Nogomet

Tip tjedna: Hajduk – Osijek, HNL (5.11.2022.)

Hajduk - Osijek tipovi za klađenje

Situacija u Prvoj Hrvatskoj Nogometnoj Ligi nešto se zakomplicirala prošlog tjedna, kada je Osijek pobijedio protiv Dinama, a Hajduk propustio priliku osvojiti tri boda protiv Lokomotive.

Ove subote na rasporedu je pak izravni dvoboj za drugo mjesto, u kojem će snage međusobno odmjeriti Hajduk i Osijek, nakon što je ranije u sezoni Nenad Bjelica u svojoj oproštajnoj utakmici uspio pobijediti Splićane u Gradskom vrtu.

Ovaj put splitski trener Mislav Karoglan i njegovi igrači dočekuju derbi s ponešto briga, jer Lovre Kalinić je teže ozlijeđen i na njega ne mogu ozbiljno računati, a ostatak momčadi ispucao je svoju sreću u Kranjčevićevoj i za promjenu je dobio gol duboko u sudačkoj nadoknadi.

Zanimljivo je da će dvoboj suditi inozemni suci, nakon što je bilo mnogo žaljenja na suđenje u našem nogometu, pogotovo u dvobojima Hajduka protiv Varaždina i Gorice, no pitanje je donose li Ciprani zaista kvalitetu više na travnjak.

Kako god, Splićani će se kao i uvijek uzdati u Marka Livaju, koji nije igrao protiv Lokomotive pa je odmah izostala pobjeda, dok Osijek ima svojih aduta, uključujući Ramona Miereza koji pod trenerom Reneom Pomsom čini se da napokon ponovo dolazi u formu.

Ključ uspjeha u ovoj utakmici svakako će biti ostatak momčadi koji se mora priključiti najvećoj zvijezdi, a po tom pitanju Osječani kao da imaju laganu prednost, jer u svojim redovima skrivaju Miju Caktaša koji se itekako želi osvetiti bivšem klubu, s kojim se rastao u lošim odnosnima, dok je tu i sjajni Kristijan Lovrić, koji nikako da oživi karijeru koja je u 2022. godini odjednom krenula nizbrdo.

U svakom slučaju, na Poljudu nas čeka tvrda utakmica u kojoj bi nijanse mogle odlučivati, ali te nijanse u ovom su trenutku na strani gostiju, ako uzmemo u obzir formu i kvalitetu pojedinaca na travnjaku.

Zbog toga je naša preporuka oklada na dvoznak X2 na Osijek, uz odlični koeficijent 1.95 u kladionici Favbet, koji bi se u subotu lako mogao pretvoriti u realnost i djeluje kao puno bolja opcija od forsiranja “jedinice” na domaćina…

Utakmica: Hajduk Osijek
Datum odigravanja: 5.11.2022.
Vrijeme odigravanja: 17:30
Oklada: Dvoznak
Tip: X2
Koeficijent: 1.95 (Favbet)

Okreni kotač sreće