Koje su najbolje oklade na Europsko rukometno prvenstvo?

Europsko rukometno prvenstvo

Europsko rukometno prvenstvo bit će u siječnju u fokusu hrvatskih zaljubljenika u sportsko klađenje. Donosimo pregled oklada koje na ovom turniru u Njemačkoj imaju najviše potencijala.

U Hrvatskoj je možda nogomet najpopularniji sport za klađenje, no to baš i ne vrijedi za prvi mjesec u kalendarskoj godini. Naime, tada su svake godine na rasporedu velika rukometna natjecanja, s našom reprezentacijom u važnoj ulozi.

Tako će biti slučaj i u 2024. godini. Europsko rukometno prvenstvo igra se u Njemačkoj od 10. do 28. siječnja, s Hrvatskom koja se našla u zanimljivoj skupini sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom.

Zanimljivih dvoboja ima i u drugim grupama, a posebno atraktivna bit će druga faza natjecanja, kada će se dijeliti medalje. Zato će Europsko rukometno prvenstvo još jednom izazivati zanimanje ljubitelja sporta u našoj zemlji, a mnogi od njih redovito će se kladiti.

Kako se kladiti na rukomet

Naravno, ako želite složiti dobitni listić nije svejedno što ćete na njega staviti. Naime, osim klađenja na pobjednika dvoboja, postoje i dodatne opcije koje možete odigrati. Zato donosimo mali vodič kako se kladiti na Europsko rukometno prvenstvo, uz koji će vam postati lakše složiti kombinaciju koja obećava zadovoljavajućim dobitkom…

Klađenje tko će osvojiti Europsko rukometno prvenstvo

Spomenimo za početak okladu na ukupnog pobjednika ovog rukometnog natjecanja. U domaćim kladionicama imate priliku predviđati tko će osvojiti zlatnu medalju, a najbolje kvote bit će na samom početku turnira.

Jednom kad se zahukta Europsko rukometno prvenstvo, koeficijenti na favorite će pasti. Zato je najbolje pogledati u miru prvih par kola ovog natjecanja i odlučiti se na koga odigrati, dok je još tečaj na njemu izdašan. Kasnije uz “cash out” imate priliku braniti tu okladu.

Osim na pobjednika, imate pravo kladiti se i tko će osvojiti prvo mjesto u pojedinim grupama, kao i tko će osvojiti drugo mjesto. Tu se također nalaze neke zanimljive opcije pa ako vjerujete u neku podcijenjenu momčad da bi se mogla naći visoko na ljestvici svoje grupe, možete uloviti obećavajuće kvote iznad 3.00.

Kako se računa porez na kladionice

Uz sve to, dostupne su vam i oklade na najbolje strijelce gotovo svake od reprezentacija, kao i na najboljeg strijelca turnira. Tu naravno treba uzeti u obzir realizatorske sposobnosti, kao i tko u kojoj momčadi puca sedmerce. Odlično je što su koeficijenti visoki čak i na rasnim strijelcima pa će rukometni znalci definitivno poželjeti igrati ovu okladu.

Hendikep, zbroj golova i učinak igrača

Ako preferirate klađenje na pojedinačne utakmice, Europsko rukometno prvenstvo svejedno će vam ponuditi pregršt zanimljivih opcija na koje se možete kladiti. Pa tako Favbet u svojoj ponudi ima nekoliko razina hendikepa, što je u grupnoj fazi sigurno jedna od najboljih oklada. Radi se o prognoziranju hoće li favorit pobijediti s većom ili manjom razlikom od postavljene granice. Tu se nerijetko skrivaju odlične opcije za igru, bilo da igrate na momčad od koje se očekuje pobjeda ili tipujete da autsajder neće biti pregažen.

U Germania kladionici pronaći ćete pak klađenje na individualan učinak igrača. Tu također postoje postavljene granice pa se kladite hoće li netko postići više ili manje golova. Riječ je o dobrom izboru oklade, pri kojoj morate uzeti u obzir čvrstinu protivničke obrane, kao i stil igre pojedine reprezentacije.

Kladiti se možete i na golove svake od reprezentacija. Kad je u pitanju Europsko nogometno prvenstvo, ovu okladu je lakše pogoditi nego ukupan zbroj golova, pogotovo ako imate dobar osjećaj koja momčad dolazi raspoložena na ovaj turnir.

Dodajmo tome oklade na isključenja, gdje obično dobivate priliku pogoditi tko će prvi ostati s igračem manje. Ako se radi o reprezentaciji poznatoj po gruboj igri, tada ovu okladu ima smisla staviti na listić.

Tu je naravno i klađenje na ishod utakmice. Kvote će tu biti prilično niske na početku turnira, a onda sve veće u samoj završnici. Ne zaboravite koristiti dvoznak u neizvjesnim utakmicama, jer u rukometu dvoboji znaju završiti neriješeno. U polufinalu i finalu ima smisla čak i manji ulog odigrati na remi, uz kvotu oko 8, što je na prethodnim natjecanjima znalo proći.

Uglavnom, Europsko rukometno prvenstvo dat će priliku znalcima da slože dobitni listić. Pritom je ključno igrati raznolike opcije i ne forsirati mnogo parova u istoj kombinaciji, jer time si smanjujete izgleda da dođete do željene zarade…

Okreni kotač sreće