Stanleybet kladionica – je li nestala ili ima novog vlasnika?

Stanleybet kladionica

Dugi niz godina Stanleybet je bio jedan od priređivača igara na sreću u Hrvatskoj. Od 2020. godine više nije prisutan na našem tržištu, nakon što je njegovu kladionicu u našoj zemlji preuzela švicarska Novo Swiss grupacija.

Ljubitelji Formule 1 sjećaju se momčadi Minardi koja je devedesetih uvijek bila na samom dnu poretka, no uporno je nastavlja nadmetati se, u nadi da će se na jednoj utrci dogoditi čudo koje će joj donijeti pobjedu.

Nešto slično u Hrvatskoj je dugo predstavljao Stanleybet, britanska kladionica koja je na naše tržište došla već 2001. godine, na samom početku kladioničarske groznice.

Stanleybet se tada došao nadmetati s ostalim sportskim kladionicama u Hrvatsku, ali nije nudio gotovo ništa bolje od konkurencije. Kvote su uvijek bile niže, izbor sportova manji, a posebno je ovaj priređivač igara na sreću bio slab po pitanju bonusa i promocija.

Poslovni model kojeg je britanska kladionica u Hrvatskoj njegovala bio je prilično bizaran. Otvorili su osamdesetak poslovnica i nadali se da će neki zalutali kockar ući u njih i ispuniti svoj listić. Ništa drugo nisu činili da bi popularizirali svoj brend.

Kad se jednog dana sportsko klađenje preselilo na Internet, Stanleybet online kladionica je odbijala prihvatiti da je došlo vrijeme za promjene. Uopće se nije potrudila dobiti licencu za online oklade, već je samo nastavila vegetirati na samom dnu hrvatskog tržišta.

Stanleybet Rumunjska

Međutim, dobiti licencu i otvoriti poslovnice nije tako jednostavno u Hrvatskoj. Puno je lakše preuzeti priređivača koji već postoji, zbog čega je potkraj prošlog desetljeća Stanley Bet postao zanimljiv stranim investitorima.

Jedan od njih na kraju je kupio Stanleybet i promijenio mu ime, a zatim napokon i ishodio licencu za online klađenje o kojoj neambiciozni Britanci uopće nisu ni razmišljali…

Admiral je danas Stanleybet

Tamo negdje 2020. godine, na samom početku pandemije Stanleybet je već bio u vlasništvu Novo Swiss grupacije koja je odlučila u našoj zemlji otvoriti svoje automat klubove i kockarnice.

Stanleybet je i dalje egzistirao na Internetu, ali ubrzo je maknut, a umjesto njega je niknula Admiral Bet kladionica, danas prisutna u svim zemljama naše regije. Igračima je napokon omogućena igra putem Interneta, a ne samo u fizičkim poslovnicama, što je bio povijesni trenutak za nekoć potpunog autsajdera među kladionicama.

Admiral naslovnica - bivši Stanleybet

Admiral je osvježio ponudu u odnosu na Stanleybet pa su se pojavili neki sportovi koji nikad prije nisu bili u ponudi, od boćanja do australskog nogometa. Razrada utakmica je također postala detaljnija na nogometu, rukometu, košarci i tenisu, a i web stranica izgleda puno bolje i funkcionalnija je nego u doba britanskog priređivača igara na sreću.

Ipak, Admiral je zadržao svoj fokus na online casinu, za koji ćete dobiti njegove najbolje bonuse i promocije, dok je sportska kladionica ostala u drugom planu. A bonus dobrodošlice za klađenje od 20 eura apsolutno je premalo, zbog čega igrači u Hrvatskoj i dalje preferiraju druge online kladionice…

Stanleybet klađenje

Koje su alternative Stanleybet kladionici?

Stanleybet nikad nije bio lider na tržištu, ni u Engleskoj ni na Cipru ni u Italiji, a kamoli u Hrvatskoj. Zato su igrači oduvijek tražili alternativne priređivače igara na sreću ovoj kladionici. S Admiralom su doduše došla poboljšanja, ali još uvijek ima boljih opcija ako obožavate klađenje.

Tu svakako vrijedi izdvojiti Germania kladionicu, u kojoj vam se smiješi čak 450 eura bonusa dobrodošlice na vaša prva tri depozita, kao i solidne opcije za klađenje na nogometu, košarci i tenisu.

Ako su vam prioritet besplatni prijenosi utakmica, tu je Favbet postavio visoke standarde, jer prenosi čak i Ligu prvaka te Premiership, uz vrlo visoke kvote na popularnim sportskim događajima.

Za kraj, spomenimo i Prvu Sportsku Kladionicu, jer ima vrlo bogat izbor sportova, kao i sve bolje koeficijente, a i prilično detaljnu razradu utakmica, praćenu streamingom unutar vašeg profila.

U svakom slučaju, Stanleybet je zanimljiv dio povijesti sportskog klađenja u Hrvatskoj. Sada kad ga više nema malo je onih kojima nedostaje, no sjećat ćemo se s nostalgijom početka novog milenija, kada su nicale različite kladionice diljem zemlje, uključujući i ovu britansku od koje smo očekivali više nego što smo dobili…

Zašto Stanleybet više ne posluje u Hrvatskoj?

Stanleybet nije bio u stanju dobiti licencu za priređivanje online klađenja u našoj zemlji. Na kraju je prodao svoje poslovnice Admiralu koji je preuzeo njegovu kladionicu u Hrvatskoj.

Je li Stanleybet dobra kladionica?

Stanleybet u Hrvatskoj nikad nije uložio veći trud oko korisnika i bio je među najgorim priređivačima igara na sreću. Kvote su bile prosječne ili ispodprosječne, a izbor sportova ograničen. Klađenje putem Interneta nikad nije zaživjelo u ovoj kladionici.

Posluje li Stanleybet negdje na Internetu?

Stanleybet je možda prodao svoju hrvatsku licencu i maknuo se s tržišta, no u istočnoj Europi i dalje je prisutan. Pa ćete tako pronaći njegovu rumunjsku kladionicu, a prisutan je još u Italiji, Španjolskoj, Belgiji te na Malti i na Cipru, gdje uglavnom prodaje softver za klađenje na virtualne sportove.

Okreni kotač sreće