“Cash out” opcija napokon u hrvatskim online kladionicama!

Cash out

Prema novom Pravilniku o obveznim evidencijama za obračun naknade priređivanja igara na sreću, “cash out” će biti na raspolaganju hrvatskim igračima.

Hrvatske online kladionice značajno su poboljšale svoju ponudu posljednjih godina. Na svojim web stranicama imaju detaljno razrađene opcije za klađenje na svakoj utakmici, od hendikepa, zbroja golova i oba tima daju gol, do oklada na individualni učinak igrača i BetBuildera.

Tome su dodani i prijenosi brojnih sportskih događaja, u čemu trenutno prednjači Favbet, sa svojim besplatnim streamingom Premiershipa i Lige prvaka.

Kladiti se možete prije početka utakmica, kao i za vrijeme njihovog trajanja, kako na svom računalu, tako i putem mobilnog telefona.

No, u odnosu na inozemne kladionice jedna stvar ipak je oduvijek nedostajala. To je “cash out” opcija, odnosno pravo na prijevremenu isplatu vlastitog dobitka. Na to su igrači dugo upozoravali, ali nije se ništa moglo učiniti, jer nije postojao pravni okvir za implementaciju.

Tome čini se da napokon dolazi kraj. Naime, dio Pravilnika o obveznim evidencijama za obračun naknade priređivanja igara na sreću trebao bi napokon postati i “cash out”. Jutarnji list naglašava kako je ministar financija Marko Primorac stavio ovaj prijedlog u javnu raspravu.

Tako bi do kraja rujna “cash out” trebao biti uvršen u Zakon o igrama na sreću i postati legalna opcija u kladionicama u Hrvatskoj. Zatim će ga priređivači igara na sreću do kraja godine pokušati dodati na svoje stranice i ponuditi korisnicima.

Što je “cash out” i kako pomaže igračima?

“Cash out” je ništa drugo nego mogućnost isplate dobitka, unatoč tome što nisu završeni svi parovi na vašem listiću. Naravno, pritom ne dobijete puni iznos s vašeg listića, već umanjenu cifru.

“Cash out” vam može ponuditi iznos manji od vašeg uloga, ali i gotovo jednak vašem dobitku. Sve ovisi o situaciji s utakmicama na koje ste se kladili. Ako ekipa na koju tipujete gubi i u lošoj je poziciji, cifra koju nudi “cash out” bit će vrlo skromna. Ako se pak radi o zadnjem paru i vaša ekipa vodi 1:0, tada će ponuđena cifra biti vrlo blizu onoj koju ste ciljali uplatom listića.

Kako se računa porez na kladionice

U inozemnim kladionicama naišli smo na dvije prakse vezane uz ovu opciju. Neki priređivači sportskog klađenja nude mogućnost korištenja “cash out” opcije za baš svaku okladu koja je u ponudi. Drugi pak “cash out” ograničavaju na oklade na ishod utakmice, ne i na specifične oklade poput poluvrijeme/kraj ili broj kornera.

Bit će zanimljivo vidjeti u kojem će smjeru krenuti hrvatske kladionice i hoće li se možda razlikovati od jedne do druge način na koji imate pravo koristiti “cash out”. No, definitivno očekujemo da se požure uvesti ovu mogućnost, jer to im je već godina najveća slabost u odnosu na europsku konkurenciju…

Kako “cash out” koriste iskusni igrači?

U svijetu klađenja potrebno je pametno koristiti “cash out”, jer u suprotnom će vam kladionica isplatiti manje novca nego što ga u tom trenutku zaslužujete dobiti.

Pa se zato “cash out” nikad ne koristi dok imate još pet parova na svom listiću, jer iznos koji će vam biti ponuđen bit će iznimno skroman. Razmišljanje o prijevremenoj isplati treba početi jednom kad dogurate do posljednjeg para na listiću. Ako ste pak igrali samo jedan sportski događaj, tada je ovu opciju najbolje koristiti u posljednjim minutama ili u sudačkoj nadoknadi.

Hendikep značenje u sportskom klađenju - kako dobiti na kladionici

Upravo na nogometu “cash out” se pokazao kao spasonosno rješenje, jer je poznat po spašavanju listića u sudačkoj nadoknadi. Idealan je za kombiniranje uz klađenje uživo, pogotovo ako gledate utakmicu i vidite da suparnik pritišće, što bi moglo zakomplicirati stvari.

“Cash out” može biti sjajna opcija ako ste odigrali veliku kvotu, 4.00 ili veću, a zatim stvari krenu u vašem smjeru. Koeficijent će se nakon toga spustiti ispod 1.50 ili se čak približiti 1.10, što vam garantira velik profit. S autsajderima se nikad ne zna, u stanju su prokockati svaku prednost, što prijevremenu isplatu čini vrlo razumnom odlukom.

Drugim riječima, “cash out” je ništa drugo nego burza koeficijenata. Na vama je kupiti kvotu po višoj vrijednosti i nakon toga je uspješno prodati po nižoj. To je jedna sasvim nova varijanta koja će obogatiti opcije dolaska do dobitka hrvatskih igrača. Zato jedva čekamo da je domaći priređivači igara na sreću implementiraju na svoje web stranice…