li netko u partiji pokoriti Roshana više ili manje od postavljene granice na 2.5, što također može biti vrla zanimljiva opcija za igru…

Srušene kule

Postoji i jedna oklada koja je zajednička Doti 2 i League of Legends. Naime, i u jednoj i u drugoj igri važno je srušiti kule (eng. “tower”) koje pucaju po vama, kako biste se uspješno probili prema protivničkoj bazi.

Neke ekipe ići će izravno na kule, središnjom linijom, druge će možda pokušavati pronaći alternativni put. Vi se uvijek možete kladiti tko će srušiti prvi tower, a tu je i “over/under” klađenje na njihovo rušenje, s granicom obično postavljenom oko dvadeset.

U svakom slučaju, radi se o okladi za koju je zaista potrebno dobro se razumjeti u profesionalnu scenu koja nastupa u Battleground Areni te u zakonitosti koje se mogu dogoditi na bojnom polju. No, tko ima potrebno znanje definitivno može nadmudriti bookmakere prognozirajući oklade povezane uz rušenje kula…

CS:GO produžetak

Za kraj, spomenimo jednu sasvim specifičnu okladu za Counter-Strike: Global Offensive koju ćete pronaći i u hrvatskim kladionicama, prije svega u Favbetu.

Radi se o klađenju hoće li na nekoj mapi biti odigrana ekstra runda, do koje dolazi kad je dvoboj izjednačen u regularnom vremenu i događa se samo kad igraju dvije zaista izjednačene ekipe.

Koeficijent na ekstra rundu kreće se oko 9.50, što je poput remija na rukometnim utakmicama i predstavlja vrlo privlačnu opciju, pod uvjetom da nastupaju dvije ekipe koje igraju čvrsto i u stanju su na svako ubojstvo odgovoriti svojim te tako odvesti dvoboj u neizvjesne vode…

Okreni kotač sreće