Nogomet

Dinamo – Hajduk, hrvatski Superkup (15.7.2023.)

Dinamo - Hajduk tipovi za klađenje

Nova sezona domaćeg klupskog nogometa započinje Superkupom, natjecanjem koje se u Hrvatskoj održava samo ako imamo različite osvajače HNL-a i Kupa.

Ove godine to su Dinamo i Hajduk, kao i prošle pa će ponovo odmjeriti snage na Maksimiru. Domaća momčad pod vodstvom Igora Bišćana ulazi u ovaj ogled kao favorit, nakon što je u prethodnoj sezoni imala mnogo uspjeha protiv Splićana.

Dinamo još uvijek nije prodao niti jednog od svojih nositelja igre, što mu ide u prilog u ovoj utakmici. Iako se mnogo piše o odlascima Josipa Šutala i Dominika Livakovića, oni su još uvijek na raspolaganju treneru i možemo ih očekivati u ovoj utakmici.

Maksimirski klub zasad nije niti doveo značajna pojačanja pa će njegovati sličan stil igre kao prošle godine, s mladim talentima Martinom Baturinom i Josipom Špikićem u važnoj ulozi.

Ključan igrač na terenu trebao bi biti Luka Ivanušec koji je toliko bio dobar ovog proljeća da je dogurao do udarne momčadi hrvatske reprezentacije. Ostaje otvoreno pitanje koga će Bišćan koristiti u napadu, Brunu Petkovića ili Josipa Drmića, a kadar je nakon povratka nekih igrača s posudbe vrlo širok pa u ovom trenutku zagrebački klub definitivno nema problema sa sastavljanjem momčadi.

S druge strane, Hajduk trenutno živi od glasine o povratku Ivana Perišića u klub. Doveden je doduše ovog ljeta mladi Leon Dajaku iz Njemačke, no svi se pitaju je li ovaj napadač zaista kvalitetan ili će se pokazati kao velika zabluda.

Za Hajduk je priličan hendikep što neće biti Marka Livaje, suspendirnog zbog vrijeđanja navijača Šibenika. Jan Mlakar je pak čovjek koji bi mogao nešto napraviti u napadu, a pred Filipom Krovinovićem i njegovim suigračima u sredini je teška misija suprotstavljanja moćnoj domaćoj veznoj liniji.

Trener Ivan Leko pokušat će postaviti čvrsto svoju momčad, kako joj se ne bi ponovo dogodio težak poraz kao zadnji put kad je gostovala u Zagrebu. Na ruku gostima ide ljetna pauza nakon koje su i jedni i drugi neuigrani.

Baš to je razlog zašto zanimljivim djeluje kvota 2.10 koju nudi kladionica Favbet, na okladi da će pasti manje od 2.5 gola u Superkupu. Naime, prethodni takav dvoboj završio je 0:0 prošlog ljeta, a ne očekujemo vatromet niti u subotu, zbog čega je naša preporuka upravo ova oklada na zbroj golova.

Utakmica: Dinamo Hajduk
Datum odigravanja: 15.7.2023.
Vrijeme odigravanja: 20:00
Oklada: Zbroj golova
Tip: Manje od 2.5 gola
Koeficijent: 2.10 (Favbet)

Okreni kotač sreće